Světové strany + rozložení obytných místností

Profilova fotka
Ahoj vsem,kdo me uz znate nebo neznate. potrebuji od vas pomoct... Asi zrejme se rozloucim s puvodnim projektem a pojedem od znova. To znamena moje otazka- rozlozeni obytnych mistnosti a dale obyvaku s kuchyni. Dum urcite zustane ve tvaru L. Libi se nam to a chceme to zachovat. Prikladam foto puvodniho projektu,vstup do domu je ze zapadni svetove strany. Mame tedy ponechat obyvaci cast na jiho vychod nebo to zrcadlove otocit a prohodit? Jeste uvadim,ze pritel nema rad teplo...opak me... ale zase se nechci parit v dome...ted mame obyvak na jiho zapad a uprimne i pro me je to dost tezky tu byt,kdyz jsou tyto tepla. Chci,ale zase hezky prosvetleny obyvaci prostor,aby to nebyla ponura mistnost. Vsem se omlouvam pokud si klepou na celo skrz muj dotaz..😊 Chci cerpat z vasich zkusenosti...jsme mlada rodinka,tak uvitam vsechny rady😊 dekuju za rady a prispevky vsem
Odpovědět
Profilova fotka
jeste prikladam osazeni domu na pozemek pro lepsi orientaci
Odpovědět
Líbilo se mi původní umístění pokojů jak jsi měla. :)Ale kdybych tam mela bydlet já, tak si dám obývák a kuchyň do ulice a pokojíčky s ložnici do zahrady. Prostě zrcadlově.
Odpovědět
Jen mě mrzí, že budeš měnit projekt. :/ ale když nejste spokojeni, tak to je jasný. Mě by to bylo líto. Také jsem chtěla měnit a jsem ráda že.jsem.zustala u původní verze.
Odpovědět
Profilova fotka
@janess nooo ja bohuzel prisla na jine veci co se tyce penez... jeste to nemam potvrzene,ale evidentne si uctoval vic penez nez na jakou cenu byly faktury vystavene... takze uvidime jak to dopadne... kazdopadne projekt sem zaplatila...temer 180 tis,a kdyz sm jeste dnes zjistila tohle... tak zrejme budem odstupovatv od smlouvy. Uvidim co mi rekne jiny architekt na tento projekt,ale jebmoznost,ze zacneme i od uplneho zacatku😢
Odpovědět
@terkasofinka tak to je na prd :( dneska si musí člověk všechno kontrolovat. Tak snad to dobře dopadne.tfuj tfuj
Odpovědět
Profilova fotka
@janess dekuju moooc😘😘😘
Odpovědět
@terkasofinka Ahoj, teda to jsou zvraty :-(, moc dobře to znám, náš první architekt skončil v báni ]-( ....ne kvůli nám, ale taky jsme přišli o peníze a skoro rok času. ]-( A samozřejmě bez projektu. Držím palce, ať vám všechno výjde a napodruhé dopadnete dobře. Podle mě ten projekt není na vyhození, jen je s ním potřeba ještě pracovat. A co se týká architekta, v praze určitě budou dražší, ale podle mě se klidně můžetre obrátit na někoho v okolí, protože můžete pracovat přes telefon a mail a jedna návštěva pozemku se vám nijak neprodraží a celkové ceny budou dost jinde. My to po zkušenostech máme tak, že platíme až za to, co opravdu máme v ruce-takže na etapy. Zvaž tu dvougaráž, podle mě ti tam dělá nejvíce neplechy a je nejvíce postradatelná (aspoň pro mě by byla). A buď ráda, že jste na to příšli už teď, kdy jste mu dali zatím jen polovinu ceny...a třeba z něho něco vytlučete zpátky, drž se. Cesta kvysněnému bydlení je trnitá, ale určitě stojí za to (já bych mohla vyprávět :-) )
Odpovědět
@terkasofinka To je vážně smutný, že vás projektant podvedl. Znám něco podobného, pořád sliboval, sliboval, že něco připraví, uběhl rok a my neměli nic, chtěli jsme stavět a nemohli přitom ani požádat o stavební povolení. Na současného projektanta si nemůžu stěžovat, měli jsme několik sezení, žádné peníze si nevzal, ladili jsme takové ty půdorysy, jak to bude vypadat a když jsme se dohodli na finální verzi, poslali jsme mu zálohu. Pak zadal vypracování projektů na jednotlivá řemesla a když to měl všechno hotové a vytisknuté a svázané, poslali jsme mu zbytek. Držím palce!
Odpovědět
Profilova fotka
@inkajanakova prosim o radu😘
Odpovědět
180tis ? to je cena za komplet vč. zastupování při stavebním povolení, dozor stavby a zařízení kolaudace ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@iveta_89 nene... dalsich 150 tis.
Odpovědět
tak to je síla
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@iveta_89 je nooo😢 a uprimne tomu nerozumime s pritelem... nicemu...potrebujeme doporuceni jak situovat dum na pozemek...atd... jaky barak se na nas pozemek hodi...atd atd
Odpovědět
Profilova fotka
Si myslím, že nakonec se do toho budete muset stejně ponořit sami. I když budete stavět na klíč, budete dostávat dotazy, ze kterých vám půjdou uši šejdrem ;-) Spoustu výrazů jsem neznala a už znám. Protože architekt si vymyslí něco krásnýho, projektant to přemaluje s menšími úpravami na papír a stavební firma to pak začne stavět a u poloviny věcí zjistí, že nějak neví, jak dál nebo že to "dělají jinak" a budou se ptát, co tedy vlastně chcete. A to už vám pak architekt neporadí. Když chce někdo stavět dům, musí prostě pár hodin/dnů/měsíců strávit nad tím, co vlastně chce, jaký jsou možnosti, počítat finance atd. atd.
Odpovědět
Profilova fotka
@terkasofinka to snad není pravda 180 t. a ještě 150 t.,my jsme dali 10 tisíc zálohu a doplatek by měl být20- 30 tisíc,tak to měla i dcera,ale každá oblast to má asi jinak,že? My mámě taky do L a vstup ze západní strany,navrhla jsem si to sama v měřítku a projektant mi udělal projekt a vše kolem vyřizování dělá sám.:-)
Odpovědět
Třeba na tom něco bude http://www.montovanedomy.com/chci-byd...
Odpovědět
Profilova fotka
@kosky dekuju mooox
Odpovědět
Jsem tu nová, ale Váš projekt domu se mi celkem líbí. Jen bych tam udělala pár změn, např. koupelna u ložnice vchod pouze z chodby, pokud by to šlo z TM udělat záchod (nemám ráda záchod s koupelnou), kotel přesunout do garáže, a garáž pouze na jedno auto. Udělat v garáži malou místnost (s vchodem do chodby) kde by byla pračka, sušička atd. Toť jen můj názor, ale nejsem odborník :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?