Tak i já bych vás chtěla požádat o komentáře k projetku: Bungalov 4+1 (kk)

Bungalov bude na rovném pozemku se sedlovou střechou, bez krbu, s technickou přístupnou z venku (tuhá paliva-dřevo). Prosím o připomínky a názory. Předem děkuji.
Profilova fotka
Moc se mi nezda umisteni te technicke mistnosti, zkusila bych ji prehodit s koupelnou.
Chodba mi připadá zbytečně velká. Chybí mi spíž, tu bych dala místo WC které je u vstupu - vstup do spíže z kuchyně. Nemám ráda wc spojené s koupelnou, tudíž bych se snažila udělat samostatné wc tj. oddělit ho příčkou od koupelny. Z té kuchyně vedou francouzské dveře ven? a před nima je dřez? Stejně tak v koupelně, nad vanou dveře/okno ven? Ale třeba to jen špatně chápu :-N
já bych taky udělala z komory spíš se vstupem z kuchyně, technická mezi pokoji byla už zmiňována a mi to ještě nepřijde ideálně rozložené vůči světovým stranám, myslím, že v pokojích bude asi jen zbytkové světlo
Profilova fotka
Tak mně se to celkem i líbí. Nejsem teda zastáncem WC v zádveří, protože vždycky člověk musí jít přes našlapanou podlahu. Stejně tak WC v hlavní koupelně taky moc nemusím, ale to je otázka zvyku a preferencí. Hluk v technické - to je otázka toho, co tam bude. Já osobně moc v noci neperu, takže za mě hluk v budoucí technické dělat doma večer nebudu. Je pravda, že ale třeba ráno bych pračku rozhodně častěji zapla dřív, než ostatní vstávají, protože jsem vzhůru dřív. Takže pak bych zapřemýšlela opravdu nad přehozením technické a koupelny. Co bude v komoře? Jestli je to na jídlo, tak pak bych udělala vstup alespoň zeshora (u vchodu do obýváku), když ne z kuchyně, abyste měli větší kuchyňskou linku. Otočila bych otevírání dveří vstupních (takhle budete muset nejdřív zavřít, abyste se dostali k botníku nebo skříni). A pro naše potřeby by tam chyběla nějaká šatna nebo větší úložný prostor. Jinak podle mě to jsou normálně okna, to nejsou všude dveře (možná maximálně francouzská v obýváku), ale asi to nejde jinak v tom programu. Například bych nechápala dva vchody do technické - jedno bude vchod, druhé okno. :-)
Technická se mi zdá zbytečně veliká a umístění vedle ložnice nemusí být příjemné i když je přístupná zvenku. Já mám technickou 3 x 1,5 m a mám tam čerpadlo, 200 l boiler, 2 expansky, zázemí pro solary, jističe, pračku se sušičkou, sprcháč pro psa a včechny úklidové věci, kýble, prášky. Vejde se toho tam spousta. Koukněte na můj půdorys, máme podobný domek. Vlezlo mi tam 2 x WC a i spíž, přístupná z kuchyně. Předsíň stačí široká 1,2 m a je to v pohodě. Já tam budu mít ještě schodiště na půdu a 1,2 m průchod a je to v pohodě. Už bydlíme a vše je akorát, nic bych neměnila.
1

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?