Technický dozor investora - cena

Drazí střecháčci, potřebuju radu, měli jsme schůzku s naším technickým dozorem, který by měl mít funkci dozoru nad stavební firmou a potažmo jejím stavebním dozorem, jestli všechno dělají správně. Měsíční částka, kterou za tento dozor chce, mi poněkud vyrazila dech. Konečné vyčíslení je takřka 25 000 korun měsíčně a to bychom měli platit i v době, kdy ještě stavba ani nezačne, ale budeme teprve vybírat stavební firmu. Zdá se Vám to přiměřené?
Odpovědět
50 kKč , okresní město 30 tis. obyvatel.
Odpovědět
Jo, komplet, abych nebyl špatně pochopen. Takže ne měsíčně.
Odpovědět
Profilova fotka
A proč v době, kdy ještě nemáte stavební firmu? Co chce za ty peníze dozorovat? Vyprdněte se na něj a najděte si někoho, kdo se na tom nesnaží vydělat majlant
Odpovědět
@ukki Si myslim, ze hodne zalezi na tom o aku stavbu ide - zdena vs montovana. Je potrebne si spocitat kolko casu mesacne na tej stavbe stravi a ci je ten cas realny, nasledne si vypocitat jeho hodinovu mzdu :) Mal som podobnu ponuku znejucu na 75 tisic za 3 mesiace stavby, tak sme sa museli rozlucit. Vychadzalo to na 2,5h dozorovania denne, co si myslim, ze nie je v priemere potrebne kvoli technologickym pauzam. Pan tuto sumu obhajoval, ze ma naklady na kancelariu, asistentku a kolegu. :)
Odpovědět
Já stavím dřevostavbu,takže jsem taky sháněl.Sehnal jsem co dělá i projekty,takže projekt 37t,inženýring 7t,dozor stavby 7t.Kdyby mě nedělal i projekt tak by si řekl 20t za dozor i inženýring.Co jsme koukal,tak je normal 1-2,5% s ceny domu.
Odpovědět
Takhle jsme nikdy cenu nepočítali. Ve smlouvě se uvádí rozsah stavebního dozoru, jeho četnost, a pak se udává hodinová sazba a cestovné.
Odpovědět
zvazujeme do toho dat 10 - 15 000 mesicne...uz vic by som nechcela investovat. Hlavne najdite autorizovaneho inziniera aj s realnymi skusenostami so stavbami ze niečo postavil. A nech je tak do 5 km od stavby aby se vam zbytečne nepredrazilo cestovne... My tiez teraz vyberame, zatim vyberam po mailoch, potom se s 3 vitaznymi setkame a vybereme. Za pomoc pri posudzovani nabidek vyberovom rizeni stavebni firmy chcu cca 5000 kc. Orientačna sadzba 500 - 900 Kč/hod Praha. No ja chcem takeho kolem 500-600 kc /hod. Interval navstev asi 2-3 x tydne by som chcela na stavbu. Niektore dni ale treba zajet i vic krat...ale to su vynimky.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme částku 2 tisíce měsíčně paušálně ... návštěva minimálně 2x týdně. V době, kdy bude stavba "stát" se částka úměrně poníží.
Odpovědět
Profilova fotka
Nám bude dělat stavební dozor naše projektantka. Bere si 380.- za hodinu.
Odpovědět
@nicolete83 mne bolo doporucene to oddelit. 3 nezavisle strany: 1 strana je projektant. 2 strana stavebna firma a 3 strana stavebny technicky dozor. Aj my sme to chceli dat vlastnemu architektovi...ale predstav si, ze clovek je tvor omylny a vlastny architekt vlastnu chybu nemusi zbadat. Preto je vhodny nezavisly stav. dozor aby odhalil i moznu chybu v projekte....Ja som preto upustila od architekta, hoci ich mam moc rada, ale toto pravidlo 3 nezavislych stran pokud ide o stavbu, statiku atd povazujem za dolezite dodrzat...
Odpovědět
@neyaa_cr Ahoj,tady máš nějaký nástřel cen a celkem bych se podle nich řídil....http://www.cenikyremesel.cz/ceniky/stavbyvedouci Najdeš tam i ceny dalších řemesel atd....Hlavně si pohlídej smlouvu aby dozor nebyl jen placený ale měl i zodpovědnost.. ;-)
Odpovědět
@spektrumm no neviem pre aku lokalitu je to brane, ceny su to fakt velmi nizke tu to v prahe za tu cenu ani nechcu robit...dufam ze najdeme dakoho za 8 - 12 tis mesacne... hlavne najst niekoho zodpovedneho...kto bude branit nas, a kto poriadne bude viest TDI... na koho bude spolah, a vo vsetkom sa nanho bude dat spolahnut pocast 1 roka vystavby domu. Uz som dostala i ceny ze 25 tis mesacne..to uz je daleko cez nasu predstavu a moznosti..
Odpovědět
Článek se načítá
@neyaa_cr Když se podíváš,kde ta firma sídlí,zjistíš že je to Praha.... :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@neyaa_cr Děkuji za připomínku, nad tím jsem se popravdě nezamyslela.
Odpovědět
@nicolete83 ja som prave tiez velmi chcela nasho architekta, ved by rovno urobil i autorsky dozor... o starost mene, jeste mi to i v cene nabidli...ale poradila mi tu ivcicka ktora je architektkou a rozumie veci, takze ma upozornila nech to dame nezavislej osobe...lebo ak by problem nastal, co keby to chceli ututlat, lebo je to ich projekt...takze som chcel nezavisleho...trvalo mi par mesicu kym som si to zrovnala v hlave, a uz sme se rozhodli ze to zadame preto 3 strane...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
Ahoj všem, hledáme TDI pro dřevostavbu na klíč v lokalitě Praha - východ. Zatím mám nabídku za 15tis měsíčně. Zastavěná plocha domu bude 186m2. Podle této diskuse se to zdá přiměřené..... Zatím to zvažujeme. Prosím nemáte někdo tip na TDI, který se Vám osvědčil pro dřevostavbu v lokalitě Praha - východ? Děkuji :)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@technickydozor copak, nejdou kšefty, že není na placenou inzerci? :-)
Odpovědět
Proč platit za něco, co si pak každý beztak vybíra na klientech ;) Bez drahé inzerce to pak jde dělat pro lidi ;) a za dobré ceny ......
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?