Terasa jako součást domu - zkušenosti

Nemáte někdo zkušenosti s terasou, která tvoří součást hmoty domu, tj. jedná se jakoby o "výkus" do hmoty domu? Pro ilustraci - něco takového: http://www.hoffmann.cz/rodinny-pasivn... Pokud ji máte, jste s krytou terasou spokojeni? Jaké rozměry této kryté terasy máte a přijde vám to dostačující? My zvažujeme, že bychom měli část terasy takto krytou a pak by dál, ven z hmoty domu, ale ve stejné výšce, pokračovala nekrytá část terasy - doporučili byste to? Pokud máte v rohu terasy nosný sloup, nepřekáží vám při pobytu na terase? Zajímaly by mě i případné zkušenosti technického rázu: zda jste řešili komplikace s tepelnou izolací místnosti, která se nachází v patře nad terasou, resp. v suterénu pod terasou apod.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme částečný výkus, část má vlastní střechu a část bude venkovní buď pod pergolou nebo sluneční clonou. Tak zkus mrknou, zatím si ji pochvalujeme, když prší nebo moc svítí a řemeslníci taky :-)
Odpovědět
@renatka_k Taky to tak budeme mít, co se týká sloupů bude záležet jak velký "výkus" bude, poku metr, tak se nehnete, pokud 3, tak je místa ažaž. Myslím, že se hodí částečně nadstřešená terasa, jak kvůli dešti, tak kvůli stínu, nakonec i kvůli sněhu....
Odpovědět
Mame v planu zastresenou terasu v ramci domu, foto mam v albu.
Odpovědět
Profilova fotka
máme taky výkus :-) a zbytek terasy budujeme ven. Mám ve fotoalbu
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?