Tip na bungalov, vstup ze západu nebo z jihu?

Ahoj vsem. Zaciname resit projekt bungalovu pro nas pozemek. Ten ma rozmer 42x24m s orientaci S-J. Blizsi obrazek je v priloze. Je to rohovy pozemek, ktery ma cestu ze zapadu a jihu. Radi by jsme zdeny bungalov, asi 5x mistnost, 1x garaz. Bohuzel s takovym poctem mistnosti se nevejdeme do 150m2 coz je problem u stavby svepomoci. Takze mozna jeste zvazime patrovy domek. Nevite nekdo o nejakem hezkem projektu na bungalov, co by mel vstup asi ze zapadni strany, na jizni strane, ktera je uzsi by byl obyvak a zahrada. Cely objekt chceme situovat na pozemku k severni strane. Na sever asi garaz+pristresek pro druhe auto. Diky za kazdou radu.
Odpovědět
@baltazarek Na podobném pozemku budu stavět trochu upravený Bungalow 59 plus. Ale je jen 4+kk. Okna v obýváku jsou k cestě na jih, vstup od západu, terasa severovýchod.
Odpovědět
Profilova fotka
je přece úplně jedno jak bude dům orientovaný, kvůli tomu nemusíte vybírat speciální projekt. To, že se u všech baráků uvádí orientace na jih neznamená, že to tak musí být. My budeme stavět bungalov, který bude mít prosklení a obytné místnosti všechny na sever, vstup od jihu. Budeme mít trojskla, nemusíme řešit stínění, světlo bude v interiéru rovnoměrné, nemám ráda, když do bytu praží slunce. Se severní orientací mám mnohem lepší zkušenost než s jižní. Pokud by vás zajímal jaký projekt máme vybraný, tak mi můžete napsat do zprávy.
Odpovědět
Známí mají obývák prosklený směrem na severovýchod a je to úplně v pohodě.
Odpovědět
@baltazarek myslím, že ten náš by šel použít, ale je krapet větší, stání máme ze severu, hlavní vstup JZ zadní z SV. http://www.modrastrecha.cz/blog/angie... Původní projekt měl dvojgaráž, máme to trochu předělané, vstup měl být ze západní strany. http://www.modrastrecha.cz/blog/angie... Na stavbu svépomocí stačí když seženete někoho s kulatým razítkem, kdo vám stavbu zaštítí.
Odpovědět
@baltazarek ale když to tak počítám, tak by vám na každé straně zbylo jen 3,75 m takže by to chtělo asi spíš podlouhléjší než do L nebo T.
Odpovědět
podle uradu musime mit k hrane pozemku minimalne 3.5m takze by to vyslo :-)
Odpovědět
@baltazarek Máme úplně "stejný" pozemek, a vstup máme ze severu-ze západu příjezdovou cestu. Jen si na SÚ zjistěte, jestli vám to povolí-jestli nechtějí držet linii a jestli vám policie povolí vjezd ze západu -musí na to být spec. projekt.
Odpovědět
@baltazarek to jo, ale my máme na jedné straně asi 6 m a nezdá se mi to nic moc velká vzdálenost
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Dobry den,rada bych ozivila diskusi. Treba nekdo z vas jiz mezitim zacal stavet... Rovnez shanim tip na projekt se vstupem ze zapadu,at uz typovy,nebo individualni nekoho z modre strechy. Pujdeme cestou individualniho projektu,ale inspirace se hodi :-) Dekuji.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
@doktorenka Ano, a už jsme i v mapách. Je to ten Bungalow 59 plus, o kterém jsem psal výše. Pozemek má cca 22 x 43 metrů.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?