Typový projekt a následně změna stavby před dokončením

Profilova fotka
Chtěla bych se zeptat,jestli jste někdo koupili typový projekt z katalogu a potom vše uvnitř domu udělali jinak s tím, že jste na stavební úřad doložili změnu stavby před dokončením.. Děkuji moc
Odpovědět
Profilova fotka
prý je to bežné, pokud se zmení jen např. velikost oken, dveře šouplé jinde, ale pokud jde o velikost pokoju nebo vetší zmenu je lepší zavolat do firmy, kde delají ten Váš typový projekt, jestli by ho za nejakou kačku nepredelali rovnou...
Odpovědět
Profilova fotka
@avv Ahoj, i u projektu se zmenami se leccos urcite udela pri vystavbe jinak. Neni lepsi si nechat nakraslit projekt dle sebe, pokud mate trochu fantazie? Ja z typovych projektu nevybral...a ani cenove mi to neprislo zajimave - 30 tis projekt, energeticky stitek, vyjadreni hasicu, pripojky, umisteni na pozemek a buhvi co jeste...za dalsi penize? diky ne, to je fakt lepsi najit svyho projektanta, kterej to za 60 tis nakresli se vsim vsudy.... Pri kolaudaci po nas chteji projekt skutecneho provedeni a popis zmen. dle stavebniho dozoru je dobre tam vzdy neco napsat :-) My napr posouvali pricky a zvetsovali okna.
Odpovědět
Profilova fotka
@zeneva No právě včera jsem tu měli projektanta. ukazovala jsem mu co vše obsahuje projekt od Euroline a říkal, že je to dobrá cena 28000 kč.. On by nám pak jen usadil dům na pozek.. já vůbec nevím co dělat.... hlavně už nás tlačí čas
Odpovědět
tak např. RDRýmařov dělá upravy téměř zdarma, pokud se tedy jedná o vnitřní příčky. Nuáčtuje si jen navíc materiál který na to spotřebuje. Viděla jsem desítky projektů, kde mají jen obvodové zdi (velikost základové desky) a jinak interiér úúúplně jiný
Odpovědět
Profilova fotka
@avv myslím, že je to dobrá cena jen zdánlivě. Radši si vytvořit něco, co bude ladit s tvým pozemkem, světovými stranami, životním stylem, vkusem, financemi,...než se snažit napasovat do něčeho univerzálního. A ty dodatečné náklady taky nejsou zanedbatelné.
Odpovědět
Profilova fotka
@antoinet právě že je to přesně to co chceme, ale jen z venku...uvnitř to potřebuje pár změn...dům nás hlavně z venku uchvatil..a vyhovuje i vůči světovým stranám...
Odpovědět
Profilova fotka
@antoinet to je on... Hlavně nás uchvátily ty okna a to, že skoro celý dům nemá stropy, ale má je otevřené :) druha fotka je pouze inspirace :)
Odpovědět
Profilova fotka
@avv mám sestřenici, co studuje architekturu a ta mi kdysi pomáhala urovnat si požadavky pro naše projektanty. Taky jsem jí nejdřív ukázala obrázek vysněného domu, ona se zasmála a řekla, že dům se navrhuje zevnitř ven:-) Nejdřív se tedy sepíše počet požadovaných pokojů, zjistí se, jak rodina žije (např. jestli má mít kuchyň s obývákem, jestli potřebuje prostor pro nějaké koníčky jako třeba dílnu atd.), pak se řeší sladění s konkrétním pozemkem a postupně z toho leze dům pro tebe, který pak na závěr dostane vnější vzhled. V domě žiješ - hodiny denně a musí ti dobře sloužit. Zvenku ho kolikrát vidíš jen pár minut denně. Začít zvenku jasně daným domem a snažit se dovnitř napasovat svůj život je teda špatně a dost tím znehodnocuješ největší investici svého života.
Odpovědět
Profilova fotka
@antoinet uvnitř máme samozřejmě také představu..jen nám nevyhovuje žádný typový...
Odpovědět
@avv antoinet má pravdu, takto zvenku takto může vypadat jakýkoliv L kový dům, důležité je to uvnitř. Změny během stavby dělat můžete, ale měly by se hlásit na SÚ a pokud jsou větší, tak se musí dokládat i dokumentace. Jestli hnete s nosnou příčkou je problém-statik, jestli změníte velikost, nebo účel místností taky to nemusí být v pořádku.je mnoho různých předpisů, norem, požadavků....takže se pravděpodobně dostanete na mnohem vyšší pálku než s individuálem. Ale podrobnosti ti řeknou na SÚ, každý je jinak přísný a má jiný přístup. Abyste taky zkolaudovali :-). Zeptej se v Eurolinu za kolik by ti to předělali, nebo se zeptej nějakého architekta, za kolik by ti to udělal komplet.
Odpovědět
Profilova fotka
@avv ahoj, vypada to hezky, ale zvaz jak to bude narocny na vytapeni... Vsechno teplo Ti pujde nahoru...
Odpovědět
Profilova fotka
@avv a co vsechno obsahuje projekt od euroline?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@zeneva http://www.euroline.cz/cz/projekty/ro...
Odpovědět
Profilova fotka
@zeneva vše.. Kromě usazení na pozemek a souhlasu sousedů :)
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak tak jsem volala do Euroline.. Vyhovuje nám uvnitř jiný dům a z venku bychom chtěli ty velké trojůhelníkové okna, tak prý není problém. jsou to prý drobné úpravy... tak asi rozhodnuto :)))
Odpovědět
@avv Tak super ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
i energeticky stitek? a projekt skutecneho provedeni ke kolaudaci?
Odpovědět
Profilova fotka
energetický štítek asi ne... ten stojí tuším kolem 5000 kč.. a projekt skutečného provedení stojí kolik?
Odpovědět
@avv A radon cca 2tisíce, a pak spousta a spousta papírů zadarmo k vyjádření sítí :-), a někdo někde nabízel PENB zdarma-myslím, že porotherm-záleží z čeho chcete stavět.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak takže také myslíte, že projekt raději nechat nakreslit projektantem?
Odpovědět
@avv Pokud vám nějaký typový vyhovuje, tak proč ne? My jsme si nevybrali a máme individuál, ale rozhodně netvrdím, že každý typový je k ničemu. Jen si to dobře promyslete a spočítejte. My jsme měli celkem jasnou představu a nechtěli jsme dělat zbytečně moc kompromisů-třeba úložný prostor, velikost pokojů....Ale každému vyhovuje něco jiného.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak jsa b nevidím bohužel do vašeho alba, abych mohla kouknout, takže nevím :(
Odpovědět
@avv I kdybyste viděla, nemám ho tam :-), to víte autorská práva.
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak :D jo tak... já myslela, že na modré střeše jsou stavitelé, kteří právě chtějí nahlížet k jiným i ukazovat své království :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?