Typový projekt bungalovu Roma od Gservis - názory

Dobrý den, mohu poprosit o Vaše názory a připomínky, které Vás napadají k tomuto projektu-půdorysu? Vážně o něm uvažujeme. Vchodové dveře by byly orientované na sever. Má někdo se stavbou tohoto typového domu zkušenosti? Děkuji moc http://www.gservis.cz/projekty-rodinn...
Odpovědět
Rozmístění místností mi přijde OK. Co by mně osobně nesedělo jsou tak malometrážní pokoje, zejména dětské pokojíčky. Jedna koupelna mi na tolik pokojů přijde málo, zejména v ranní špičce... Dále by mohl být uživatelsky nepříznivý ten úzký průchod mezi kuchyňským barem a stolem se židlemi. Na jižní stranu bych si v obývacím pokoji představovala větší okno/francouzské dveře, aby měl člověk lepší výhled a kontakt se zahradou. ;-)
Odpovědět
@a3ett souhlasim s @torpen. jednu koupelnu bych asi prezil, ale vadilo by mi divat se na TV s dalekohledem... Ten jidelni stul je taky dost nesikovny. A mit tak velky barak s jidelnim stolem pro 5 lidi? chtelo by to aspon pro 6, ne? Ja bych se vykaslal na garaz (na co mit vyborne zatepleny pokoj pro auto?), udelal venku kryte garazove stani a uvolnene misto vyuzit ke kompletnimu predelani dispozice baraku - hlavne ta kuchyn s obyvakem a jidelnou. Na jednu stranu dalnice pred TV, na druhou stranu sardinky u jidelniho stolu :-) Umyslne trochu prehanim, ale fakt mi to tak pripada :-)
Odpovědět
Děkuji za připomínky :) Je velmi přínosné slyšet jiný pohled na věc. Ano, rozmístění nábytku v obývacím pokoji je nesmysl. Obývák bude vyřešen tak, že sedačka bude před kuch.linkou a tv na jižní stěně naproti. Dál bychom chtěli poposunout krb směrem na sever blíž ke kuchyňské lince a stůl dát do pravého horního rohu, kde bude dostatek místa. Větší prosklení na jih je také v plánu:) Je pravda, že pokojíčky jsou malé, ale dispozičně to není úplně nudle, tak myslím, že by se tam měla v pohodě vejít skříň, postel a pracovní stůl, nějaké místo na hraní snad také. Ještě nemáme děti, takže si také pohrávám s myšlenkou, že bychom zrušili zatím příčku mezi pokojíky a nechali jen 1 dětský pokoj, který se dá eventuelně časem přepažit. Co se týče koupelny, jedna si myslím, je dostačující, akorát bych tam chtěla nacpat dvě umyvadla :)
Odpovědět
@a3ett no ja bych hodne zvazil tu garaz. protoze uprimne - momentalne ma nejvetsi pokoj v rodine auto :-) a stejne to vetsinou dopadne tak, ze auto parkuje venku a v garazi je jen bordel. Takze bych garaz bud zmensil jen na mensi "dilnu" (tzv. bordel pokoj) a auto mel venku, nebo to zrusit uplne a razem mate mista na mnohem vetsi pokoje, kuchyn, koupelnu i obyvak...
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, já bych dům ozrcadlila kvůli zastínění terasy tak, aby byla na jihovýchod. Pokud to dovolí pozice sjezdu a ostatní podmínky pozemku. V nejmenším pokoji bych okno nedala do ulice, ale z boku. Pokoje jsou ok pro jedno dítě stačí (máme na stejné ploše děti dvě a to už je horší:). Mě osobně by chyběly úložné prostory. Ale to už by byla velká úprava.
Odpovědět
@tulda27 úložné prostory jsme řešili, asi to dopadne tak, že z chodby ještě bude možné vylézt do sníženého podkroví, kde by bylo asi cca 15 metrů čtverečních úložných prostor. Otočení domu je asi aktuálně největší dilema- jsou totiž dva typy lidí,jedni mají rádi na terase chládek a stín, přes zimu a v nehezké dny je však hlavní obytná místnost tmavší, druzí mají rádi teplo a slunce, je však otázka, jak moc velkej pařák se tam v létě může vyrobit...:'-/
Odpovědět
@mirekb To by bylo na to vybrat úplně jiný projekt. Uvažujeme, že protáhneme projekt o metr na východní stranu- vyřešil by se tím obývák s kuchyní, protože by měl už 50 metrů čtverečních, to je až až, a v garáži by bylo místo na technickou místnost- zahradní nábytek, gril, sekačka apod. Myslím, že velikosti pokojů jsou dostačující. kde jsem se inspirovala: https://www.master-design.cz/blog/dok...
Odpovědět
Profilova fotka
@a3ett já jsem si taky myslela, že to bude v poho, ale ten pařák je obrovský s tím počítej, my stavíme terasu na západ, už máme přízemí s obr fr. oknem na jih a západ, je to otevřená stavba - a je to peklo! my to samosebou plánujem zastínit a jinak to u nás otočit bohužel nešlo, ale už mám vybranou lavičku do na východní stranu domu :). Na západě v létě budu max. snídat :). U Vás to opravdu doporučuju otočit, v zimě jsi během dne kdy je světlo doma tak málo, a jsou to max 3 měsíce, že bych to z tohoto úhlu pohledu neřešila (v ty nejtmavší dny slunce zapadá kolem 16té ráno Vám tam v pohodě svítit bude, zastíníš to až od brzkého odpoledne ...). Nicméně nevím nic o dispozici pozemku, komunikace, sjezdu, takže z ostatních faktorů to třeba dobré není. Ale vytvořit si takovýto uzavřený roh otočený na jih a západ tak stíníš hned první léto i když máte přesah střechy... A ta terasa je dlouhá, na část bude slunce v létě svítit i když to otočíš.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Profilova fotka
@a3ett Zdravím, mohu se zeptat zda jste se nakonec rozhodli pro tento dům? Nám se s manželem velice líbí a zvažujeme koupi projektu. Je pravda, že mne vůbec nenapadli postřehy, které tady jsou prodiskutovány. Upravovali jste tedy projekt? Děkuji moc J.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@janecka33 Dobrý den, ano aktuálně máme základy upravené verze. Nakonec jsme opravdu upustili od garáže- místo ní vznikla celkem velká technická místnost a pracovna. Technická místnost, která je v projektu se zrušila a zvětšila se o ten prostor vstupní chodba, koupelna se prodloužila a z pokoje vedle koupelny je šatna k ložnici :) Jinak obývák se bude upravovat jen jiným rozmístěním nábytku a oproti projektu jsme asi přidali okno mám pocit. Ještě jsme upravovali přesah střechy- je všude 1m. Terasa bude až časem, až budeme vědět, kde nám je v létě a na jaře nejpříjemněji.
Odpovědět
Profilova fotka
@a3ett Dobrý den, díky za zprávu. My se nakonec rozhodli také pro tento projekt. Nicméně nic měnit nebudeme, ponechali jsme jen původní verzi. Teď jsme ve fázi kdy potřebujeme vyhotovit ještě projekt "vjezdu na pozemek - máme totiž propustek", dále projekt ČOVky, a projekty přípojek (voda, elektřina, plyn), také nás čeká vyjádření krajské hygieny, hydrogeologický posudek. Koupili jsme od Gservisu "Projekt včetně osazení na pozemek + energ. štítek - tedy výhodný balíček" ale spousty toho ještě chybí dodělat. Což jsem vůbec netušila. Stejně tak se to musí znovu zapracovat do stávajícího projektu - takže další peníze navíc :-( Tak držím palce, ať vše jde jak po másle. My bychom chtěli letos dořešit stavební povolení a příští rok kopnout :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Dobrý den, také máme v plánu realizaci tohoto projektu a aktuálně řešíme s gservisem finální úpravy a změny. Nemáte prosím fotky ze stavby a interiéru, pro naši lepší představu co se týče prostoru, světla a dispozic jednotlivých místností? Mockrát děkuji. 🙂
Odpovědět
Článek se načítá
Zdravím 🙂 v tomto prípade, ako písal niekto vyššie je garáž väčšia, než obidve 11m2 izby 🙂 Na stranu druhú, podľa mňa Garáž k domu patrí. Nechcem hodnotiť projekt a tváriť sa kriticky, ale sami si vždy odpovedzte na otázky komfortu a funkčnosti. Odkladacie priestory, šatny, a tým veľkosti izieb. Počet kúpelní, toaliet, vana, sprcháč a ich veľkosť. Kuchyňa a špajza? Podľa mňa je to malinké.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
Dobrý den, také jsme se rozhodli pro tento projekt. Mohli byste nám, prosím, poskytnout foto obývacího pokoje s kuchyní? Nejsme si úplně jistí rozmístěním nábytku, jídelního stolu, krbu aj. Vyhovuje vám kuchyňský kout? Není malá pracovní plocha? Mockrát děkuji! 😊
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
@josefina_kratka
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?