Typový projekt RD se samostatnou pracovnou, existuje?

Ahoj lidi :-) Nějak jsem narazil na tyto stránky, no asi proto, že začínám hledat informace o domech. Dumáme, jestli koupit něco staršího nebo koupit něco nového nebo si něco (nechat) postavit nebo co vlastně. Jelikož jsem OSVČ a pracuju z domu, budu chtít v budoucím domě samostatnou oddělenou pracovnu. Aby když přijde někdo kvůli práci na návštěvu, aby nemusel courat po obytné části domu. Jelikož předpokládám docela dost lidí začíná dělat z domu, zajímalo by mě, jestli existují nějaké typové projekty, které toto řeší? Typové projekty na domy s oddělenou pracovní částí. Děláte někdo taky z domu? Jak to máte vyřešeno? Jinak moje zatím hrubá představa je dům tak 120-150 m2, spíš přízemní, případně i do patra (líbí se mi domy "kostky"). Lokalita nejasná, je nám asi jedno, kde budeme bydlet, spíš aby byl z domu hezký výhled do okolí.
Odpovědět
Profilova fotka
skvělé že začínáte přemýšlet nejdřív o typu domu a pak až o pozemku, tohle lidi nechápou a kupují často nevhodné pozemky. Jinak pracovna může být přístupná ze zádveří (které je v našich teplotních podmínkách povinné), ale je dobré mít v blízkosti toaletu a to i pro návštěvy. Typové domy mají různý počet obytných místností neurčitého charakteru, bez promyšlení k čemu místnost bude a tedy i orientace ke světovým stranám. Hledejte pozemek se severem do ulice (okna pracovny) a jihem do zahrady (okna obytných místnotí)
Odpovědět
Ano, to jsem si pocitove take rikal, spolecne zadveri + pristupna toaleta. V jinem vlakne se diskutovalo o typovych bungalovech, az jsem se nejak doklikal k typu 1179. Ten treba vypada zajimave, kdyby se u nej zrusila garaz a misto ni se udelala pracovna, tak by to nebylo spatne? Vchod by se posunul do zadveri a je to (trochu by se dala zmensit plocha a zvetsit obytnou cast). Hmmm
Odpovědět
Všechny ty úpravy typových projektů jsou pokaždé na úkor toho, že vám nebude nikdy 100% vyhovovat to, jak jsou dispozičně řešené. Zajděte si za projektantem/stavařem/architektem a sdělte mu všechny svoje požadavky. Budete mnohem spokojenější, než když uděláte u typových projektů jen kompromisy.
Odpovědět
Přesně tak, chce to architekta!
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?