Typový projekt s vlastními úpravami - ano či ne?

Profilova fotka
Moc bych vás chtěla poprosit o názor na 3 typové projekty (1086, 973, 1379) od společnosti Euroline. Je mi jasné, že typový projekt asi nikdy nedosáhne kvalit projektu na míru, ale snažím se ze všech sil výběr nepodcenit a zvolit pro nás tu nejvhodnější variantu, třeba i s drobnými úpravami. Omlouvám se za moji "ruční grafiku", snad bude vše pochopitelné a čitelné. Co považuji za podstatné - vstup budeme mít ze severu, kuchyni bych ráda pouze do L (hodně otevřenou, čemuž vyhovuje nejvíce 1086, avšak kuchyň je na J/JZ, což asi není ideální) + ostrůvek s varnou deskou, špajz je pro mě nutnost. Řeším dilema, zda je WC bez okna vhodná varianta, jestli vadí, že by dětské pokoje byly na sever, terasu umístit asi raději na na JV než na JZ, kde okno ubrat či přidat? Budu moc ráda za jakékoliv vaše rady, připomínky, názory i kritiku, co je špatně, co není ideální, jak to udělat jinak, nebo jestli ještě hledat dál. Děkuji moc :-)
Odpovědět
@lucira iba pár vecí - máme kuchyňu na J a vôbec to nevadí - ak budú aj ext. žalúzie. WC bez okna - nikdy, toto má byť dom - nie byt. Detské izby na S - nikdy - deti sa tam budú aj učiť, hrať a podobne. Na S radšej spálňa. Špajz - super vec, vrelo odporúčam - aj keď maličká ale určite - rozhodne ju nenahradia potravinové skrine. Čo tak v tom prvom projekte namiesto garáže dať spálňu, detskú vľavo hore odstrániť, tým pádom do kúpelne pridať okno?
Odpovědět
Profilova fotka
@ares11 Moc děkuji za připomínky ;-) Zajímavý nápad s odstraněním dětského pokoje vlevo nahoře, výborně by to vyřešilo koupelnu, akorát dětské pokojíčky stejně zůstávají na sever :-|. Jdu ještě prozkoumat projekty, které jsem upozadila vůči těmto třem, tam byly pokojíčky na jižní stranu (měla jsem pocit, že tam dětem bude vedro)
Odpovědět
Dětské pokoje na server bych určitě nedával, to je nejhorší možná orientace. Viz. obrázek - šipka ukazuje směr severu.
Odpovědět
Ložnice na sever je ideální, dětské ne. Nám vyšlo WC bez okna a vůbec nelituju. Měla jsem s oknem v minulém domě, v zimě okno otevřené a na WC zima. Zapomínali jsme okno zavírat a pak se divili, že nás ještě nevykradli, ačkoliv sousedy ano. Teď máme Geberit s externím odsáváním pachů přímo z mísy a ještě ventilátor a jsem nadmíru spokojená.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?