Ukažte své domky s plochou 110 m2 ;)

Ukažte své domky, 110 m2 užit. plocha. A krátký komentář - proč znova byste stavěli stejný dům :) a ne třeba větší :) zdar :)
Odpovědět
1
2
@inter71 Máme užitnou 92 m2. Jsme 4. Už na začátku navrhů jsme chtěli jednoduchý a praktický koncept. To jsme chtěli, naplánovali a postavili. Asi se ptejte konkrétněji, jinak nevím co psát. 😀
Odpovědět
@specnaz84 super... někteří pořád nám říkají že takový malý dům nemá smysl.. a ůříjde nám že do těch metru prostě dáme to co potřebujeme a stačí...
Odpovědět
My jsme před domem bydleli ve 2+1 s moji babi a manželkou (chvilku), pak sami ve 2+1, ve firemním 4+1 se synem, pak znovu ve 2+1, ale už i s dcerou. Obecně každý měl pro a proti. Ta 2+1 měla nějakých 65m2, stačilo to, ale chyběl samostatný dětský pokoj a byla malá kuchyň s obyvákem. Tak jsme si udělali takový mix těch bytů, změnili jsme co jsme v paneláku změnit nemohli (velikosti, rozložení pokojů atd) a navrhli jsme si tento bungalov. Jde jen o to co člověk potřebuje a jaký je shromažďovač 😂. My třeba i z toho bytu 2+1 vyhodili jednu velkou dodávku krámů
Odpovědět
My teda nemame novy dum, ale mam navrh na svuj budouci rd a jsem kolem 90m2. Zadne zbytecnosti, velke mistnosti atp. Jsme zvykli byt blizko sebe a ani si neumime predstavit mit velky dum a hledat se v nem. :) 110 uz mi prijde jako luxus. Ja osobne nevim, co bychom delali s velkym domem a rozhodne bych nehledela na okoli. Hodne lidi bude rikat, na co si stavite dum, kdyz to mate male jako byt v panelaku, jen se zahradou.
Odpovědět
Profilova fotka
Já spíš napíšu nevýhody velkého domu. Máme přízemí a podkroví 200 m2 podlahové plochy, podkroví je víceméně skladiště které nevyužíváme ale uklízet se musí, vybrat sme si moc nemohli, velikost a schody nařídil stavební úřad podle staré zástavby ze začátku 70 let a už nikdy bych velký barák nechtěla a hlavně ne se schodama.Úklid velkého domu zabere spoustu času který bych potřebovala věnovat na jiné věci, schody jsou velká bariéra. Dnes bych stavila jedině malinký domek velikosti bytu který k běžnému životu stačí nad hlavu a pouze a jedině přízemní, schody už nikdy.
Odpovědět
Profilova fotka
@inter71 určitě si do velikosti nenechte mluvit, malý dům může být lepší jak velký po mnoha stránkách.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme 111m, bez garáže. Když jsme plánovali stavbu, tak jsem chtěla větší, víc než 150m, ale zase s garáží. Velký dům jsem chtěla hlavně kvůli úložnému místu, prostorám jako špajzka, prádelna apod. Nakonec jsme koupili polovinu dvojdomku těsně před dokončením, takže těch 111m bylo daných. Máme 4+kk, tj. o jednu obytnou místnost míň, než kdybychom stavěli, ale jinak má domek prakticky vše, co potřebujeme. Je chytře řešený (půdorys teď po ruce nemám), úložných prostor je dostatek mj. díky komoře pod schody, velké technické a šatně. Pokojíky jsou teda celkem malé, ale stačí (12m). V porovnání s bytem jsme tu jak v paláci :-) A hlavně, mohli jsme zůstat v místě, které máme rádi, a máme i relativně velkou zahradu. Je to o kompromisech. Ano, umím si představit větší dům - prostornější zádveří, větší pokoje i obývák, ale za ten náš bych ho už stejně nevyměnila :-) Pokud vás není doma moc nebo nemáte časté velké návštěvy, tak 110 stačit bude. Ale je nutné velmi dobře promyslet půdorys, aby se vám vešlo vše, co k běžnému fungování potřebujete a používáte, abyste v domě neměli zbytečně hluchá místa a jinde o sebe nezakopávali.
Odpovědět
Jinak ještě jsme chtěli pořádnou zahradu, aby děti měli kde blbnout a já chtěl taky 😀, protože ve městě je to poslední dobou stále větší problém někam děti vypustit, tak máme 2000 m2 zahradu a můj plán je velká terasa (poslední návrh je 50 m2). Takže každý má priority někde jinde. Někdo má palác na 300m2 zahrady a je spokojený, my to máme trochu jinak.
Odpovědět
Mám "byt 4kk s velkou terasou", jak tomu říkám. Pozemek 300m, baráček 110 zastavěná, 90m uzitna. Vyhovuje nám, naprosto stačí. Jediný, co bych dnes udělala jinak, zvětšila bych zádveří o 30cm aby se tam vešla hluboká vestavná skříň. A o těch 30cm bych rozšířila TM abych měla regály po obou stranách. Shodou okolností stavím teď druhý dům. Velikosti všech pokojů budou téměř totožné. Bude tedy o jednu místnost -pracovnu- navíc. Protože doma učím a nebylo mi příjemné, ze mi chodili cizí lidé do kuchyně. A taky jsem zvětšila tu TM a zádveří. Takže předpokládám, že mi chybět už nebude vůbec nic😉
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
Myslím, že je to o prioritach, jaké máte ...my chtěli hlavně velký pozemek a aby jsme neměli sousedy přes plot , povedlo se , máme 2000m2 a jsme u lesa bez sousedů .....dům jsme měli první naprojektovany patrový, 160 m2, díky bohu jsme to změnili a máme bungalov užitná plocha 105 m2, obyvak s kuchyní a koupelnou dost velké a zbytek dostačující :-) @78marcela hele, spíš ty někdy taky? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Máme 120 m2 :) @78marcela a zcela totožný baracek
Odpovědět
Článek se načítá
@78marcela super, chceme stejně, jenom pracovna menší k tomu... jak velké jsou pokojíčky pro děti nebo třeba obyvák s kuchyní..
Odpovědět
My teď stavíme 109 m2 a myslím, že to bude bohatě stačit - jsme 3. S rodiči a sestrou jsme žili v bytě necelých 50 m2 a nikdy jsem neměla pocit, že je to málo, takže si myslím, že je to o zvyku a o možnostech. Větší bych nechtěla :-)
Odpovědět
@zuzazidkova občas jo, když se povede 😁 @inter71 pokojicky mám 11 a 12m, ložnice má.13,5 a kuchyň s obyvakem 30.
Odpovědět
@dvvv koukam a přijde mi úplně jiný😄
Odpovědět
Profilova fotka
@78marcela v čem 🤭😁
Odpovědět
@dvvv nevidím projekt, ale podle fotek a oken..úplně ve všem😁
Odpovědět
@78marcela jo tak pokojíčky mi nějak také tak vycházejí... obyvak s kuchyni 34... dilema je zádveří zda stačí šířka 2 m... a pak chodba šířka (vlastně jak na fotce máte) zda dát jenom 100 nebo 110 cm...jak to máte vy? co doporučíte?
Odpovědět
@inter71 já na druhým domě budu mít zádveří 1,8m. Budou tam 60cm hluboký skříně, a 1,2m na průchod. Takže stačit to bude. Teď mám 1,5m, mám tam skříň 30cm, tedy taky 120cm průchod. Stačí to, ale menší bych fakt nechtěla. Ani chodbu. Mám ji 125cm a je to tak akorát na projiti. Kočár jsem třeba parkovala v ložnici, do chodby by se nevešel. Nebo když jsem měla venku prádlo na stojanu a stáhla jsem ho do chodby, tak se tam tak akorát prošlo. Menší bych nechtěla.
Odpovědět
@specnaz84 Teď jste 4 a děti mají společný pokoj a budou mít i v budoucnu?
Odpovědět
@inter71 Jinak tady tyhle otázky jdou od věci, protože ti každý bude chválit to co má a bude tvrdit, jak je spokojen, protože ve větším domě nežili. Ideální bude, když se zajdeš podívat do nějakého podobného domku, nejlépe zařízeného, a uděláš si obrázek sama. Já před stavbou byl a těch 105m2 užitné plochy se mi zdálo málo. My tedy postavili 165 m2 bez garáže + 10 m2 taková malá místnost na věci (malá garáž), je to trochu větší dům, ale na druhou stranu spousta místa, vzdušný. Přece jen trávíš doma většinu života, tak se podle toho musíš zařídit. Bydlíme už 4 měsíce a postavil bych teď trochu menší, protože si myslím, že ne úplně všechno jsme dokonale vyřešili a šlo by to vyřešit trochu lépe. Ale pod 140 m2 bych nejspíš nešel. Je to ale o tom, kolik si schopná investovat a obětovat a taky, jak velkou máte rodinu a jak často se vídáte a máte mezi sebou vztah. Aktuálně mám prcka, hypotéka s pojištěním je necelá 1/3 platů. Až bude manželka pracovat, bude to 1/5. To si myslím je úplně v pohodě. To, že ti někdo řekne, že velký dům se musí víc uklízet je pravda. Ale není to tak hrozné. Přece jen je to jen podlahová plocha navíc, která se vytře. Kuchyň, skříně apod. máš prostě pořád stejné. Jinak co se týče nákladů, nemyslím si, že v nízkoenergetickém domě je nějaký velký rozdíl ve spotřebě. Odhaduji cca 3000-4000 ročně, což je kolem 300 měsíčně. Prakticky jde jen o topení.
Odpovědět
@davex já ve velkým domě žila. Dům mých rodičů je velký až až. Jen uliční šíře domu je 23m. Čistě jen obývák má 45m, kuchyň je jen o něco málo menší. Dětský pokoj byl 25m. K tomu další prostory letní kuchyně, hospodářské budovy.. Nechtěla jsem to tak. Mamka má trojnásobný inkaso oproti mě. Uklizený celý dům mám za tři hodinky. Není to jen o vytření. Když je větší dům, je tam vic zařízení. Větší prostor povoluje hromadění věcí, zbytečnosti. Já to tak nechtěla a jsem spokojená.
Odpovědět
Profilova fotka
@78marcela no tak to byl ale mega dům....to si myslím, že je zase opačný extrém
Odpovědět
@78marcela Ale ty tady porovnáváš prostě dům s 200m2 a více. Vím, máme takový domek u rodičů, je to obrovské, ale uklízené bylo vždycky za pár hodin v sobotu dopoledne. Sklepy, dvě patra, půda... Ne vždycky znamená větší dům více zařízení. Více skříní možná ano, ale zavřené skříně většinou neuklízím, když se tam drží pořádek. A ano, i já se doma snažím uklízet :-). Hromadění věcí je kapitola sama pro sebe. To je o lidech. Já prostě všechno vyhazuju, jsem na to alergický :-D Ono ty větší domy, pokud jsou dobře řešené, mají jednu výhodu. Já k tomu tak přistupoval, že kdyby jedno z dědí chtělo doma zůstat, domek lze přizpůsobit jako dvougenerační. To prostě v bungalovu na 100m2 neuděláš, aby to bylo komfortní. Hodně lidí tento problém neřeší, ale začne to řešit až když děti odrostou a začnou si domů vodit návštěvy + později začnou řešit vlastní bydlení. Ale to je vidina hodně do budoucna. Žijeme přece jen přítomností.
Odpovědět
díky všem... a prosím kdo á tedy takový menší domek jaké okna dávate myslím barvu??? chtěli jsme antracit ale ted se bojím že mi to OPTICKY ještě zmenší pokojíčky dětské
Odpovědět
Profilova fotka
@inter71 Zvenku antracit a zevnitř normálně bílé. Antracit zevnitř se prý dělá úplně minimálně protože to moc lidí nechce. :-)
Odpovědět
@marta_kovar dělají normálně, apson u nás... spíše říkají že klasika že si to dává skoro každý
Odpovědět
@inter71 mám ořech zvenku, zevnitř bílé
Odpovědět
Profilova fotka
@inter71 Nám říkali že to moc lidí nechce. :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?