Umístění dětských pokojů

Potřebuji poradit. Předěláváme si dvoupatrový baráček po rodičích. Dříve jsme bydleli v bytě 2+1, takže jsme zvyklí žít s dětmi v malém a být pořád spolu. Staršímu synovi bude 7 let, mladšímu jsou 2 roky. Teď k dotazu. Nevím, kam umístit dětské pokoje. V přízemí jsou 2 pokoje + kuchyň a koupelna,WC. V 1 patře jsou 2 pokoje + koupelna, WC. V přízemí bych určitě chtěla obývací pokoj a kuchyň a z dalšího pokoje jsem původně myslela ložnici a dětské pokojíčky v 1 patře. Jenže teď nevím. Kluci chtějí být pořád s námi, nejraději by s námi spali i v ložnici :-) Když budou pokojíčku nahoře, tak budu pořád lítat (a myslím, že i oni za námi) z pokojíčku dolů do kuchyně, apod. Ten mladší syn je vývojově opožděnější (měl hypotonii - začal chodit až po 2. narozeninách), takže po schodech zatím určitě sám nemůže chodit a ani to zatím moc neumí. Tak mě napadlo, udělat v přízemí obývák, kuchyň a ze zbývajícího pokoje nějakou jakoby "hernu", kde by měli hračky a hrály si tam. V 1. patře ložnice a pokoj pro toho staršího, kde by měl učení, apod. a byli by tam 2 postele, kluci by spali v jednom pokojíčku. Jenže co až budou starší, budu zase přemísťovat ložnici dolů a pokojíček nahoru? Neřešili jste prosím někdo podobný problém? Děkuji :-)
Odpovědět
Já bych volila ložnice nahoře - jak Vaši, tak dětskou. Přeci jen tam bude tzv. klidová zóna. V přízemí udělejte hernu.
Odpovědět
Profilova fotka
také bych dala ložnici a pokojík pro kluky nahoru. dole může být další jakoby dětský a ložnice. pojmenovala bych spíš pokojem pro hosty a hernou. ale výsledek je v případě potřeby stejný. hrát i spát budeme moct tam, kde zrovna budete potřebovat :-)
Odpovědět
S ohledem na věk dětí bych umístila dolů hernu, aby přes den kluci mohli být blízko vás, a ložnici a dětský pokojíček nahoru. Dva roky je ještě málo... nebavilo by mě pořád lítat nahoru a dolů. Přece jen jsem v tomto věků dětí ještě občas v noci chodila kontrolovat atd. Taky by bylo fajn, že starší syn by měl klid na učení a domácí úkoly, až to bude potřebovat, malý by si mohl hrát dole a nerušil by ho. Až kluci vyrostou, myslím, že prohodit hernu za vaši ložnici zas nebude takový problém. My bychom teď (synové 13 a 11) umístili nahoru určitě jejich pokoje nahoru a naši ložnici dolů, ale nás už děti téměř nepotřebují :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?