Úprava projektu bungalovu v části architektura

Přeji pěkný den, chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti ohledně vyřizování stavebního povolení a úpravy projektu. S projektantem jsem předběžně řešila úpravy projektu bungalovu - posunutí dveří uvnitř interiéru, posunutí nenosné příčky a zrušení samostatné toalety, která se přesune cca o metr vedle do koupelny + zvětšení okna v obývací části. Bylo mi navrženo, že by se úprava projektu dala provést jen v části architektura a v ostatních částech by nebyla (topení, elektrika, voda, kanalizace atd.). Jak to potom chodí? Když bych měla takto upravený projekt a řešila bych stavební ohlášení (je to bungalov do 150m2) bude jim stačit změna projektu jen v části architektura a ostatní části budou původní? Prý se to pak dělá tak, že se svépomocí staví podle té úpravy (na elektro a vývody si musíme myslet, že nebudou tam kde byly nakresleny v jiných částech) a pak před kolaudací se provede změna stavby před dokončením podle upravené projektové dokumentace s částí architektura - jenže nevím, proč se hlásí změna před dokončením, když budu mít změnu už v části architektura v projektu, který dodám při ohlášení stavby, tedy na začátku. Poradíte mi?
Odpovědět
Pokud to nejsou zásadní věci (změna zastavěné plochy, změna tvaru domu, tvar střechy, umístění domu, nebo něco s IS), tak bych to vůbec SÚ nehlásil. Navíc, je úplně běžné, že během stavby se ještě udělá dalších 20 drobných úprav oproti projektu, že nějakou trubku se nakonec rozhodnete dát trošku vedle, nebo tamto okno trošku víc doprava, dáte jinou střešní krytinu než je v projektu atp.
Odpovědět
Takže se nic nestane, když to budeme mít upravené v části architektura a pak to na konci teda ještě nahlásíme jako změnu před dokončením? Změny jsou právě takové drobné, že přemýšlím, jestli si vůbec nechat dělat tu úpravu v té jedné části, která také stojí nějaké peníze a jestli to pak raději nesfouknout tím nahlášením změn před dokončením. Ještě se samozřejmě zeptám i na stavebním úřadě, ale děkuji Vám za pomoc. Napadá mě vlastně ještě jedna otázka - do ulice není v projektu žádné okno; když bychom chtěli jedno přidat, dá se i tohle ohlásit jako změna před dokončením? (říkám si, že když nové okno nebude směrem k sousedům, tak by to vadit nemělo).
Odpovědět
Okno je zadah do vnejsi konstrukce. Poptejte se taky na urade. K tem upravam. Zalezi kdo vam bude stavet. Jestli firma, je to tam treba mit i kvuli dozoru. Jestli sami, je to celkem putna, ale nezapomente na to. Az vam prijde tchan pomoct na stavbu a vy tam nebudete a on zacne podle planu, abyste se nedivili.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?