Usazení domu na pozemku - prosím o pomoc s rozhodnutím

Chtěl bych znát váš názor na umístění domu na pozemku. Dům bude HELENA od DJT. Máme dva návrhy, a nedokážeme se pořádně rozhodnout. U návrhu 1 se musí dům vodorovně převrátit, proto to potřebujeme rozhodnout už teď v době přípravy projektu. V současné době se lehce přikláníme k Návrhu 2 z důvodu více slunce v dětských pokojích. Návrh 1: výhodou je větší odstup od domu sousedů (35m), terasa bude SV až JV, dětské pokoje SV, ložnice JZ. Návrh 2: nevýhodou menší odstup od domu sousedů (30m), terasa zůstane na stejném místě, dětské pokoje JV, ložnice SZ. V horní části nákresu (trojúhelník) je parkovací stání, u domu (šedá střecha) garáž, na zahradě pak malý zahradní domek, ohniště s udírnou a bazén. Od ČEZu máme příslib povolení stavby 4m od vedení VN. Vedení je z roku 1961 a časem se bude překládat na trasu podél silnice. Ale kdy, to nikdo neví. Děkuji za váš názor, rady i tipy. DJ
Odpovědět
to už tady jednou bylo ne? hooodně dávno
Odpovědět
Dala bych prednost svetlejsim pokojum. Takze 2.
Odpovědět
@iveta_89 To jsem chtěl postavit svépomocí bungalov a řešil jsem jeho vnitřní proporce. Po dlouhých večerech s manželkou, několika návštěvách rodinných domů, a nespočet hodin plánování v Revitu a SketchUpu, padlo konečné rozhodnutí - patrový dům Helena od DJT. Splňuje vše co jsme se snažili natlačit do bungalovu a je prostornější (na podlahovou plochu) + výhoda rychlosti stavby. Dodělávat dům ale budeme sami.
Odpovědět
Profilova fotka
Odstup od sousedů je dost velký v obou návrzích. Volila bych variantu č.2 vzhledem k umístění vůči světovým stranám.
Odpovědět
@paja_a_daja ja bych taky volil druhou variantu. Z toho obyvaku bude asi pekny vyhled a byla by skoda to orientovat smerem k sousedum... Jinak zda se mi to, nebo v patre nejsou zadne okna? Nebo tam budou stresni? A taky bych popremyslel nad tou horni koupelnou. Opravdu tam chcete mit troje dvere? prijde mi to neprakticke, ja bych zrusil aspon ty vedouci do loznice...
Odpovědět
@mirekb Nějaké změny tam budou, určitě se zruší v koupelně dveře na balkon, do ložnice zůstanou + další drobné změny. Nám šlo o to, že dům v návrhu 1 je oproti 2 zrcadlově převrácený. Díky Vám všem tady co jste reagovali padla opravdu volba na variantu 2. Okna, respektive prosklené dveře budou v každém pokoji z čela. Jen nad schody bude velké střešní okno. Pod schody pak spíž. Děkujeme všem za reakce.
Odpovědět
@paja_a_daja stresni okno nad schody dobre promyslete....maji to tak 2 sousedi, a neda se k nemu dostat- umyt.... rikalli, ze uz zacinaji mit na schodech sero :-D .
Odpovědět
@paja_a_daja jasny, to chapu. Ja bych teda jeste soupnul okna do tech hornich pokoju. Jen prosklene dvere mi pripadaji malo. Nejsem nejaky milovnik svetla, spise naopak, ale tady mi to prijde az moc malo :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?