Uspořádání bungalovu

Dobrý den, chceme stavět bungalov 5+kk (1 ložnice, 2 dětské pokoje, pracovna, obývák s kuch. koutem), TM, šatna. Bojujeme s umístěním pokojů, chceme mít konkrétní představu než si sedneme s projektantem, ať se v tom zbytečně nepatláme. Nemáte někdo nějaký návrh? Něco jsme dali dohromady, ale pořád to není ono... Prosím o radu... Děkuji, Šárka
Odpovědět
Profilova fotka
Doporučuju projít si typové domy, nám se třeba žádný nelíbil, ale aspoň jsme si ujasnili, co nechceme a to projektantům taky pomohlo. Taky je potřeba promyslet si, v jakých místnostech chcete mít kdy světlo a to dát dohromady s orientací pozemku. No a já bych teda určitě doporučila přidat malou odvětranou spížku pro potraviny. Když máš kuchyň společně s obývákem, není moc šikovné skladovat jídlo v teplotě nějakých 21 stupňů, na které se topí. Jinak já taky nemám prostorovou představivost, proto jsme vybrali projektanty, jejichž práce a uvažování jsou jim blízké, zadalipožadavky a nechali je tvořit, myslím byli rádi, že zůstal prostor pro uplatnění jejich nápadů a vůbec znalostí, které oni mají a my ne.
Odpovědět
Profilova fotka
My to udělali následovně: několik týdnů hledání nějakého typu, který by nás zaujal. Pak zjištění, že je to všechno na jedno brdo a pro náš pozemek vzhledem ke světovým stranám a rozměrům nepoužitelné. Nakonec jsme začali malovat určitý návrh. Konzultovali to tady a pobrali pár dobrých rad. Pak jsme si to nahrubo postavili z kulis (máme tu možnost) a zjistili další věci, co lze udělat jinak. Malovali jsme si i půdorys křídou na zem, abychom zjistili, jestli to "malé" je opravdu tam malé, jak všichni říkají anebo ne. Překopali několik dveří a trochu koupelnu.. Pak to teprve předali projektantovi, který už celkem neměl, co by dodal (zatím) ;-) Chce to mít rozmyšlené, na jakou stranu který pokoj. Jestli trváte na tom, že chcete z pokoje vidět na příjezdovou cestu (ne vždy to lze), jestli chcete mít kuchyň spojenou s obývákem, kolik chcete koupelen a WC, zda potřebujete nějakou dílnu. Umístění koupelny a ložnice, dětských pokojů od obýváku atd.. Nejlepší je hodit sem nábrh, lidi vám to zkritizují ;-) Nám to hodně pomohlo
Odpovědět
@kilianovasarka hodně záleží na orientaci, prostoru na pozemku, požadavkům...máte alespoň typový dům, který se Vám líbí příp. návrh, od kterého se chcete odpíchnout? nejlepší je sem návrh umístit a komentáře vám třeba pomůžou v rozhodování ;-)
Odpovědět
Nechte si udělat studii od architekta, nám arch. otevřel oči a společně jsme vybudovali náš vysněný dům. Studie nás stála 3000 Kč a projekt 42000 Kč. Bungalov 165 m2. Hodně štěstí.
Odpovědět
@anezka73 muzu se zeptat, co vse bylo zahrnuto ve studii a co v projektu? dekuji
Odpovědět
@bubuskubus studie obsahovala návrhy půdorysů, které jsme ladili mailem a telefonicky, bylo jich asi 7, návrh skladby stěn, izolace, topení, krytiny, fasády, 3D náhledy na dům a jeho zasazení do fotografie pozemku a situační nákres umístění na parcele. Projekt obsahoval kompletní dokumentaci pro stavební úřad, elektro, vodu, sanitu, vzduchotechniku, topení, atd. Už ani nevím co, ale bylo tam vše, co jsme potřebovali :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kilianovasarka Ahoj, mrkni se do mého fotoblogu :-)
Odpovědět
@kilianovasarka Vidím, že každý to má trošku jinak. My taky budeme mít bungalov 5+kk. Nejprve jsme probírali typové domy, ale žádný se nám nelíbil, pak jsem si sedla, a kreslila a vymýšlela, až jsem svoji představu dotáhla k "dokonalosti\ů. Pak jsme oslovili několik architektů a podle přístupu a pocitu z prvního kontaktu vybrali jednoho z nich. A ten přinesl svůj prvotní návrh-úplně jiný, ale mnohem lepší a propracovanější, než byl ten můj (holt mají na to školy :-) ) a ten jsme asi 2 měsíce dolaďovali :-). Určitě sedni, kresli, vymýšlej, ptej se známých jak jsou spokojení se svým bydlením a co by změnili, ale nejdůležitější je výběr architekta-abyste si sedli a rozuměli. Hodně štěstí.
Odpovědět
@kilianovasarka Koukni ke mně do alba, máme 5kk + tech.m.
Odpovědět
@bamak Máme úplně stejnou zkušenost, hlavně to chce čas :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?