Uspořádání naší koupelny

Prosím o radu, než začneme kopat... :) Projektant nám nakreslil koupelnu v tomto rozmístění, ale stále nám tam něco nesedí. Mohli by jste nám prosím poradit s jejím uspořádáním, co by jste vy udělali jinak. Požadavky: vana, velký sprchový kout, umývadlo, wc, žebříkový radiátor, nesmí se hnout se zdmi samostatného wc (nosná zeď), kdyby se někomu podařilo vymyslet uspořádání tak, aby se vešel otvor na prádlo do TM, bylo by to ideální.. Moc děkuji za každou radu :)
Odpovědět
Ještě nějaký výkres a možná se dá něco vymyslet.
Odpovědět
Profilova fotka
@luandro a ten návrh projektanta připojíš? ;-)
Odpovědět
Omlouvám se, nenačetl se ... :/
Odpovědět
Profilova fotka
na první pohled to takto má hlavu patu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se to taky zdá dobrý. Budete muset zřejmě mít posuvné dveře ke sprcháči, protože tam nebude dost prostoru na křídlové dveře. Nebo plánujete walk-in? Tím pádem by vám mohla voda stříkat na záchod, což by se vám asi nelíbilo. Žebřík plánujete kam? Na tu nosnou zeď k samostatnému WC? Mohli byste dát i mezi sprcháč a vanu, tím pádem budete mít dobrý přístup k ručníkům. Ale díky oknu se vám tam vejde asi menší výšky. Nebo dát teda ke dveřím a mezi sprcháč a vanu dát jen klasický držák. Je to opruz plánovat to takto moc podrobně dopředu, ale předejdete tak potom problémům, že vám něco nebude sedět nebo vyhovovat.
Odpovědět
Nejradši bych sprchu bez dveří, ale nevím jak to logicky vymyslet. Žebřík jsme mysleli za dveře. Ještě jsme přemýšleli dát umyvadlo na druhou stranu ke zdi k wc. Co vy na to?
Odpovědět
Profilova fotka
Možná bych posunula umyvadlo blíž ke dveřím a mezi umyvadlo a vanu bych dala skříňku, žebřík za dveře a na stěnu u WC police nebo skříňku Na ručníky. Mě se to zdá být v pohodě. Jen kde máte tu TM? Vedle? Stačí asi otvor 50x50 mezi WC a sprcháčem. Jedna pani to tady řešila tak, že měla na zemi koš ve skříňce a jen ho dírou posunula do druhé místnosti. A co třeba dát WC do TM? Trváte natom mít ho v koupelně?
Odpovědět
Profilova fotka
@luandro nevím kolik koupelen - umyvadel po domě máte, ale umyvadlo by mělo být vždy blíže ke dveřím. walk in směrem k wc by mi nijak nevadil. máme to ve spodní koupelně taky. dali jsme to tak podle zkušeností z dovolených, kde to tak bývalo v méně moderním provedením, ale i tak. prkýnka se zvedala, aby nebyla mokrá, aby případné kapky ošplouchly jen mísu. ale podle obrázku nevidím problém v tom mít šoupací dveře nebo dvoukřídlé, jsou i skládací a mnoho dalších systémů. nedávno jsem to studovala kvůli našim dveřím do niky v horní koupelně. je takový výběr, že kdo nechce walk in, tak si může dát dveře prakticky do jakékoliv sprchy ;-)
Odpovědět
@luandro Já bych osobně to wc v koupelně zrušil. Nemám rád společné wc s koupelnou, ale to je jistě každého věc, ale měli byste tím hned dost místa. Navíc když je druhé wc tak blízko. A v domě budete mít ještě další wc a koupelnu? Pokud ano, tak bych ho tam vážně zrušil a hned máte místo na dvířka na prádlo.
Odpovědět
Děkuji za odpověď, je to jediná koupelna v domě, záchody chceme dva a jinam již wc v domě nelze umístit. Walk in se mi líbí, chtěla bych vchod do sprchy naproti vaně (sprcha by byla umístěna na zdi u okna.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?