V RD Bungalow - 2 záchody nebo jeden stačí?

Mám dotaz. Stále řešíme jestli nemáme malou TM ale máme dva záchody. Jeden zvlášť druhý v koupelně. Teď je otázka je potřeba z principu 2 záchody nebo větší TM pro případné inovace na baráku jakou jsou fotovoltaické panely na střechu a pak by TM byla potřeba do budoucna vetší .. Zrušili by jsme samostatné WC a udělali vetší TM ale jestli jeden záchod stačí.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, a proc to nespojis? nebylo by to praktictejsi? mame technickou 2,25 x 1,5 a staci to - mame tam WC, male umyvadlo, bojler pracku, do budoucna misto na susicku. btw, jaky stavis baracek? mame dve wc - jedno v technicke, druhe v koupelne, mam pocit, ze to byl i pozadavek ze stavebniho uradu, ze musi byt oddelene WC od koupelny
Odpovědět
Profilova fotka
No, záleží kolik vás doma bude. Jestli 7 tak už by ten druhý měl i smysl, jinak mi to ale na bungalow připadá jako zbytečný luxus na úkor praktické větší TM. V podkrovním domě je to něco jiného, tam když tě v noci chytne průjem nebo budeš zvracet, a nemáš nahoře wc, tak než seběhneš dolů, máš to na schodech. :-D Jinak neukazuješ celý projekt, tak nevím jestli by to šlo, ale ještě mě napadlo zmenšit koupelnu a udělat jen jedno samostatné wc.
Odpovědět
Profilova fotka
já se na dva záchody těším, protože manžel tam vysedává dlouho a pro čtyřčlennou rodinu to bude velký bonus. Záleží kolik vás je. Každopádně pokud budete mít jen jedno wc, tak bych ho dala samostatně.
Odpovědět
@zdenna Tak záleží jak je to velké, jestli 3+1, tak jeden záchod stačí...
Odpovědět
Jedna se o 4+1 pro budpuci 4clenpu rodinu. @zeneva to nas nenapadlo a ja to asi dobry napad. Zkusim si to nakreslit jak to bude vypadat. Co se tyce zmenseni koupelny v zadnem pripade uz ted je mensi ma 6.5 m2 :)
Odpovědět
@zdenna Nejsem přeborník na normy, ale myslím, že koupelna se společným wc v jedné místnosti jaksi neprojde...
Odpovědět
@zenava tak jsem to zkusil jak by to vypadlo na rychlo poupravit a myslím že za mě dobrý 8-)
Odpovědět
@loop A jak jsou na tom brany jádra v panelových bytech které mají WC společné s celou koupelkou?
Odpovědět
@zdenna Pokud je to 3+1, tak správně dle normy být společná koupelna nemá...
Odpovědět
@lopp aha .. tohle jde kolem me .. jde o to že chceme pro nás co nejlepší :)
Odpovědět
@zdenna Nejlepší je mít dva záchody, v klidu si tam rozjímáte a ženská se zatím dělá ženskou vedle v koupelně :-D
Odpovědět
:-D :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Podle poslední úpravy co jsem jsem dal si myslím že to bude top x-)
Odpovědět
@zdenna Poslední verze vypadá dobře :-) prostě chlapskej záchod v technický, už chybí jen kalendář :-) Tak ať se dobře bydlí :-)
Odpovědět
@zdenna Co se týká norem, tak jediný požadavek jsou snad jen dvoje dveře mezi obytnou místností a WC. Ale jinak je to jedno. Máme dvě koupelny a v obou je i WC a nebyl s tím žádný problém. Ani při žádání o stavební povolení a ani při kolaudaci.
Odpovědět
Jsem pro 2 WC. My jsme v bungalovu vyřešili: koupelna: vana, wc, dvojumyvadlo. Technická: wc+ malé umyvadlo/sprcha/prostor na pračku a bojler - takto v řadě za sebou, před tím prostor na průchod 1m
Odpovědět
Máte v technické podlahovou vpusť ?
Odpovědět
Profilova fotka
mam pocit, ze rikali, ze WC v rodinnem dome 4+kk musi byt oddelene WC, takze nemusi byt dve WC, ale oddelene od koupelny,
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?