V žádosti o demolici máme tuto větu. Co máme přesně doložit?

osoby vykonávající stavební dozor s uvedením dosaženého vzdělávání a praxe, písemné prohlášení odborně způsobilé osoby , že bude vykonávat stavební dozor a doklad o její kvalifikaci je v samostatné příloze............................................. Co přesně máme doložit - stavební dozor dělá Ing. s 5letou praxí.Co je dokladem o kvalifikaci? Děkuji Jo.
Odpovědět
Profilova fotka
@jojosefina To by snad měl vědět pan inženýr, ne? Patrně kopii diplomu a živ. listu?
Odpovědět
Profilova fotka
@jojosefina @zamilovanadonej Tatka dela stavebni dozor a nema ani maturitu, takze nejaky titul a diplom urcite nikoho nezajima.. u soukromnika by mel stacit zivnostensky list, ze muze tuto cinnost vykonavat, pokud je to zamestnanec firmy ktera to vykonava, tak by mel mozna i nejake povereni od zamestnavatele..
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg Tak nejsnažší je zavolat na stavební úřad, že. Doklad o vzdělání je v tomto případě patrně diplom, proto jsem to napsala ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zamilovanadonej Jasne, to je vzdy nejlepsi, zeptat se primo u toho, kdo to neco pozaduje :-D ja tim jen chtela rict, ze jestli ma pan nejaky titul bude stavebnimu uradu nejspis uplne jedno
Odpovědět
Profilova fotka
@martaveg To možná ne, protože čím větší vzdělání v oboru, tím méně praxe stačí.....
Odpovědět
par. 2, odst. 2 staveb. zákona: d) stavebním dozorem je odborný dozor nad prováděním stavby svépomocí vykonávaný osobou, která má vysokoškolské vzdělání stavebního nebo architektonického směru nebo střední vzdělání stavebního směru s maturitní zkouškou a alespoň 3 roky praxe při provádění staveb. Oprávnění provádět stavební dozor se prokazuje osvědčením o autorizaci, vysokoškolským diplomem, vysvědčením a potvrzením o praxi v oboru.
Odpovědět
Profilova fotka
@kamilape Tak podle tohoto zakona vsechny stavby ktere tatka za 40 let dozoroval asi nejsou platne :-D driv proste ty stavarske ucnaky nebyvaly ukoncovane maturitou, tusim ze az nekdy od 1995 to zmenili, to koncil stavarnu bracha a byl prvni rocnik co maturoval..
Odpovědět
Po vlastních zkušenostech bych ještě doporučil jakákoli doporučení nebo nařízení konzultovat se všemi ostatními stranami. Tedy když něco vydá stavební úřad, konzultujte to se starostou obce a opačně. Vyhnete se pak zbytečným výdajům způsobeným chybným rozhodnutím jakéhokoli úředníka. :-(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?