Váš názor na náš projekt

Profilova fotka
Toto je zatím předběžný projekt. Uvítám Vaše připomínky, návrhy na změny. Děkuji :-)
Odpovědět
1
2
Mně se to moc líbí!:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pozemek + situace na pozemku (natočené je to kvůli vrstevnicím a světovým stranám)
Odpovědět
Profilova fotka
Hodně předběžný návrh vzhledu. Pan architekt se nám do vkusu netrefil, budeme se snažit o modernější pojetí.
Odpovědět
A jak jsou světové strany? Dva horní pokoje na sever? Terasana sever a západ? Jinak vnitřní uspořádání se mi celkem líbí, ale ta garáž.....moc neučelně zaplácaného prostoru.
Odpovědět
mně se moc líbí půdorys:-) můžu se zeptat na celkovou užitnou plochu a na rozměry domu?:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@janicka1984 Mohu se zeptat na jmeno pana architekta?a orientace pozemku by me taky moc zajimala....je to tam opravdu "zajimave" osazeno..
Odpovědět
@bamak Dva horní pokoje(pokojíčky pro děti) jsou směrovaný na sever. Garážové stání je trošku spláclé kvůli svahu který je od začátku pozemku po délce 6 metrů rozdíl výšky cca 1,5.
Odpovědět
@bibim Spodní patro má 75,5 a vrchní 78,5 terasa má 49 m2
Odpovědět
Profilova fotka
@honza81 Tak to potom opravdu nechapu, kde pan architekt studoval...aby umistil detske pokoje na sever, tim padem i terasu a cely hlavni obyvaci prostor, naproti televizi umistil okno(kdyz uz je tam tedy takto orientovana sedacka jako k televiznimu svatostaku, asi ma byt ucelem pohodlne sledovani tv) a jine podobne ptakoviny...bohuzel musim konstatovat, ze ten projekt je tak na hozeni do kose...to umisteni na pozemku je naprosto tragicke,...dispozice prizemi by se jeste jakz takz dala skousnout, kdyz pominu fakt, ze je spatne natocena ke svetovym stranam a jaksi postrada jakekoliv ulozne prostory. To patro se asi ani neda komentovat, nechapu napriklad duvod tech prapodivnych patvaru, ktere tam vznikaji, nerozumim taky tomu, proc je v koupelne obrovska skrin a v loznici se nevleze zadna, proc je koupelna skoro stejne velka jako loznice...a mohla bych dale pokracovat az do naprosteho vycerpani..opravdu tomu prapodivnemu usporadani vubec nerozumim.....nevidim sice rozmery garaze, ale pripada mi mala, to uz jen tak na okraj...
Odpovědět
Profilova fotka
Přiznám se, že tu orientaci domu nechápu.. pokud tam není nějaký šílený svah nebo jiné omezení, proč to natočení? Vždyť tady by se dal ten dům krásně orientovat na J-V. Dětské pokoje na S.. bude tam tma, na psaní úkolů jako dělaný :-( A terasu na sever bych mít taky nechtěla.
Odpovědět
@carpatia moje chyba pokojíčky jsou na západ. Je pravda že v prvním patře jsou ty patvary zvláštní. A vedle ložnice je komora která bude propojena dveřmi ve které bude velká šatna
Odpovědět
@honza81 oprava pokojíčky jsou na západ pletou se mi strany :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@honza81 V tom případě bych to vyměnila, na sever koupelnu a ev. ložnici rodičů a pokojíky na jih-budou tam trávit nejvíce času, tak ať tam nají slunce. Terasu bych taky takto nechtěla, sice část je na západ, ale hned u plotu. To bych raději dále v zahradě udělala altánek s posezením-sice to bude trošku z ruky, ale když budete grilovat, aspon nebude kouř v domě.
Odpovědět
@honza81 Jo, tak pokud jsou na západ, tak je to fajn, Chybí mi tam jen technická místnost. :-) Ještě, že máte tak velký pozemek-jinak by se to asi nevměstnalo. Co se týká vzhledu domu-mě se taky moc nelíbí, jak je nakreslený, ale záleží na omezeních SÚ a na okolní zástavbě a když se udělá pěkná fasáda, třeba nějaký umělý kámen, nebo dřevo....mohlo by to vypadat hezky i tak.
Odpovědět
Profilova fotka
@carpatia Můžu Vás ještě poprosit o Váš názor na toto zpracování 1. patra?
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak Technická místnost je ve spodní koupelně :-) Co se týče vzhledu - musí být patro, sedlová střecha (to je povinné, dle podmínek obce)
Odpovědět
Profilova fotka
@janicka1984 A nestanovuje nahodou hmotovy regulativ take orientaci hrebenu stavby?Asi ne, co?Kdyz tak koukam na ty sousedni dva domy:)...Jsem toho nazoru, ze by te dispozici sluselo to vice ucesat, ta chodba je zbytecne siroka na ukor napr. loznice...je to strasne komplikovane a ta nejruznejsi zalomeni jsou opravdu nesmyslna...a stale mi prijde hrozne zbytecne velka koupelna, siroke wc atp...s tim prostorem se tady zachazi velmi zvlastnim zpusobem...nevim, jak bych to deginovala, ale je to cele takove nesikovne...
Odpovědět
Profilova fotka
@janicka1984 nicmene ta prvni opravena varianta je rozhodne o neco malo lepsi, nez ta druha uprava:)
Odpovědět
Profilova fotka
@janicka1984 jestli mi zbyde zitra chvilka casu, zkusim se na to podivat...
Odpovědět
Profilova fotka
@janicka1984 Napadly me na rychlo treba tyhle dve reseni:
Odpovědět
Profilova fotka
@janicka1984 A nebo o 90° otocene:
Odpovědět
Profilova fotka
@janicka1984 Dum je stejnych rozmeru, jako ten vas puvodni..zvetsila jsem akorat garaz...
Odpovědět
Doufám, že se vám podaří nějak fasádu upravit. Co bych ale asi ještě zkusila pořešit - v celém domě s výjimkou ložnice rodičů nejsou vysoké skříně a ani nějak nevidím, kam by se třeba v pokojíčkách daly dát. A i děti si potřebují pověsit šaty, kalhoty a košile například. Možná bych zkusila dát místo čtvercových oken obdélná, vyšší a užší, anebo je postrčit kousek od sebe - myslím tím okna ve štítě - tak, aby se daly skříně dát na střední příčku.
Odpovědět
Profilova fotka
@carpatia Děkujeme za návrhy. Určitě je budeme konzultovat s naším architektem. Ještě bych na Vás měla dotaz - co si myslíte o exteriérových posuvných dveřích na terasu. "Stará škola" nám radí klasické francouzské dveře, ale jen proto, že s těmi posuvnými nemají zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@janicka1984 je to asi jen otazka ceny..klasicke vyjdou levneji, ale kvalitni posuvne budou fungovat jiste taky dlouho a dobre....ale priplatite si...
Odpovědět
Profilova fotka
@inkajanakova Fasáda bude 100 % odlišná. Okna budou menší. Děkuji za poznámku o skříních, provedeme to
Odpovědět
@janicka1984 U těch oken zvažte tvar, obdélník by vypadal mnohem líp.
Odpovědět
Profilova fotka
Upravené náhledy...
Odpovědět
Za mě moc hezký půdorys, jen bych možná ten předěl udělala mezi kuchyní a jídelnou místo barového pultíku, aby ten obytný prostor nebyl pocitově zbytečně malý.
Odpovědět
Profilova fotka
@janicka1984 vidim, ze pan architekt si v tom patre poradit nedal...ty pokojicky jsou fakt dost tragicky, zvlast ten 2.08..a obecne ten tvar chodby stale zustal, neznamo proc...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?