Váš názor na tento projekt

Dobrý den, rád bych Vás požádal o Váš názor na tento projekt. Nechal jsem se inspirovat a částečně jsem ho upravil. Jen bych ocenil rady a zkušenosti. Jsme limitováni prostorem. Dům může být max 11 x 13,6. Na obrázku je to o kousek větší, ale je to způsobeno nepřesným okótováním. Původně jsme chtěli bungalov, ale kvůli pozemku to asi možné nebude. Tento dům by byl patrový, kde nahoře by byly jen dětské pokoje + ložnice 2 a menší sociální zařízení. Ocením připomínky a náměty popř. doporučení. Předem děkuji.
Odpovědět
1
2
Né zrovna vydařený půdorys. Hned mne jako první zarazila délka chodeb v tak malém RD, vzdálenost koupelny od ložnice a celkové umístění ložnice s oknem ke vchodu, vzdálenost kuchyně od vstupu. atd.
Odpovědět
Děkuji za postřeh. Chceme kuchyni a obývací pokoj směrem do dvora/zahrady. Co se týká oken, tak jsem limitován metry od sousedů (stavební zákon). Čili v tomto případě jsem musel dát okno dopředu. V žádném případě neobhajuji to co jsem sem dal. Cením si každé rady a jsem rád, za každý podmět, který povede k lepšímu uspořádání. Souhlasím s Vámi, že délka chodem je dost velká na tak malý dům. Bohužel netuším jak to pozměnit.
Odpovědět
Garáž požadujete? Stejně autem budete stát před barákem a z garáže vznikne skladiště!!!
Odpovědět
Garáž určitě požaduji. A jak se znám, tak auto bych venku určitě nenechal. Pokud samozřejmě nebude jiná možnost, tak bych to řešil asi jinak, ale v tuhle chvíli chci pracovat, tak nějak s tímto půdorysem. Již nyní mě napadla nějaká změna (díky Vám), tak ji zkusím překreslit. Nicméně si vážím, že alespoň někdo mi napíše nějaký postřeh.
Odpovědět
Co je ta mrňavá místnůstka u kotelny? Nešlo by kotelnu dát k zádveří a vstup do ní z něj-zrušíte si venkovní dveře a zmenšíte ložnici,která je zbytečně velká. Co pořešit vstup z garáže rovnou do zádveří? Přehodit místnost s pračkou s koupelnou-koupelna bude blíž ložnici. Asi nemáte dokreslené veškeré vybavení, ale kdyby přece, chybí Vám umyvadlo na WC. Kuchyň bych otočil, ať máte denní svělo, takhle si stíníte. Co nějaká spíž, komora (to je ta místnost s pračkou)?
Odpovědět
Ještě úplně nemám představu o otopu. V tuhle chvíli přemýšlím nad kotlem na tuhá + plyn. Ta místnost je kotel na plyn. (kondenzační). Veškeré vybavení dokreslené není. Koupelnu bych rád volil nějak tak, aby bylo přímo okno kvůli odvětrání. Spíž/komora....dumám nad potravinovou skříní. Tady ale mám spíž pod schody. Je to daleko z kuchyně, ale v tuhle chvíli jsem moc netušil co a jak. Tak místnost s pračkou....hodně lidí mi řeklo, že když jdou z garáže přímo do domu, tak z garáže jim pronikne zápach z garáže. Tady jsem to řešil, takovou přechodovou místností. Když už tam je, tak jsem tam umístnil pračku. Někdo má pračku v koupelně, někdo ne (kvůli vlhkosti). Ale myšlenka dveří z garáže do zádveří nemusí být vůbec marná. Napadly mě nějaké úpravy. S otočením kuchyně máte pravdu. Zbytečně bych si stínil.
Odpovědět
@radek84 Ono je důležité říct si proč to a to. A nenechat se zvyklat ostatními lidmi ;) Tohle mě napadlo při prvním pohledu na Váš náčrtek. Každopádně za mě rozhodně pračku v koupelně....jdu se osprchovat, vysleču se nahážu do špíny, popř. do pračky a je. Nemusím lítat přes půl baráku se špinavým prádlem do pračky. S tím zápachem z garáže to máte asi pravdu ... to mě ani nenapadlo. Já tohle řeším přístřeškem. Ještě k té potravinové skříni, na potraviny asi supr, ale co ostatní věci (jízdní kola, lyže, kufry, sezónní věci, gumy od auta, stan, spacáky, atd.), ale možná na to máte vyčleněné místo v garáži. Jo a s tou kouplenou, i když chcete okno, nucené odvětrávání bude třeba i tak.
Odpovědět
Ono je jasné, že si to člověk musí postavit tak, jak jemu se to bude líbit. Ale ocením každou radu. Za těchto pár komentářů mě napadly různé změny, které zkusím zakreslit a určitě je sem dát. Žádný dům není ideálně postaven. Kdyby jo, tak má někdo na to Nobelovu cenu. Zkrátka ocením postřehy jiných lidí a různých názorů. A proč mít v koupelně pračku - máte dobrý argument. Vše má své + i -.
Odpovědět
Profilova fotka
@radek84 Možná bych spíše zvětšil vnitřní obytné prostory na úkor garáže - pro auto udělat pergolu a časem třeba přidělat garáž. Takhle jsou pro garáž zbytečně drahé základy a vlastně i všechno ostatní.
Odpovědět
Ložnice moc velká, staci 12 m2. Nevím co je vedle to hnědé, ale po zmenšení ložnice by tam mohla být koupelna.
Odpovědět
Profilova fotka
Je tam toho docela dost, 11dveří. Hodne mistnosti pricek mozna bych uvazoval o sloučení pračka- wc -koupelna. Pokud ale chcete zachovat vsechny mistnosti dlouhe chodbe se nevyhnete. Cim mensi dum tim vice premysleni.
Odpovědět
@wario Je tam toho docela dost, 11dveří. No. A přitom vzato kolem a kolem je to 2 + kk + garáž. Trochu chaos....
Odpovědět
Článek se načítá
@radek84 Mě to taky nepříjde moc povedené. Máte v podstatě 3 technicné místnosti, pochopím zvlášť na kotel, ale mít 4,5m2 na pračku a sušičku mi příjde zbytečné. Navíc pokud byste tam sušili prádlo, bude vám smrdět od výfuku auta. Moc jsem nepochopila, co jsou dveře a co okna. Chodba moc dlouhá, ložnice hned u vchodu....trochu zvláštní. Já bych třeba zkusila zrušit místnost pro plyn a kotel, na toto místo posunout obývák a kuchyňa ložnici dát tam, co je teď obyvák. Tím se úplně zbavíte půlky chodby. Kopelnu místo schodiště-myslím, že tam okno mít můžete když není místnost obytná a schody posunout k zádveří. Vedle garáže dát nějaké to technocké zázemí. To mě jen tak napadlo....:-)
Odpovědět
Děkuji všem za vyjádření. Souhlasím, že to není úplně povedené. A taky až nyní vidím, že jsem někde místo oken zakreslil dveře apod. Má chyba. Každý máte v něčem pravdu a určitě to zkusím přestavit. Již mám nějakou představu. To vedle ložnice jsou schody do patra.Ložnici u dveře mi nevadí. V tom problém nevidím. Ona bude ještě jedna ložnice v patře. Zkrátka myslím na zadní kolečka a ve stáří bych nerad chodil do ložnice po schodech nahoru. Patro jsem sem nedával.Tam mám ucelený obrázek. Vážím si názoru od každého. Děkuji.
Odpovědět
Ještě bych rád měl co nejblíže koupelnu, kuchyni a zařízení pro ohřev vody. Vidím to u nás doma. Je šílené odpustit 10 L vody, než přiteče teplá. Proto jsem se snažil to dát všechno co nejblíže k sobě.
Odpovědět
Profilova fotka
Nezlobte se za upřímnost - jsem z oboru - půdorys je dost nepovedený a určitě by stálo za to, se buď poradit s odborníkem, nebo se ještě jednou hodně zamyslet, začít schématem místností co s čím má navazovat, kde co chcete mít a pak skládat a kreslit a překreslovat. Nezapomeňte také na světové strany. Na jižní stěnu nemáte ani jedno okno, naopak k ní máte přiřazené schodiště a spíž. To jsou prostory, pro které musíte najít méně lukrativní místo (nehledě na to, že od spíže očekáváte spíš to, že bude chladit a ne hřát). Položte si dále otázku, jestli je nutné zachovat vchod z východu, také pozor na okna za gaučem (nebudete moct koukat na televizi).....a dále a dále.
Odpovědět
@votrusta tady jsem nějak neřešil jak jsou oz.světové strany. Vchod je ze západu a kuchyně a obývák na jih. Ano, spousta lidí bude namítat že je to hloupost, ale opět připomínám, že jsem limitován a pokud nechci mít dům ještě menší, musí být okna jak jsou.
Odpovědět
Zkusil bych to přeházet a zbavit se těch chodeb.. jen takovým nápadem viz obrázek Nicméně ani to není ideální, jen spíš takový rychlý náčrt.
Odpovědět
@doog děkuji mnohokrát. cením si toho návrhu. Nedalo mi to a zkoušel jsem to překopat. Viz.níže. Ještě se zkusím kouknout na Váš náčrt.
Odpovědět
Děkuji všem, kteří mi napsali připomínku. Zkoušel jsem to nějakým způsobem poupravit a tady je výsledek. Mezi kuchyni a obývacím pokojem jsem dal malou příčku, kde si představuji TV. Jsem ten typ člověka, který když jí, tak nemá rád, když mu návštěva kouká do talíře :-D přidal jsem ještě na každou stranu zatahovací dveře. Je to z důvodu, aby se např. při smažení ryby nenesla "vůně" do obývacího pokoje. Vím, že mi to vizuálně zmenší prostor.
Odpovědět
Nějaké vyjádření k tomuto plánu?
Odpovědět
Určitě lepší. nelíbí se mi sporák u.okna a málo.mista kolem.jidelniho stolu i kvůli té příčce.
Odpovědět
@janess zas tak bych se rozložením nábytku nezaobíral. Určitě budeme řešit spotřebiče jinak. Stůl je zatím zvolený dost velký (ikdyž to nevypadá), ale asi budeme volit rozkládací. Příčka to vizuálně zmenší, to souhlasím, avšak s přítelkyní bychom rádi kuchyni, kterou budeme moct uzavřít. Jsou tam dané "šoupačky". Oba jsme se shodli na tom, že bychom neradi jedli a návštěva nám koukala do talíře. Ale samozřejmě není to definitivní ta příčka že tam bude. Ale děkuji za názor.
Odpovědět
Nyní to vypadá takto: jen jsem předělal wc.
Odpovědět
@rebut jeste jsem tady nevidela, ze by kuchyn byla nekde bliz vstupu, ve vetsine projektu je na druhe strane a jeste se pres kuchyn do obyvaku. Takze to bych fakt neresila.
Odpovědět
@radek84 dobre je to odeleni kuchyne.
Odpovědět
@pisisvori děkuji. tahle bychom si to s přítelkyní přáli. Uvidíme jak to bude. Ono se to tady nezdá, ale co se týká kuchyně tak pracovní plochy jsou od sebe dost vzdáleny. (od sporáku k protější pracovní desce je to 1,8m) Což je zbytečné. Takže tady se to určitě zmenší a vznikne dost prostoru i pro stůl.
Odpovědět
Nač bude ta technická? Vždyt se do ní vlastně nic nevejde, při téhle šířce. Aha, ted se dívám na druhý návrh, že jste aspon zrušili ty průchozí dveře, takže je tam nějaký kout.
Odpovědět
@inkajanakova v menší technické bych měl kotel na plyn a vše k tomu. Ta větší (jak je schodiště) by byla asi na to, ze bych v obýváku měl krb a prikladalo by se z technické. Mám takovou myšlenku. (Omlouvám se za diakritiku-píši z tel). Tu první technickou bych rád větší ale zatím netuším jak aniž bych to udělal na úkor garáže či na úkor koupelny ze které chci mít okno ven.
Odpovědět
No a nebylo by pak lepší dát i ten kotel na plyn do té velké a z toho malého prostoru udělat třeba prostor pro pračku a bojler, pokud budete mít nějaký ? Anebo rozšířit koupelnu? Takhle je to taková hodně nudle.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?