Vaše připomínky k půdorysu

Chtěla bych znát váš názor na tento půdorys a kde by jste umístili krb?
Odpovědět
Profilova fotka
Do druheho rohu. Prijde mi to jako super trio vyhledu ze sedeacky tv, krb a vyhled z okna.
Odpovědět
@petra39 Určitě bude hodně záležet na světových stranách. Zádveří není oddělené od obytné části. Až teď vidím kolik nepořádku se do domu přinese. Koupelna mezi pokoji bude rušit hlukem, ale dá se to z větší části technicky vyřešit (samozřejmě to něco stojí). Ta minitechnická místnost je opravdu na hraně, chtělo by to všechno pořádně promyslet, rozkreslit, vyzkoušet přístup....pokud jeden z těch čtverečků je pračka, tek leda s vrchním plněním a to budete ještě muset vydechnout, abyste se k ní dostala. Uložení postele v ložnici takto zabírá spoustu místa, dala bych na pravou stěnu. Také v obyváku bych se snažila rozmístit okna tak, aby mohla být sedačka u stěny, protože na umístění v prostoru je malý. Na WC není nakresleno umývátko, myslím, že podle hygieny tam být musí a ani bych WC bez umyvadla nechtěla, otázka zní, jestlise tam vleze. Jinak byste museli mít posuvné dveře. Fr. dveře z ložnice mi příjdou zbytečné, pokud nebudete někde na samotě asi těžko vylezete z postele rovnou na zahradu.....V kuchyni je dřez s varnou deskou moc blízko u sebe a taky byste tam takto nedali digestoř. Ve mě ty drobnosti (digestoř, umyvátko, pračka....) nevzbuzují důvěru v toho, kdo to namaloval. Musí vědět, že je to nereálné a přesto to prezentuje.....Obecně, čím menší dům, tím více přemýšlení potřebuje, takže bych doporučila nějakého dobrého architekta.
Odpovědět
Profilova fotka
@petra39 Půdorys dle mě v pohodě, máte to jednoduché a přehledné, žádné komplikovanosti. Já bych dal krb buď místo televize nebo na stranu jak je televize ke vchodu do obýváku a kuchyně, bude skoro uprostřed domu a více bude tepla než v druhém rohu, jen můj názor.
Odpovědět
@hadeline Mně zaujalo umístění jídelního stolu, i když svou šířkou (která odpovídá hloubce kuch. linky, tj. 60 cm) je to možná spíš bar. Na stůl pro čtyři je to úzké a taky bych radši zrcadlově obrátila linku, aby jídelní stůl stál na straně u okna. Dál souhlasím s @bamak Žádné úložné prostory, snad budete mít velkou garáž nebo zahradní domek. A ten pokojíček, pokud není pro příležitostnou návštěvu, je miniaturní - i kuchyně je větší!
Odpovědět
@petra39 9,80 to snad ani neni pokoj :-( , chybí úložný prostor. Je to zase jeden z těch "bytů" po střechou.
Odpovědět
Profilova fotka
Vidím tam valbovou střechu, takže těžko budete dávat krb do levého horního rohu... to bude komín jak stožár u Titaniku ;-) Dala bych ho vpravo vedle vchodu. Dobrá připomínka je o té technické, je hrozně mrňavá.. pračku tam určitě nenacpete, musí tam být bojler a kotel, většina lidí tam má úklidové prostředky. Dětský pokoj je za trest, malinký. Pokud plánujete být jen tři (vzhledem k dětskému pokoji to jinak nevidím), tak bych nedělala záchod v koupelně, když ho máte samostatně, místo něj bych dala tu pračku anebo sprchový kout. Jinak rozvržení není tak špatné (neznáme ale světové strany), ale celé bych to tak trochu zvětšila, alespoň na 10x11m
Odpovědět
Bude to pro dvě osoby. Malý pokoj je pro hosty. Skříně přibudou v obou pokojích. V koupelně plánujeme sprchový kout. Jde tady jen o nákres půdorysu, nábytek si rozložíme až později. Hledám jen něco co můžu ukázat projektantovi jako mou představu
Odpovědět
@petra39 Tak pokud půjdete za projektantem, pak mu nepleťte hlavu připraveným půdorysem. Sepiště si svoje požadavky a nechto ho, ať něco nakreslí a uvidíte. Toto mu můžete ukázat vždycky, ale jestli bude dobrý, pak už první nástřel by mohl být výrazně lepší. Ještě jedna rada, dolaďte papírový projekt do co největších podrobností-nábytek, okna, dveře, kuchyně.....aby vám maximálně vyhovoval, my jsme pořád slyšeli, to si pak doladíte, to si pak dohodnete....něco jsme pozapomínali, něco nestihli domluvit. Sice se jedná o detaily, ale dalo se jim předejít, kdybychom trvali naopravě už v projektu.
Odpovědět
@petra39 za mě je tam dost málo úložných prostor a místnosti jsou dost malé takže tam toho moc nevleze.
Odpovědět
Jak jiz je psano, maly pokoj, pidi technicka a temer zadne ulozne prostory. Jde bude vysavac, mop, uklidove prosttedky, susak na pradlo? Pokud budete vytapet napr. TC, musite mit nekde jednotku....
Odpovědět
Profilova fotka
jak říká @bamka detaily jsou důležité. Projektant nám dal okno do kuchyně a teprve při plánování kuchyně jsme zjistili, že se mi tam nevejde varná deska. musela bych ji mít před oknem. Mám projekt v ruce asi od června a až ted mě napadlo místo potravinky udělat spižírnu, zrušit druhé WC bez okna a dát ho do TM. A v koupelně místo okno u stropu dát klasický velký okno - bude do zahrady. Chtěli jsme do koupelny infra saunu a teprve když jsem to hodila na papír a do správných rozměrů, zjistila jsem, že se nám tam sauna vejde, ale my do ní nevlezeme - možná se vsoukáme :). Chce to opravdu dát do skutečných měřítek. Papír toho snese plno.
Odpovědět
Profilova fotka
asi bych volila o metr širši projekt. Pokud nejste limitováni. zvětšila by se vám TM, pokud budete jen 2 tak místo WC spižírnu, kuchyň do U, okno v obýváku posunout ke kuchyni, pod okno stůl, posezení na pevnou zed, do rohu naproti kamna a vedle TV(muselo by se spočítat jak daleko od sebe) .
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Naprosto souhlasím s @bamak. A i když budete jenom 2, těch úložných prostor je opravdu velice málo. Ta jedna pidi skříň v ložnici vám nemůže stačit. Je třeba si uvědomit, že tam musíte mít veškeré oblečení (celoroční), plesové šaty, obkleky, povlečení, ručníky apod. Pokud nebudete mít žádnou garáž s úložným prostorem navíc, tak kam dáte např. cestovní kufry, stan a já nevím co ještě :D ? Člověk ani neví, kolik takovým "harampádí" má, dokud se nestěhuje. V technické místnosti se vám rozhodně nevleze ani pračka, tak, aby se k ní dalo dobře dostat, natož sušička nebo sušák na prádlo. A co mi vadí snad na první místě jen neoddělený vstup dveřmi. Kdykoliv půjdete do koupelny, na záchod nebo z obýváku do ložnice, půjdete vždy přes "chladnější" prostor. My i když v zádveří topíme na stejně stupnů jako na chodbě, tak v zádveří je podstatně větší zima. Když vejdeme do domu, tak zima se udrží jen tam a nejde nám dál do domu. Raději bych nechala vše na projektantovi. Díky prohlédnutým projektům si jen ujasněte co a jak chcete (2 záchody?, žádná špajzka?,sprcha nebo vana?,atd.) a on si s tím poradí určitě mnohem líp. Nevím, kdo toto navrhoval, ale připadne mi, že dostal pokyn na rozměry domu a nasázel to tam jak rajčata do řádku. Naprosto bez rozmyslu. To i já bych to nakreslila líp a to mám praxi jen asi půl roku tady na Střeše :D Rozmístění místností se můžete držet, ale pro to co je uvnitř chce o mnoho víc zapojit mozek.
Odpovědět
@iiilinka TAkoví projektanti nedostávají rozměry, ale maximální cenu domu....proto ty projekty tak vypadají, bez dveří, bez úložných prostorů, podivná miniokna....když to pak chceš udělatnějak normálně, tak se nestačíšdivit kam ses s cenou dostal :-)
Odpovědět
@hadeline Ještě mě napadlo - dveře na samostatné WC (ať už tam zůstane nebo ne) i do TM bych dala otvíravé ven. Když tam budete bydlet jen dva, nehrozí, že byste se křídlem dveří v chodbě navzájem zmrzačili. To už bych se víc bála o sedícícho na záchodě ve velké koupelně. :-)
Odpovědět
@petra39 Krb bych umístil do rohu jako navrhovala @hadeline . Jinak návrh v pohodě, ještě bych možná pouvažoval o nutnosti dvou wc, jedno bych možná zrušil a udělal místo něj třeba šatnu nebo úložný prostor, pokud ho nebudete mít třeba na zahradě nebo v garáži.
Odpovědět
@petra39 Když půjdete teprve za projektantem, tak mu řekněte vy co byste chtěli a on vám něco navrhne a vytvoří a potom ten jeho půdorys si můžete dále upravovat. A krb bych v tomto případě taky umístil do rohu k obvodové zdi.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?