Vchod z jihu?

Profilova fotka
Zdravím, koupil jsem zasíťovaný pozemek 339/104.Šířka 21 m . Příjezd je bohužel z jižní strany. Máte s tím někdo zkušenosti? Chtěl bych mít obyvák + terasu na jihozápad, je tam krásný výhled na rybník, pole a skoro rezavý les. Budu chtít stavět bungalow 5+kk. Hlavně dodržet některé věci jako ložnice a komora na sever a koupelna na východ.. ... Chtěl bych i část podsklepit, ale tahle možnost padla.
Odpovědět
Upozorňuji, z vlastní zkušenosti, že pokud nebudete mít vyřešené stínění terasy a obýváku tak si terasy v létě v pozdních odpoledních hodinách a večer moc neužijete.
Odpovědět
Profilova fotka
Kamarádka má takto orientovaný pozemek, na něm bungalov 4kk, obývák s okny a jih, západ a východ na severní terasu. A barák je krásně svetly, až mě to překvapilo. Na terase nemají v létě sluníčko jen přes poledne, jinak jak ráno, tak odpoledne tam svítí.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme úplně stejně orientovaný pozemek, dům ve tvaru L. My jsme ale rozhodně nechtěli terasu na JZ, měli jsme ji tak v minulém domě a i přes zastínění to bylo peklo. My jsme si nakreslili dům podle našich představ a i když jsme slyšeli, že nemáme správně orientované pokoje a terasu, jsme moc spokojení, jak píše @zmrz_lina , také máme v domě spoustu světla a hlavně nám tam více méně odpoledne nesvítí slunce, tak je tam fajn ;-)
Odpovědět
Máme, jih vchod a vjezd... terasa na všechny světové strany jen ne na jih... ze SV máme rybník.... já bych teda neměnila, přes den sedíme schovaní ve stínu a večer sedíme směrem k západu, když je hezky.
Odpovědět
@lukis179 a ten sedy pruh na západě není cesta? My máme rohový pozemek a tak jsme mohli udělat sjezd že západu a terasu mít na jih. My ji naopak milujeme, protože v létě má být teplo :-D. Většinu času strávíme zavření v klimatizovaných místnostech, víkendy po výletech. Takže milujeme naší prohratou a proslunenou jižní terasu. Ale chápu, že to někdo má jinak.
Odpovědět
Dnes v Brně opět 30. Pobyt na jižní terase přes léto je zde naprosto nemyslitelný.
Odpovědět
V současném domě máme terasu na sever a jsme spokojení. V budoucím domečku bude na východ. Vchod i vjezd máme z jihu.
Odpovědět
Máme vjezd na jih a terasu na západ, za nás nejlepší možná volba jelikož milujeme teplo a dlouhé sezení na terase kor při západu slunce , stín budou časem dělat stromy. Sousedé mají terasu na východ a posledně mi u nich byla zima, vzala jsem si svetr a po příchodu na naší terasu jsem šla zase do tílka. Ložnici, jednu koupelnu máme na sever, ostatní ložnice na východ kde je večer příjemně na spánek. Každému fakt vyhovuje něco jiného.
Odpovědět
Profilova fotka
@qeszi @mitoma mohl bych Vás prosím poprosit o náčrt půdorysu pro inspiraci?
Odpovědět
Profilova fotka
@lukis179 Mám ho v albu i pohled z map ;-)
Odpovědět
@mitoma Tak to si jedna z mála, která vychvaluje terasu na západ. Tedy, pokud to máš nějak kryté z jihu, tak asi jo. Znám dost lidí, kteří si právě kvůli západu slunce udělali terasu na západ a teď v těch letních měsících si tam můžou sednout prakticky až k večeru nebo ráno, jinak by se tam upekli. Ale zase na jaro a na podzim to je lepší, kvůli tepla. Nicméně, já hlavně na terase trávím léto u grilu a jihozápadní strana se mi zdá poměrně dobrá, protože tam zima moc není, máme domek do L, tedy je to chráněno proti větru od severu a západu, částečně i od východu.
Odpovědět
@davex každému vyhovuje něco jiného. Jak píšu, máme rádi teplo a slunce. U domu je pergola a spoustu stromů, keřů, tudíž je tu příjemně. I bazén máme umístěny na JZ což je úplná pecka, vidíme na děti z kuchyně, obýváku, terasy a ještě se můžeme koupat dlouho do večera a není nám zima. @lukis179 půdorys pošlu
Odpovědět
Článek se načítá
Hodně záleží na lokalitě. Je dost velký rozdíl mezi třeba Horskou Kvildou na Šumavě a Jižní Moravou.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak zatím jsem vymyslel něco takového.. uvidíme, co na to pak řekne projektant, ale chci jít za ním s jasnou vizí. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ještě teda nevím, kam umístit krb a z jaké strany terasu..
Odpovědět
Profilova fotka
Jsme asi jedni z mála, kteří to mají jinak a to na vlastní žádost. My máme vchod z jihu, kde plánujeme i zimní zahradu a terasu na sever, vchod z obyváků a jídelny. Ani jeden z nás nemá rád horko a to, když svítí slunce přímo do očí. v Létě máme dostatek světla, chládek a nemusíme zastiňovat, na první jarní a poslední podzimní dny, plánujeme malé posezení z jihu. Nikdo za nad tím paradoxně nepozastavil až na naše upozornění :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?