Velká prosba o připomínky k projektu

Moc prosím kdo by mě uměl poradit jak doladit náš projekt. Včera nám ho projektantka překreslila, protože jsme měli moc m2. Vchod je z jihu, tudíž terasa na sever. Ještě se mi tam nezdá ten dětský pokojík na sever ale jak to vymyslet?
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
@michaela79 Váš půdorys se mi moc líbí :) asi bych nic neměnila
Odpovědět
@michaela79 mě se taky líbí:) jen bych dala šatnu k ložnici...
Odpovědět
Profilova fotka
na můj vkus moc "zbytečné" chodby (ale to věc vkusu-je to o celkovém pohledu na dispozice a co má člověk rád), jinak pěkný.
Odpovědět
No na můj vkus až moc dveří, spíž umístěna nesmyslně mimo kuchyň, dále proč tech. místnost a ještě místnost na úklid :-( . No tak tady se projektant vyřádil jen co je pravda ;-) . Mě se to tedy nelíbí ani trochu, ale každému se líbí něco jiného, že x-) .
Odpovědět
Moc pěkný! S pokojem na sever bych si starosti nedělala. Vhodným vymalováním a sladěním ho určitě prosvětlíte a zima tam taky nebude. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Moc hezky pudorys. Vadila by mi ale terasa na sever!
Odpovědět
Profilova fotka
nechápu smysl spíže, když je umístěna uprostřed domu, tak přece chladno nebude.
Odpovědět
@michaela79 .... trošku by mi vadilo: - spíž dál od kuchyně - pokud budete do krbu přikládat z té úklidové místnosti, pak bych dala dveře na wc z chodby - chyběla by mi šatna v ložnici - terasa na sever ... jinak je to super ;-)
Odpovědět
nemáš orientaci na pozemku? tu terasu na sever jste si přáli nebo to prostě fakt nikam jinam nejde? co se mi opravdu nelíbí, je kuchyně na jih, tam se upečeš, spíž uprostřed domu nemá moc význam, měla by být na chladnější stěně.. myslím, že u tohoto projektu se myslelo hodně na všechny komory a zázemí a už mnohem méně na rozmístění pokojů.. proto taky ty dlouhé chodby.. dala bych do toho elka ložnici, pokojíky na východ a technické zázemí doprostřed domu nebo místo pracovny.. kuchyň na sever..pokojíčky je lepší mít stejné, ložnice je zbytečně velká a pokojík má jen 12 m2. Někdo tu podobný půdorys již měl a to uspořádání bylo lepší..
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se to líbí máme taky moc dveří, a taky zbytečně dlouhou chodbu teď bych tu chodbu zmenšila, ale to je věc názoru. spiž je mímo kuchyň to by mě vadilo ale co, teď běhám do sklepa a to 2 patra)))
Odpovědět
Profilova fotka
Spíž uprostřed mimo kuchyň tedy né, terasa na sever taky né. Asi bych vůbec zauvažovala o nějakém otočení na jiný světový strany ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Asi bych se pokusila dát spíž místo pracovny vedle kuchyně a k tomu přifrknout záchod - kvůli rozvodům vody a kanalizace- Technickou dát místo spíže a WC, ale tady hodně záleží na tom, čím a jak budete topit - plynový kotel nebo čerpadlo by být klidně mohlo, pračce a sušičce by to tam taky nevadilo. A pracovnu bych posunula na místo technické.
Odpovědět
spíž přehodím to určite. ta druhá technická je kvůli přikládaní do krbu a chceme mít i takový zimní vstup do domu kdy se nebude chodit francouzskými okny. Spíš bych se chtěla ale hlavně zaměřit na obytné místnosti, kde budeme nejvíce času. Proto prosím poraďte jak se vám zdá kuchyně, jídelna a obývák a hlavně dětské pokoje. Chci aby děti měly opravdu pěkné a vzdušné pokojíky. Šatna v ložnici byla, ale jelikož jsme byly pomalu na 300m2 museli jsme se postupně vzdávat šaten atd... :-)
Odpovědět
@kamilape posílám smínek náš pozemek je 911/1 a 911/2 v tom 911/1 je ještě vlevo zakreslen starý dům, ale ten už tam teď není, zůstaly jsem vlevo při plotu ty hospodářské místnosti. Tento nový domeček bych chtěla natlačit co nejvíce vpravo /východ/ abych měla možnost udělat terasu i vlevo /západ/ tam budou i francouzské dveře z jídelny no a pak bude ještě i na tom severu terasa. Chtěla bych hlavně dobře umístit dětské pokoje a obývák s jídelnou a kuchyní.....
Odpovědět

Odpovědět
Profilova fotka
Tak když tu parcelu vidím, tak bych dům strčila naopak co nejvíc vlevo a orientovala bych ho na jih a východ. Ten zbouraný dům byl celkem na dobrém místě ;-)
Odpovědět
jo? já jsem myslela, že je dobré i na západ
Odpovědět
Připomínky: - nešlo by dům otočit o 90° doleva? Terasa by byla na jiho-západ. Ale netuším, jestli by se potom dům na pozemek dobře vešel i s nájezdem do garáže. Jak je pozemek široký? - spíž uprostřed domu je nepraktická. Je daleko od kuchyně a bude v ní zbytečné teplo. - změnila bych vchod na WC, který je z úklidové místnosti. Každá návštěva u vás bude chodit na toaletu přes "špinavou" úklidovou místnost. - to WC a spíž bych zaměnila s pracovnou. Spíž by se tím dostala ke kuchyni, vchod na WC by šel udělat z chodby. Já bych úklidovou místnost úplně zrušila, použila bych na ten účel technickou místnost. Přikládat by se možná dalo i z pracovny. Byly by vedle sebe obývací pokoj - pracovna - dětský pokoj. Zimní vchod do domu, který si přejete, by se v tomto případě dal udělat přes garáž. - pokusila bych se udělat 2 koupelny. Jedna mi přijde málo, budete se o ni prát :-) Možná kdybyste trochu zmenšili ložnici a WC umístili k chodbě, tak by se dvě koupelny vedle sebe vešly. Chápu, že vám jde o okno na WC, ale dobré odsávání je snad ještě lepší než okno (v zimě radši zapnu větrák než otevřu okno).
Odpovědět
- vchod do šatny bych udělala z chodby (pokud teda nebude sloužit jen k odložení bot a bund - spíž uprostřed domu mi přijde zbytečná - vchod na wc bych dala z chodby - přikládat do krbu se bude z úklidové místnosti? Pokud ano, určitě bych ji nechala, možná i zvětšila, aby se tam dalo uskladnit nějaké dřevo. Popř. nebude tam i bojler, aku. nádrž (krb s výměníkem?) - "špinavé" wc bych dala do tech. místnosti u garáže - další wc bych dala do koupelny, aby tam nebyla ta chodbička k wc - ložnice mi přijde zbytečně velká
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?