Venkovský dům ve svahu projekt - názory a připomínky

Ahoj, budeme stavět domek ve svahu a už nějakou dobu si moc nevíme rady s projektem. Příjezdová komunikace je na jižní straně a pozemek se od jihu svažuje. Největší převýšení je hned z kraje pozemku, poté se zmenšuje. Máme zatím jen předběžný návrh tvořený vlastními silami. Moc se mi nelíbí nevyužití jižní strany pro obytné místnosti, ale nevím, jak jinak rozmístění udělat. Do zahrady je pěkný výhled, bohužel je to severní strana. Nyní nám na CHKO leží žádost o povolení výjimky na sklon střechy 35°a plnohodnotného druhého podlaží. Pokud nebude žádosti vyhověno, 2NP bude podkroví se střešními okny. Díky za názory a připomínky.
Odpovědět
Já bych dům udělala ve tvaru L a dala více dozadu. Tím vzniknou místnosti na jih + terasa. Viz., foto :-)
Odpovědět
Profilova fotka
nevím přesně jaký jsou omezení ze strany CHKO, ale mně by se takhle vysokej dům nelíbil, to už je jak bytovka...já osobně bych to spodní patro zapustila, takže z pohledu ze silnice by bylo vidět 2NP a střecha. Bohužel v současnym 1NP by bylo potřeba obětovat nějaký okna nebo to překopat, ale nevidim to nereálně. Už jsem tu viděla pár pěkných projektů do svahu a buď měli dole obývák s kuchyní a nahoře ložnice nebo naopak, obojí má něco do sebe. Zároveň bych to udělala tak, aby garáž byla na úrovni se silnicí, i kdyby měla bejt nalepená vedle domu. Pokud se mam vyjádřit k tvýmu projektu, tak severní svah neni ideální, ale taky se to dá. Je potřeba si rozmyslet, jestli upřednostníš výhled a soukromí nebo solární zisky
Odpovědět
Ten dům vypadá, jako kdyby tam už 40 let stál. I ta dispozice je navržena jak od nějakého středoškoláka. Běžte za odborníkem, který Vám bude umět poradit.
Odpovědět
Děkuji za reakce. Jak jsem psala, je to jen náš předběžný nákres a budeme ho ještě hodně upravovat. Okna samozřejmě nebudou členěna tak, jak jsou nyní na pohledech. Tři podlaží ale chceme zachovat, 2NP nejspíš bude podkroví se střešními okny a dům pak nebude tak vysoký. Posunout stavbu níže nám bohužel nedovolí obec a štít do ulice pravděpodobně nepovolí CHKO. Pár odborníků/architektů jsme již oslovili a zatím to byla dost hrůza. Kdybyste někdo měl tip na dobrého architekta ve Středočeským kraji, ideálně na Praze západ, budu za něj ráda.
Odpovědět
Souhlasím s řečeným, garáž rozhodně v úrovni silnice. Představte si,jak tam budete vjíždět a vyjíždět při náledí.
Odpovědět
Profilova fotka
já stojím nad dvěma opěrkama nad sebou, na protějším svahu je sever ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
odvezeno 300 kubíků zeminy:-(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?