Vlastní návrh bungalovu - co vy na to?

Dobrý den, jak se vám návrh bungalovu líbí? Máme dost specifické podmínky... jelikož se jedná o řadovou zástavu a pravá strana domu je nalepená na souseda, okna zde mít nemůžeme. Z druhé strany zase musíme dodržet zákonnou mezeru od domu dalšího souseda... takže máme na šířku domu cca 8,5 metru. Navíc dům je orientován z ulice na JV, a klidná strana od zahrady je na SZ...ale s tím nic neuděláme. Našim záměrem bylo vytvořit RD s ložnicí, a max. dvěma dětskými pokojíčky... ( jeden pokojíček bude v podkroví ) Máte nějaké návrhy či připomínky na změny? Budu moc ráda za vyjádření každého z vás. Předem moc děkuji
Odpovědět
nezkoumala jsem to úplně detailně, ale první, co mě trklo do očí byl vstup do obýváku/jídelny. dvoje dveře takhle kousek od sebe mi přijdou zbytečné. ty směrem k jídelnímu stolu bych zrušila, pokud pro ně nemáte nějaký zvláštní důvod. pak bych taky uvažovala nad zkrácením chodby a rozšířením prostoru celého obýváku. vyžadovalo by to posunout dveře od pokoje někde na úroveň vchodu do technické. vchod do obýváku/kuchyně/jídelny by pak byl hned s koncem technické místnosti. výhodu vidím ve větším prostoru na jídelní stůl a kolem něj.
Odpovědět
@maffi. Děkuji za reakci, zajímavé řešení. Určitě to doma probereme. Pořád to zkoumáme a i přesto nám některé možnosti unikají.... víc očí víc vidí. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@ercoma Tak mně se návrh celkem líbí. Souhlasím s ercoma, že dvoje dveře by neměly význam a rozhodně i prostorově bude vypadat lépe jeden vchod. Já bych měla problém asi jenom hlavně s uspořádání kuchyně - takhle mi tam překáží ta spíž mezi dřezem a varnou deskou. Když si vezmu, že omyju maso a jdu vařit, tak budu kapat na podlahu. Doporučované pořadí pro vybavení by mělo být zleva po pracovní desce - lednice a úložný prostor na potraviny, dřez a pak varná deska, tak by to mělo jít po sobě. Když jdu vařit, vytáhnu věci z lednice, omyji a jdu vařit. Takto se tam více naběháš. Takže podle mě by bylo lepší mít spíš v druhém rohu. Zepředu spíže dát lednici, popřípadě nějakou potravinovou skříň, a z druhé strany nechat klidně dřez, myčku a varnou desku. :-) A ještě bych se zeptala - ta volná zeď v obývacím pokoji je tedy orientována částečně na západ? Pokud ano, tak pak bych dala okno právě tam, aby tam šlo trošku sluníčka a vytopilo to pokoj. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se domeček líbí, taky souhlasím s příspěvkem výše, ty dveře do jídelny bych zrušila. možná bych jen posunula WC , jak je v obrázku a za WC by mohl vyjít pěkný kout pro sprchu nebo třeba místo pro pračku (pokud nebude v technické), mohli by se pak i posunout dveře do koupelny a byla by stejně dlouhá chodba, dveře od koupelny by se otvírali dovnitř já nemám ráda tyto malé spíže v kuchyni, ale to je věc názoru. Raděj bych prohodila kuchyň s jídelnou a spíš zakomponovala do technické, pak by jste tam mohli mít i velké okno u jidelního stolu. Ještě bych se snažila dveře od pokojů, umístit co nejvic ke zdi, ať to zbytečně nerozbije zeď a může se líp uspořádat nábytek. Ale i bez těch mojich úprav to je pěkný domeček :-)
Odpovědět
Mě tedy napadlo (pokud by to šlo) prohodit pokoj s koupelnou a wc a pak kuchyň s jídelnou. Byly by pak pokojíky na jedné straně a na druhé koupelna, wc, technická, kuchyň (už kvůli rozvodu vody a odpadům myslím praktičtější)...?
Odpovědět
teď koukám na tu kuchyňskou linku a musím souhlasit, že ta spíž linku zbytečně rozbíjí a naběháte se kvůli ní hlavně mezi dřezem a vařením. posunout spíž k technické by sice bylo logické, ale přišli byste o větrací okýnko, což je u spižírny dost velká škoda. zkusila bych tedy spižírnu nechat na místě, možná pozměnit tvar a vstup do ní - udělat buď jen čtverec nebo dokonce obdélník. jídelní část přesunout mezi spíž a obývák a linku protáhnout místo jídelny. linka by mohla být jen do L, ale možná by se tam vlezl i nějaký ostrůvek nebo by se dala zahnout do U. to už by pak chtělo promyslet podle toho, která varianta by vám seděla víc, pokud vůbec některá.
Odpovědět
teď si říkám, zda tam ta samostatná spíž nebude taky vypadat divně. možná dát vchod do ní na opačné straně, než jsem namalovala. linku pak dotáhnout až k ní (nebo ještě prodloužit spíž do obdélníku směr linka) a začít tam buď lednicí nebo vysokým blokem s troubou, aby se to trošku zamaskovalo. jídelní stůl pak přitáhnout víc nahoru...myšleno samozřejmě na obrázku, ne ke stropu :-D
Odpovědět
se dneska evidentně nudím :-p takže při malování nakonec tato varianta. spíž protáhlá tak, aby se daly dveře otvírat dovnitř a nezavazely jídelně ani kuchyni. jelikož se zvětší celková výměra, tak úložná plocha se oproti původní variantě nezmění. linka tady naznačena do U, ale pokud preferujete ostrůvek, tak by to šlo určitě taky.
Odpovědět
Problém s tou naší mini spížkou řešíme už delší dobu...nechtěla bych o ni přijít, nicméně vím, že je jako pěst na okno. Chtěla bych mít v kuchyňské lince okno a i ve spížce okno. Pokusím se jen nějak jinak vyřešit přesný tvar a umístění. Vedle spíže bych dala vrchní skříňky nebo lednici, aby se to trochu zamaskovalo. To s tím dřezem a varnou deskou máte pravdu. Nejspíš bych byla pro, aby spíž zůstala kde je, a ke zdi bych orientovala varnou desku i dřez...lepší ne?
Odpovědět
@xsona Jak navrhuješ to okno do obýváku kvůli orientaci na západ, tak jsme nad tím rovněž přemýšleli, ale vzhledem k tomu, že soused hned vedle má poměrně vysoký dům tak by nám tam sluníčko stejně moc nešlo a výhled z okna by byla sousedova zeď. Takže taky nic moc.
Odpovědět
@barus.8 Díky za nápad s tím posunutím wc, ale chtěla bych ponechat wc s okénkem. Řešilo by to prostor, ale zase to okénko :-)
Odpovědět
@ercoma A co rohová spíž v tom levém horním rohu a na ni navázaná linka do L, zrcadlově převrácené k tomu, jak jste to měli v původním návrhu směrem dolů?
Odpovědět
Článek se načítá
@ewelina Vyměnit pokoje s koupelnou a wc tak, aby byly pokoje u sebe, to jsme chtěli, ale zkrátka to nejde. Pokoj je větší než koupelna, zároveň bysme přišli o wc okénko, a.... prostě jsme nevymysleli jiný systém uspořádání pokojů, aby vycházeli okna, dům byl smysluplně poskládaný a hezký.
Odpovědět
A co říkáte na velikost pokojů??? Pořád s tím bojuju, se mi zdají úplně všechny malé...
Odpovědět
Profilova fotka
@ercoma Tak to pak chápu, to bude lepší mít výhled do zahrady než do zdi. :-) WC bych taky rozhodně nechtěla bez okénka, jsem na to úchylná. :-))) Teď nevím, jestli jsem to dobře pochopila s tou spíží - nechat ji tak a napravo na obrázku dát lednici, případně potravinovou nebo panel s troubou (nevím, jestli ji budete mít zvlášť nebo jakpak) a nalevo dřez a varnou desku? To by bylo rozhodně lepší uspořádání než původní, ale přesunula bych tam tedy i myčku, aby byla u dřezu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ercoma Jinak pokojíky nejsou malé, každý kolem 12m2 je v pohodě, menší mi přijde obývací pokoj, ale to je na každém. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?