Vlastní návrh bungalovu - prosím o připomínky

Tak i já prosím o připomínky k mému návrhu. Čím déle do toho člověk kouká, tím méně možností vidí. Střecha bude sedlová, v obývacím pokoji otevřená, nad ložnicí a pokojíčky by byla půda na harampádí. Někomu se budou možná zdát malé pokoje, ale skutečně nám to stačí. Nábytek jsem umístila jen tak pro představu. Děkuji za jakékoliv postřehy
Odpovědět
1
2
Zrušila bych průchozí obývák, děti to jistě ocení, až se budou chtít ztratit v pokoji. :-)
Odpovědět
@teguezka průchozí obývák je zlo...bydlel jsem v podobném domě do svých 25 let...a opravdu nikdy více... @citun má pravdu... :-)
Odpovědět
Pokoje mi opravdu přijdou menší. Ale pokud vám to tak stačí... Jinak se mi to moc líbí! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zrušila bych průchozí obývák a prohodila koupelnu se záchodem, abych skrz návštěvy úplně oddělila spací část :) A ten obývák zkrátila o chodbu i skrz ten záchod - přecijen je to trošku lepší pocit pro návštěvy, že jdou "až" na chodbu :)
Odpovědět
Taky bych nedělala průchozí obývák, aby v něm bylo víc soukromí. Do koupelny bych přidala ještě záchod - není to nutné, ale je to pohodlnější. Z vlastní zkušenosti vím, že pro čtyřčlennou rodinu je jeden záchod málo. Dá se s tím žít, ale pohodlnější jsou dva. A ještě venkovní posezení bych nedávala pod okno dětského pokoje. Když budete chtít třeba s přáteli večer posedět venku a potomek bude spát, bude ho to rušit. Jinak mě momentálně nic nenapadá.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@teguezka Pokoje jsou akorát, máme to taky tak a bohatě si vystačíme. Jsme jen 3, ale 2 záchody jsou nutností, jeden samostatný a jeden máme v koupelně. Souhlasím s terasou - pod okny pokojíku pro děti to není vhodné. My ji máme rohovou a večer sedíme za rohem aby jsme syna nerušili. Obývák bych taky zkrátila o chodbu, bude to lepší i kvůli teplu. Ložnici co nejdál od vchodu. Jak máte širokou předsíň? Jak budete mít vyřešen vstup na půdu? Pokud skládacími schody, projdete kolem když budou sundané dole? Bude se tam dobře manipulovat s nábytkem? Když tak mrkněte pro inspiraci jak jsme to vyřešili my do alba. A otevřená střecha znamená co? Budete mít v obýváku strop? kvůli únikům tepla bych ho tam určitě dala.
Odpovědět
Přidat zeď mezi obývák a neexistující chodbu - tak jak tu zmiňují téměř všichni. A pak bych taky zvětšila kuchyň do délky směrem k jídelnímu stolu, stůl se pak může posunout blíž k fr. oknu. A co je ta místnost hned za vstupem ? technická nebo pracovna nebo co ?
Odpovědět
Profilova fotka
my budeme mít taky takto malé pokojíčky, takže za mě dostačující a z chodbou souhlasím se všema, tu bych uzavřela, přehodila wc s koupelnou a v koupelně by tak mohly být dveře uprostřed a na jedné straně umyvadlo a na druhé ještě druhé wc :-) terasu bych taky dala spíš před obývák než pod okno dětského pokoje, jinak je to hezké, jak budete mít světové strany?
Odpovědět
Profilova fotka
jo a ještě když dáš dveře od pokojíčku (10,68) ke stěně, tak můžeš trochu zúžit chodbu a tím se zvětší o kousek ten druhý pokoj, nevím teda jak je ta chodba široká a do obýváku bych dala krásné velké dvoudvéřové šoupačky a tím pádem by v chodbě mohly být vytahovací schody na půdu a dalo by se kolem nich projít
Odpovědět
@fotrtom Ahoj, můžu se zeptat, proč je průchozí obývák takové zlo? Také ho máme v plánu.
Odpovědět
Mne se to libi tak, jak to je. I s pruchozim obyvakem. :) Chodba Vam zbytecne zabere misto, navic pricku muzete dostavet vzdycky. Taky mame otevrene stropy, aby byly videt tramy a je to paradni. Moc hezky projekt.
Odpovědět
Článek se načítá
@mili23 to asi pochopíte, až budou mít děti +14 let...chodit domů přes obývák, jehož (byť malá část) slouží jako "chodba" není nic moc ani pro rodiče sedící u televize ani pro děti vedoucí si domů kamarády nebo vracející se večer domů...Ale možná, že zde platí, že zkušenost je nepřenositelná...mimochodem tento nedostatek v projektu zmiňuje víc lidí zde v diskuzi...
Odpovědět
Tiez som za nepridavat priecku. Zbytocne stratis vela metrov v nevyuzitej chodbe :) Jedine ako bolo uz spomenute, pridat dalsie wc do kupelne. A taktiez by ma zaujimalo preco je priechodny obyvak zlo ;) Sam ho mam a problem nepocitujem...
Odpovědět
@fotrtom Já vím, že se k tomu vyjadřují další, ty máš 25 let zkušeností, tak proto byla otázka na tebe :-) Ale třeba se přidají i další. Byla bych jedině ráda. Máme to v projektu podobně a právě mi také přijde, že se zbytečně zmenší obývák, už jen pohledově, pociťově. Je jisté, že ta část bude stejně fungovat jako chodba, ale obývák bude prostornější, vzdušnější. Proto by mě zajímalo, proč je to pro většinu takový problém, abych také třeba nelitovala. Pořád je čas na rozmyšlení... A až jim bude těch 14+ nebudu ráda, že alespoň uvidím, že jsou v pořádku doma? Navíc puberta také není navěky. Pak je to také o vztazích v rodině. Nechtěla bych docílit toho, že nás bude tak obtěžovat se vidět. To je dost smutné.
Odpovědět
Můj názor na otevřený obyvák: Příklady 1. rodiče mají doma návštěvu, děti (okolo 10 let) své kamarády a dětou carají během odpolende několikrát ven na zahradu (třeba na prolízačky) a zpět do pokoje. Vždy při tom ruší rodiče s návštěvou 2. dětem je okolo 16 let a zvou si domů přítele (přítelkyni) a nemají úplně zájem, aby je rodiče očumovali 3. dětem je okolo 20 let, už josu dospělí a na VŠ, a proto bydlí u rodičů, v tomto věku už vůbec nehctěji rodičům ukazovat své návštěvy 4. dětem je okolo 20, rodiče mají návštěvu v obyváku, dítě se vrací okolo půlnoci "společensky unavené a vidí to nejen rodiče i návštěva a podobné příklady
Odpovědět
@mili23 ;) myslim, ze si to vystihla -> je to o vztahoch v rodine Vzdy som mal kamaratov a znamych, kde ked som prisiel nebol problem prehodit zopar viet s rodicmi. Tak isto aj naopak, u nas doma.
Odpovědět
Profilova fotka
Me se to libi tak jak to je. V prohození wc a koupelny (jak někteří navrhují) nevidím smysl, vzdyť do obou máte vstup z chodby. A pokud by se někdo sprchoval když budete v ložnici spat, tak tu sprchu dost uslyšíte, vím z vlastní zkušenosti. Dát stěnu a zrušit průchozí obývák? Proč? Předpokládám že když jste si to tak navrhla tak proto, že to tak prostě chcete. Takže nenechte se zvyklat od Vašeho názoru, nebudete to mít aspoň jak všichni, budete originální. Máme to tak taky, nevidím žádné mínus. Naopak plus když pozděj uvidíte děti jít z pařby a budete je mít pod kontrolou :-) . Další záchod v koupelně? Proč? Koupelna ma být takové čisté místo, a mít v ní záchod mi přijde nehygienické. Představa, že relaxuju va vaně se svíčkama a přitom čučím na wc mísu...hups a je po romantice, hnus. V panelácích je i 5 členu rodiny na 1 zachod a zbláznil se z toho snad někdo? Máte originálni návrh domu, moc se mi líbí :-) .
Odpovědět
@deto_oesya myslím, že jste to vystlihli oba - ty i @mili23 je to vztazích v rodině... :-) Ale ty vztahy jsou i respektování soukromí a svobody jednotlivců - hlavně v tom vyšším věku dětí...A pokus jsou ty děti menší, tak tam asi bude hrát roli zase třeba otázka nepořádku...Švagr bydli v Dominu od Gservisu a když jej stavěl byly děti malé, tak si pochvaloval. Nyní už děti odrůstají a tak moc růžově to nevidí...Ale pokus si opravdu myslíš, že to bude OK - jdi do toho a nenech se zviklat! Ale pamatuj, že svoboda jednoho začíná tam, kde svoboda druhého končí...
Odpovědět
Všem moc děkuji za názory! Sezení na zahradě nebude problém, pro grilování a vysedávání s přáteli bude ještě zahradní domek. Druhé wc by jistě nebylo špatné, ale mě záchod v koupelně opravdu vadí (beru, že každý to máme jinak). S průchozím obyvákem máte svatou pravdu! To je to, co se mi také nelíbí. Ne pro ty důvody, které uvádí subsomi, ale spíš že kolem mě bude chodit návštěva dětí, až budu třeba večer koukat na televizi v noční košili. Bohužel ale nevím, jak to vyřešit lépe. Prodloužením příčky by podle mě vznikla ošklivá dlouhá nevyužitelná tmavá nudle. Ještě nad tím zkusím popřemýšlet, jak by se to dalo udělat...
Odpovědět
@kkaccullka Váš projekt je super! My si ale vysnili dům do tvaru T. V obyváku chceme mít totiž otevřený strop a velká okna, něco jako na obrázku. Je jasné, že to nebude úsporné co se tepla týče, ale pro krásu se musí trpět ;-) . A zastřešení vchodu se mi zase moc líbí jako na dalším obrázku. Předsíň je široká 130 cm. Po spuštění schodů to nebude nic moc, ale projít půjde (nepolezeme tam taky každý den).
Odpovědět
@subsomi hned za vstupem je technická místnost. Měl by tam být kotel, pračka, úklidové prostředky... @kulashaker1 světové strany odpovídají obrázku, nahoře sever, dole jih
Odpovědět
zkusila jsem ti něco navrhnout. @teguezka vzala jsem tvůj pbrázek a jen trochu přerovnala
Odpovědět
jo a ještě bych do té technické dala druhé WC, sloužilo by i jako WC pro lidi na zahradě. Mým obrázekem (nemusíš ho brát vážně, je to jen můj návrh) bys získala více odeělenou skouromou část (dětské pokoje + ložnici), získala bys udelený prostor obyváku. v původním návrhu jsi měla sedačku jen naproti televizi, jakože lidi spolu nekomunikují nedívají se na sebe, ale všichni jen na televizi :-( taky jsem zvětšila prostor kuchyně (ta podle mě nikdy není dost velká :-D) a zvětšila stůl, ať se vejde i návštěva (i když vím, že jsi psala, že nábetk je jen pro ilustraci)
Odpovědět
@subsomi Ono by skoro bylo nejlepší, kdyby ty děti měly svůj vlastní dům na druhé straně zahrady nebo možná i města - to je pak šance se nepotkávat vůbec ;) ....evidentně tu má každý úplně jiné představy o fungování rodiny ;)
Odpovědět
@atilius asi jsi tak zcela nepochopil význam tohoto tématu....@teguezka chtěla, aby se přítomní vyjádřili k jejímu projektu...a někteří z nás tak učinili - povětšinou věcně...a pokud ji @subsomi měla snahu nějak pomoci, tak ty jsi se jen pokusil o NIC!
Odpovědět
@atilius máš vůbec děti, že tak reaguješ ???? můj názor (pro nechápané, opakuju, můj názor), je že každý člen rodiny má mít možnost svého soukromí, tak aby se celá rodina sešla, když chtějí, ale taky, aby měli možnost soukromí, když chtějí kdybys četl pozorně, tak v každém příspěvku, jsem psala, že to je můj názor a můj pohled na věc. @teguezka jasně napsala "Vlastní návrh bungalovu - prosím o připomínky" tak jsem připomínky napsala a pak jsem zkusila něco překreslit
Odpovědět
@fotrtom I když ti to nepříjde jako připomínka k dispozici, tak je. Záleží, jak to máš v rodině nastavené a jestli se chceš před dětmi zavřít, oddělit je a mít pokud možno z očí. A oni Tebe nebo ne. A z toho ta dispozice vychází ;) @subsomi Děti mám ;) Dokonce tři ;) V té navržené dispozici, pokud to dobře chápu, má každé dítě svůj pokoj, tj svoje soukromí.
Odpovědět
@atilius takže jsi teguezce konkretně poradil co??? Nějak mi to opravdu uniklo....jednoduše jsi se navezl do názoru subsomi...jo a toto je můj názor....
Odpovědět
Souhlasím s návrhem @subsomi Jen bych prohodila koupelnu s wc a pak tu koupelnu a ostatní pokoje oddělila posuvnými dveřmi od zbytku domu.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?