Vlastní projekt bungalovu - uvítám vaše názory

Profilova fotka
Bungalov pravděpodobně dřevostavby. Uvítám Vaše rady a zkušenosti.. Strávila jsem na x projektech mraky hodin a zatím dospěla k této "dokonalosti"..)))
Odpovědět
1
2
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
Chtělo by to nahrát větší obrázek (větší rozlišení) aby se po rozkliknutí zvětšil, takto z toho nejde moc vyčíst. Jaká je zastavěná plocha ?
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 Obrázek jde zvětšit šipkou v pravém horním rohu - sice se to otevře taky s "bleším" písmem, ale jde to poté zvětšit lupou... :-) Moc se mi nelíbí wc a vstup do koupelny, je dost daleko od pokojíčků a nechtěla bych obývací pokoj na sever.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrsv1000 mne to jde normalne zvetsit... 1.na leve strane kuchyne a OP neni ani jedno okno???nebo blbe vidim 2. do pracovny se jde kudy? 3. jen jedno wc? nebo je jeste jedno v koupelne? 4. do kuchyne se jde pres OP vzdycky?neprakticky kdyz clovek vyklada nakup, potrebuje jit otevrit dvere navsteve nebo hlidat deti 5. jsou tam 2 detske pokoje, meli by mit vlastni satnu a koupelnu
Odpovědět
Je mi líto, ale taky vás nepotěším. Jako projektantka mám k takovému půdorysu také spoustu výhrad. Za prvné orientace vůči světovým stranám je naprosto špatná a nevhodná, tím bych začala. Dál je tam málo skladovacích prostor (šatna v ložnici, případně vestavné skříně). Velká chodba, členitá, všude daleko. Jelikož se jedná o velký bungalow 5+kk, neuvažujete spíše o podkrovním domku? (bungalow je dražší a má větší náklady na vytápění - když máte dům o stejné užitné ploše, u bungalowu vytápíte o 1/2 více podlah a o 1/2 více stropů). Každopádně začněte tím, že si rozvrhnete pokoje vůči světovým stranám (obývák na JZ, Z, pokoje, ložnice na V). Pak si v každém pokoji rozkreslete i nábytek - kde co bude, skříně, sedačka, televize atd (dobře se dispozičky kreslí na čtverečkový papír - 1 čtvereček=0,5 metru :-))
Odpovědět
Profilova fotka
dávám všem co tady doteď psali zapravdu - změnit orientaci pokojů + dořešit kam nábytek atd (jestli chceš koukni ke mně do alba Začínáme, taky budem mít bungalov 5+kk), jenom se dvěma věcma nesouhlasím - nemyslím si že když jsou dva dětské pokoje musí být dvě koupelny... stačí dva záchody. Dva dětské pokoje většinou znamenají dvě děti, máme dvě děti a nevím co bychom dělali s další koupelnou krom jejího uklízení, koupelna je celý den prázdná a večer je snadná domluva, jelikož děti se jdou většinou koupat + spát dřív než dospělí... šatna extra pro dětské pokoje taky myslím není potřeba, taky nevím co bychom v ni měli a to mají děti hodne oblečení, plně k tomu stačí dva pokojíky rozměřů jak máš v návrhu... pokud jde o radu od enmuhan jestli ne raději podkrovní domek, když chceš 5+kk, u nas to byla taky dilema, ale nenávist vůči schodům (teď bydlíme v podkroví) vyhrála a zatím nevidíme problém v tak velkém bungalovu... pokud se vymyslí dobrý/ cenově výhodný způsob topení, není problém, pokud nejste oba nezaměstnaní....
Odpovědět
Profilova fotka
jinak fandim individualnimu projektu, ja si ho taky kreslila sama :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@seny83 no ono to klidne muze znamenat i 3 deti a klidne i vic. Uloznych prostor se mi zda malo, kam se dsaji lyze, kola, sportovni nacini a ja nevim co jeste? Satna i mini koupelna pro deti by tam byt proste mela, zaprve pokoje nejsou nijak extra velike, kdyz si predstavim u okna stul, nejakou 140 cm sirokou postel ( urcite budou chti, aby u nich nekdy nekdo prespal? A aspon 1,5 m sirokou skrin, aby se to veslo, popripade nejaky sezeni, tak uz mi nezbyva misto na hrani!
Odpovědět
Profilova fotka
@hpaja jojo lupy sem si nevšiml :-x
Odpovědět
Já souhlasím s výtkami nahoře uvedenými. Sama bydlím v bungalovu a opravdu máme šatnu pro syna a také svou. V bungalovu je třeba myslet na úložné prostory. Lyže a nějaké další věci mohou být na prostorné půdě. U nás je ale velikost věcí, které chceme dát na půdu, omezena velikostí otvoru, kterým se chodí na půdu (výsuvné schody od stropu). Jinak bungalov je dobrá volba. Já bych neměnila. Máme 4kk. Jsme tři a zcela nám vyhovuje ve všem.
Odpovědět
@kristi 1.vidim 3 okna v obyvaku a jedno v kuchyni 2. do pracovny jsou dvere vedle zadveri 3,5. take nevidim duvod pro koupelnu pro deti - jsme 4 a o koupelnu a WC se nehadame 4. neni to zas tak rozlehle aby se neuhlidali deti
Odpovědět
Profilova fotka
...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Je to nějak strašně zachodbičkovaný :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za názory, prosím je to kreslené v novém programu a neřešila jsem Jih a sever, označení North vůbec nepovažujte za označení světové strany..)) Ano lyže, kola je problém, ale počítám že se to vyřeší samostatnou garáží s předsazenou místností, nerada bych aby se to tahalo do domu, popř. něco do technické místnosti kde bude jen kotel. Dnes máme 5 kol, 3 odrážedla a 4 boby + zavařeniny v komoře vedle výtahu 2,5 x1,5 metru.)))) Ano lyže máme u babči ve sklepě. Bungalov jsem již měla a byla max spokojená, teď jsme strávili dovolenou v patrové vile a měla jsem toho plné zuby..lahvička dole nahoře? pyžamo dole ve sprše nebo nahoře u vany atd...))))) Pokojíky a ty velikosti... u takhle maličkých dětiček bude jeden spací a druhý herna, později se to promění na studentské pokojíky..takhle to máme i ted v paneláku, v jedné spinkají a ve druhé si jen hrají. A když přijdou kamarádi k synkovi, kopou míčem stejně v chodbě..) Dokonce se tu vyspí i kamarádi..))) Mega pokojíky by byli super, ale rozpočet na výstavbu bude omezený. Ložnice a šatna.. máme ložnici na zakázku s vestavěnou skříní která má záda k možnosti stěhování a tu si určitě celou odstěhujeme + šatna je naproti ložnici, kde budou nesezoní věci aj. Zkusím namalovat a zařídit a vložit po té, zařízení většinou už máme v bytě zánovní a použijeme i do domku pokud stavět budeme. WC na straně domu pro děti je dobrý nápad. MOooooc děkuji.
Odpovědět
Mne se to tak, jak to mate, celkem libi. Jen me napadlo- nechcete udelat vchody do koupelny dva? Jeden tak, jak mate nakresleno, pro vas z loznice a druhy ze strany od detskych pokojiku? Abyste s detma nemusela"obihat" pul baraku. :-) Ulozne prostory bych tolik neresila, my budeme mit malinky bungalov, jsme ctyri a toto vyresime nejakym zahradnim domkem/kulnickou ci garazi. Vy to mate uz ted hezky vymysleno, spiz, technicka mistnost i satna, to my mit nebudeme ani jedno, nejsou finance na vetsi:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kristi @lajlinka78 Souhlasím:-) Druhou koupelnu bych taky doporučovala, teď možná stačí jedna, protože jsou děti malé, ale až budou "náctileté" uvidíte, že budete rádi, že máte koupelnu svoji;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@wildcatwildcat jo, tak to me nejak uniklo ty dvere, i kdyz i tak se mi ta chodbicka ( nevyuzita) nelibi. @lenca78 jo, klidne bych tam udelala jeste jedny dvere do koupelky, kdyz uz nemuze byt jedna mala pro deti
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem přidala koupelnu vedle technické místnosti, WC + sprcháček pro dětičky a natáhla domeček o 1 m.. Ta chodbička mi dělá problém, chceme do každé místnosti dveře z chodby...ale další koupelnou se zmenšila o další 3 m2..))(sprcháček, umývátko a WC).
Odpovědět
Profilova fotka
Prosím nemáte někdo nějaký typ na prográmek kde nakreslím krásně barevně a je možné i zařizováky?Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
..nedalo mi to a koupelničku pro prcíčky zvětšila a dala vanu..))
Odpovědět
Profilova fotka
@kristi jo no my lyze a kola budeme mit v garazi vedle domku, jak to psala i lajlinka78, lyze by se vesli jeste i do jedne z technickych mistnosti, ty budem mit dve... jinak se da hodne vyresit vestavenyma skrinema v chodbe... sportove nacini, hmm nevim co se pod tim mysli, cinky jsou u nas vsude po byte, zadny extraprostor nemaji :-) jo a postel 140 cm, nase deti rekli ze jim staci bohate 80-90 cm a taky jeste nikdy zadny jejich kamarad/ kamaradka u nas nespal, ani se nas nezeptali jestli by mohl... ale muze to prijit a to bych kdyztak spis vyresila vysuvnou matraci pod posteli ktera ma 80 cm, vysuvnej suplik pod posteli a v nem matrace, videla jsme to tak uz u hodne znamych, docela prakticke, kdyz tam nikdo navic neni proste se to zasune... jasny ze by se mi taky libily satny, koupelny, nejlepe pro kazdeho, otazka je nutnost a prakticnost, jestli to ta ktera rodina taky potrebuje a hlavne jestli na to vystaci rozloha domku a finance....
Odpovědět
Profilova fotka
@seny83 jasne ja to chapu...ja to beru ze sveho pohledu, nechtej videt nas byt 2+kk bez sklepa, kdyz vsichni tri hrajeme golf ( tzn. hole, voziky, kufry na prepravu atd. ) my se proste nevejdeme, proto jsem v dome co stavime vsechny ulozne prostory nadimenzovala co nejvice...naopak myslim, ze napr. koupelny mame dost male oproti tomu, co je zvykem. Ty postele beru do budoucna, pamatuju jednoho ex, co mej v 21 pokoj a v nem dvoupatrovku a kdyz jsme spolu byli, tak jsme museli sundat obe matrace dolu na zem a nekam se tam vmacknout....na 140 se da udelat spousta srandy. Beru to i z toho pohledu, ze kdyz bude druhe dite, tak si ho do te 140 dam a budu spat s nim.... je jasny, ze kazda na to mame jinej svuj pohled, snad si z toho zakladatelka vezme aspon trosku a popremysli, on ten pohled zvenku je nekdy fakt ku veci ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě beru, čerpám ze všeho, a všechny názory přivítám.. Bydlela jsem v domku jen rok a půl obdelník, ale přítel trvá na L, kvůly zajetí auta pod střechu ke vchodu...)))) o to to mám složitější...
Odpovědět
Profilova fotka
..opět změna, koupelna jedna, WC dvě, šatny dvě..))))ještě že mě to tak baví..
Odpovědět
Podle mě je tento projekt takový chaotický, neučesaný... 1) V zádveří jsou nešikovně umístěné dveře - při stěhování objemných věcí by to nemuselo projít... 2) zbytečný zub v chodbě a chodba celkově zbytečně komplikovaná - tvar U 3) vznik zubu v pracovně - zbytečně nevyužitý prostor 4) dlouhá cesta do kuchyně...ale to je subjektivní názor... 5) není vytvořena tzv. soukromá a veřejná zóna.. 6) ložnice a obývací pokoj s orientací na sever je špatná volba Celkově špatné komunikační linky, nevhodné zónování, orientace...navrhovala bych dispozici takřka kompletně předělat.....
Odpovědět
Profilova fotka
Tak co takhle lepší?Pro představu jsem dokreslila i zařizovací předměty. POměr je 1m=1cm, takže takhle je skutečný stav jak rozměrů tak ZP.
Odpovědět
Profilova fotka
Jestli můžu, tak podle mě se tam moc nezměnilo. Je to pořád moc "zachodbičkované", moc rohů a dveří. Nechtěla bych ložnici vedle obýváku, dům by měl být rozdělen na obytnou zónu a klidovou. Do kuchyně je na mě pořád moc daleko od vchodu a 3 wc mi přijdou zbytečné. Máme svůj vlastní návrh bungalov 4+1 160 m2, taky jsme si tím prošli. Držím palce do dalšího tvoření. Třeba vám to zrovna takhle bude vyhovovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak ja pridam, tak svuj názor. 1. zádveří se mi zda trochu malé 2. WC naproti pokojům se tam určitě nevejde. Minimalní rozměr musí být 900 mm x 1100mm pokud jsou dveře otevíravé ven, pokud dovnitř tak 900x1400, a to bez umyvadla. 3. v pracovne se mi zda nestastna chodba 1,5x2 m, do které uz nejspise nic nedate, 4. Souhlas s predeslym prispevkem, ze do kuchyne je dlouha cesta s nakupem, ale to neni asi to zasadni :-) 5. zamyslela bych se jeste nad velikosti technicke mistnosti 2 x 2m, zde zalezi, co vse do teto mistnosti hodlate dat, jestli jen napr elektrokotel nebo i bojler nebo napr.i pracku se susickou Jinak celkove to neni az tak spatne :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@yess99 Ahoj,jsou pouze 2 WC. děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Aha, nevšimla jsem si, že není v koupelně :-). To bych to druhé asi raději dala do koupelny, takhle se vám každá místnost navíc prodraží a zabere víc místa.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?