Vybrán projekt, změnili by jste něco?

Tak konečně vybráno! :) Teď už jen nechat překreslit projektanta :) Vepředu srovnáme do roviny a posuneme o kousek dozadu, přední podpěrné sloupy vynecháme, střechu necháme pouze na domě a prodlouženou pouze vzadu na terasu :) Snad všechno klapne! :) Chci se zeptat, změnili by jste někdo něco nebo nechali tak jak máme namyšleno? :)
Odpovědět
mě se to líbí až na ten jídelní stůl při vstupu do obytné místnosti, ale to je detail :-)
Odpovědět
taky bych řešila jinak jídelní stůl - klidně na úkor špajzky
Odpovědět
Určitě je potřeba přidat dveře mezi zádveří a kuchyni, ale na to byste asi taky přišli...a za sebe bych chtěla jinak vymyslet WC - v tomhle řešení bych nevěděla, které WC budu mít "radši", jestli to, které je ve stejné místnosti s vanou a zubními kartáčky (což mi hodně vadí) nebo to, které je sice samostatné, ale musím do něj přes zádveří (třeba v noci bosa nejchladnější částí bytu, ve které se chodí v botech zvenku)...
Odpovědět
@mavanka Dvere jsou v planu zasouvaci 😊 zapomela jsem to zminit 😊 a to wc v koupelne, na to jsem odjakziva zvykla v koupelne 😊 to druhe bude vyuzivano pro navstevy :-)
Odpovědět
@mavanka jeste me tak napadlo dat wc hned za dvere a mosto wc co je stavajici udelat zbytek TM 😊
Odpovědět
@cechylucy WC v zádveří je nepraktické, zvlášť pro návštěvy - budou muset chodit přes špinavou zónu. Asi bycho ho prohodila s TZB. Dětský pokoj č. 1 je strašně maličký. Uspořádání jídelny a obýváku je hodně nešťastné, ale upřímně mě v tom prostoru nic nenapadá. To nechám jiným. :-) Ale budete tam bydlet vy... :-)
Odpovědět
@soleilll Ano to pisu viz. příspěvek výše, ze bychom prohodili wc s tzb, aby vchod n wc byl hned za posuvnymi dveřmi. Ten pokoj by se dal sice zvětšit, ale chceme se vejot do určiteho rozpoctu, takze dum zvetsovat asi nemuzeme.
Odpovědět
Mate malé pokojičky jako my v paneláku,proto se stěhujeme do domu.Děti nemají prosror a hned je vydýchaný vzduch.
Odpovědět
Mě se to líbí. Rozhodně je super, že můžete mít propojenou garáž a dům a chodit tak "suchou" nohou domů. To jsem vždycky chtěla, ale bohužel to nebude, protože to prostě nevychází prostorově :-| Ať se dílo podaří! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Wc bych ze zádveří posunula nad TM, jak je stůl, zarovnala s chodbou a celé to zavřela dveřmi, aby ze zádveří netáhlo. Spíž bych nedělala posunula tam kuchyň a stůl dala k oknu.
Odpovědět
V nadpisu textu bych změnila by jste na byste. .-) Jinak souhlasím se změnou velikosti pokojíčků.
Odpovědět
Projekt se mi libí. Hodně podobné našemu bydlení. Ale pokojíčky jsou fakt malé. Dcera má 13 m2 pro ni v 11 letech akorát, ale upřímně si nedokážu představit že by měla takovou velikost když byla úplně malá.
Odpovědět
Článek se načítá
@janaa1 Ano to byla jedna z nasich priorit 😊
Odpovědět
@dracula omlouvam se, to mobil 😊
Odpovědět
Souhlasím s tou velikostí pokojů. Opravdu je máte hodně pidi. My si také nepotrpíme na velké pokoje, ale dětské pokojíky máme 13,5 m2 a přijde mi to tak akorát. Menší si nedovedu představit. I koupelnu bude mít trošku více natěsno, jestli v ní chcete vanu, sprcháč, umývadlo i toaletu (i když musím dodat,že nechápu novostavby, které mají toaletu v koupelně)..My máme koupelnu 8,5 m2 a to v ní máme jen vanu, umývadlo,skřínku a regál na ručníky. Toaleta v zádveří není úplně ideálním řešením, ale pokud je to spíše taková ta "pohotovostní", když si třeba jdete odskočit z garáže nebo z venku, tak to mi přijde jako fajn nápad. Jinak projekt mi přijde docela hezky uspořádaný :-)
Odpovědět
Mně vadí kromě WC vstup do pracovny přes ložnici, tedy pokud tam opravdu někdo bude pracovat, možno i do noci. Jestli se jedná jen o pokoj s počítačem, tak je to v pořádku.
Odpovědět
mě by zajímaly světové strany, protože dětské pokoje mají okna přesně opačně, takže jedno dítě na to bude špatně :-( možná bych prohodola ložnici na místo dětského pokoje (taky aby pokojíky byly na stejné straně); přesunula bych špajz na místo, kde je kreslen jídelní stůl, kuchyň dala podél zdí do L a doprostřed místo ostrůvku stůl a židle a wc v zádveří bych umístila do horní části TM, tak by TM měla lepší tvar a WC by nebylo ve "špinavé" části
Odpovědět
Profilova fotka
Pracovňu nebudete využívať ako príležitostnú hosťovskú izbu? Ak áno, to potom pôjdu v noci cez vašu spálňu na záchod? :-|
Odpovědět
tak ještě pročítám diskuzi a.. chodbu byste mohli prodloužit až do konce, z ní dveře do ložnice naproti dveřím do pracovny, postel dát na zeď vlevo a udělat si šatnu bez dveří, oddělit ji "skříňovými" posuvnými dvěřmi - bude to i mnohem praktičtější co do prostoru a uspořádání šatny koupelna - trochu problém umístění sprchového kouta, že je hned za dveřmi souhlasím s přesunem WC do technické místnosti a ji dát na jeho místo a nápad se zachováním špajzky (pokud musí být) tím, že se přesune na místo stolu, ideální - navíc by prostor obýváku s kk nebyl tak členitý pokojíčky podle mě malé nejsou, běžně se dělá pokojík 14, 15m2 pro dvě děti, takže pokud jsou každý pro jedno dítě, je to naprosto dostačující! jen přední fasáda (tvář domu) bude taková dlouhá a jednolitá, ale tak to nemusí být na škodu jinak hezký velký domek, ať se vám hezky bydlí
Odpovědět
a ještě tedy možná v horním dětském pokoji nedělat dveře na terasu, jen okno - alespoň by se potomci nehádali a navíc by se mohl dát oběma dětem stůl pod okno, což je rozhodně dobře kvůli osvětlení
Odpovědět
@slaste Pracovna bude jako pravovna pro me a manzela, budou tam veskere doklady, papiry a pevny PC 😊
Odpovědět
@pucifal Ano tu chodbu mame nakonec v planu prodlouzit a dat zvlast dvere do pracovny z chodby 😊 A ano wc dame nahoru a tm posuneme dolu. Dvere na wc tak budou hned za dvermi z obyvaci mistnosti a nebude se tedy chodit pres spinavou zonu.
Odpovědět
Profilova fotka
A měl by někdo připomínky a nápady pro naši dispozici? Promýšlela jsem to shora i zespoda, ale víc hlav víc ví :) :) V domě budeme bydlet dva, v budoucnu možná přibude 1, max 2 děti, ale nechceme zbytečně velký dům.
Odpovědět
@ivcis2 Děti budou mít společný pokoj? Všechny místnosti přístupné z obýváku by mi byly nepříjemné, hluk z obýváku v ložnici a DP, courání návštěv, WC přístupné z obytné místnosti dle normy být ani nesmí (jsou třeba dvoje dveře). Okno v ložnici za hlavou bude pocitově nepříjemné, pokud neplánujete rekuperaci, při otevřeném okně na vás bude navíc táhnout. V obytném prostoru je jen jedno okno málo, stejně tak v DP. Chybí mi úložné prostory, spíž, technická mísnost, sprcha, samostatné WC, jídelní stůl.
Odpovědět
Profilova fotka
@1karel1 Velice děkuji za postřehy. Jak říkám, děti zatím neplánujeme, ale kdyby se povedly rovnou dvě, tak by byli v pokoji spolu. Oba s přítelem jsme bydleli v bytě bez spíže, bez samostatného WC, takže tyto prostory nám chybět nebudou. Úložné prostory budou na půdě a v "zahradním domku". Postel v ložnici přesuneme, tím se vyřeší problém s oknem. Technickou místnost budeme muset ještě nějak pořešit. Jinak s tím přístupem na WC jsem vůbec netušila, upřímně nechápu proč normy lidem diktují takové blbosti.
Odpovědět
@ivcis2 V pohodě, je to jen váš dům a budete v něm bydlet vy, udělejte si ho dle svých představ :) Ale 1 WC a to ještě v koupelně v domě se třemi lidmi, je sebevražda, ale možná to máte jinak a jeden sedí na záchodě a druhej si vedle čistí zuby .. u nás to takto neprobíhá, v bytě máme společnou koupelnu a záchod a je to peklo. Jinak ta norma mluví i o počtu WC na počet osob a jeho umístění ;) Nevím čím chcete topit a jaké chcete mít technické zázemí domu, ale místnost na kotel, bojler, expanzku, rekuperaci, akumulačku atd. potřebovat pravděpodobně budete. Těmi úložnými prostory jsem nemyslel jen prostor na kola, sekačku, gumy, disky od auta, nářadí atd., ale i sezónní oblečení, obuv, vánoční ozdoby, zásoby potravin, piva, atd., zavařenin atd. Najde se toho dost.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?