Východ na zahradu či dvůr

Zdravím, ať se dívu jak chci, tak mi u většiny novostaveb chybí východ na dvůr či zahradu. Kudy máte v plánu chodit ,,špinaví" ze zahrady?
Odpovědět
Profilova fotka
když jdu jo špinavá, jdu okolo normálním vchodem. Když jdu s kafem k bazénu, jdu normálně obývákem přes terasu
Odpovědět
Profilova fotka
Od jara do zimy jsem skoro stale venku,casto nebyvam zrovna jak ze žurnálu,mozna i ze me odpadne ten kousek hliny nebo blata,ale nikdy me nenapadlo,ze bych mela mit nejakej specialni vchod na to...bydlim na vesnici,u lesa,takze na tohle nejsem nijak uzkoprsa a kdyz neco odpadne,ci uspnim,tak to zametu nebo vytru..
Odpovědět
Právě že taky pocházím z vesnice a ten východ na dvůr s verandou, kde necháváme špinavé boty, bundy... máme. Ptám se, protože si nedokážu moc představit, jak jdu terasou přes obývák nebo vchodem, kde jsou čisté bundy, kabáty, boty a já jsem od pilin od hlavy až k patě.
Odpovědět
Profilova fotka
@simciiik od pilin by clovek stejne do baraku si nevlezl at uz do jakykoliv casti..u vchodu nic nenechavame viset,aktualni bundu ma kazdy az v predsini,zbytek je v satne,takze klidne projdu..a spinave veci i pracovni bych nesnesla nikde odkladat,bud dam vyprat,nebo boty vycistim..takze pro me je to zase nepredstavitelne opacne,nechavat nekde cokoliv spinavyho..
Odpovědět
v plánu máme vchod i východ přes technickou místnost. Takže ani hlavním vchodem a ani přes terasu.
Odpovědět
Profilova fotka
Ono je to i o tom, ze driv meli lidi zvirata, dilny a zahradu na praci, pestovani.byli proste spinavi.dnes je zahrada spise relaxacni zona.bazen, detem piskoviste, trampolina, skalky...lidi nebyvaji tolik spinavi.zije se proste jinak.je rozdil bydlet ve stare usedlosti na samote a zit vic po vzoru predku a rozdil moderni mensi novostavba.mydleni odrazi zivotni styl.ja budu muset to odpraseni se venku poresit hlavne u potomku;-D
Odpovědět
@blahova_andrea Pravda, takhle sem nad tím nepřemýšlela :-) U nás je to právě ta situace žití po vzoru předků (v menším měřítku), proto si nedokážu představit mít jen jeden vchod. Ale pokud máte opravdu relax.zonu tak stačí prcky oprášit, ,teda pokud nebudou rychlejší :-)
Odpovědět
@gigi2 A to když řežete dřevo třeba na pozdim, kdy je už chladněji, tak se svlečete venku? Boty (čistě pracovní) by se vám chtělo čistit každý den, i když se další den zase zašpiní?
Odpovědět
Profilova fotka
@simciiik pokud delam takovou praci,tak zasadne v sustakach,kde nezustane moc na cloveku a i kdyz,tak se ometu kostatkem,to je trvale venku a to same i boty ci to vyklepu..rozhodne vice a casteji spinava nez z prace na zahrade chodim z vychazek se psem,kdy to je cele jaro i podzim,tak uz to mam nacvicene,abych si nechodila domu spinava...a ano,pokud mam spinave zahradni boty,tak je klidne denne omyju,stejne tak jako boty ve kterych bezne chodim,nedela mi to problem,nesnasim spinave boty...myslim,ze kdo ma potrebu tohle resit zvlastnim vchodem nebo nejakym odkladistem,ze si to do domu naplanuje a kdo ne,tak tu potrebu nema..
Odpovědět
@simciiik My máme zahradní domek - sklad - zděný, velký. Když jsme extrémně špinaví, je mokro, víme, že budeme zablácení, převlékáme a přezouváme se tam.
Odpovědět
Profilova fotka
@simciiik my máme pidi pozemeček, dřevo nebude do čeho štípat, dílnu nemáme, garáž nemáme, pěstovat není kde ani nejsme zahrádkáři. zahrádka bude opravdu relaxační zona. špinaví z tama jsou jen děti a to taky s věkem bude ustupovat. na základní odbordelení bude sloužit terasa v létě, vstupní chodba v zimě a zbytek pobere spodním koupelna s prádelnou. třeba tchánovci to mají fajn. vstupují na dvůr a pak zahradu přes sklep. tam je místnost, kde se nechávají holinky, boty, bundy, pracovní kalhoty...a nahoru chodí už čistí. u nás to ale takto praktikovat nešlo a ani mi to v našem případně nepřijde nutné.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?