Výměna střechy a projekt + ohláška/povolení

Obracím se na Vás dobří lidičkové opět s dotazem... dnes jsem se byla ptát na úřadě a na výměnu střechy, jelikož ji budeme dělat i s krovama, musí být aspoň ohláška, ale to jen v případě, že to bude do 150m, pak už musí být povolení. do 150 m splňujeme, to by nebyl problém, ale tak jako tak chtějí projekt. Měl jste to tak někdo, prosím? nedá se to nějak obejít? nebo někdo nějakou radu, jestli je vůbec nějaká možná... díky moc
Odpovědět
Ale ano, pomoc je. Už jsem to několikrát řešil. To přišel na stavbu statik a po opravdu velmi důkladném prohledání zjistil, že by se klidně střecha mohla za jistých okolnosti propadnout. Tudíž se na jeho vyjádření musí okamžitě střecha rozebrat v zájmu vyhnutí se prodlení a zamezení nebezpečí ztrát na životě zdraví a majetku nejen majitele, ale i chodců a sousedů. Český jazyk je strašně kouzelný v terminologii a jejím používání. Samozřejmě je nutno dodržet jistá pravidla. Zvažte na kolik je ta střecha zdravá.. To by se jeden divil kolik skrytých vad taková střecha může mít. A kdo bude riskovat že střecha někomu ublíží? Takže v takovém případě jen ohlašujeme havarijní stav a opravu střechy. Pokud ovšem v rámci revitalizace přibudou okna nebo se jinak změní její vzhled, je nutno opravdu stavební povolení a nedráždit úředního šimla.
Odpovědět
okna se právě ještě přidávat budou, to jsem zapomněla napsat...:((( takže asi nezbyde než úřední šiml, že? :(((((
Odpovědět
a prosím, na kolik cca přijde statik?
Odpovědět
Statik cca od 4500,- do 7000,- podle rozsahu posudku, ale to nechte na projektantovi, aby si to zařídil, protože to bude právě projektant, který výstup statika zakomponuje do PD.
Odpovědět
jo tááák, vůbec takové věci neznám... díky moc :)
Odpovědět
@xenie131 v tom případě, doporučuji najít si projekční kancelář v místě stavby a zadat jim to jako celek s veškerým inženýringem. Pak dostanete Projekt se vším co k němu patří i se stavebním povolením.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?