Vyřešení dveří a okna skrz světlo

To je tak když se hrabe do hotového projektu :D Jdu opět pro radu. Obrázek nahoře je hotovo teď ,ale jelikož bude kotelna a kouř v ní, nechci mít jen jedny dveře do chodby do prostoru domu. A tak jsem si řekl, že bych dveře posunul doleva jak je to na obrázku dole a v chodbě udělal příčku a ještě jedny dveře. Otázka je, jestli v té malé chodbičce mám okno zazdít s tím, že světlo bude ze dveří ostatních pokojů nebo ho nechat a dát prosklené dveře skrz světlo? Zn.: chodbičku z kotelny vítám, bude tam věšák ,kde svleču ze sebe špinavé hadry na práci na dvoře. Tak co, zazdít nebo nechat?
Odpovědět
Profilova fotka
a co dostat světlo do chodbičky světlovodem? teď je to docela omílané řešení ;-) za mě třeba lepší než prosklené dveře do ložnic.
Odpovědět
@blahova_andrea naruší to střechu, folie atd, zase zvyšuji procento, že mi tam poteče :) a bude to určitě i dražší jak moje okno :) ale díky za tip, vidím to poprvé
Odpovědět
@ladislavpetra Já bych dala jen jedny prosklené dveře - jak jsi nakreslil do chodby. Pokud necháš okno + dáš prosklené dveře do chodby, tak světla v chodbě bude určitě dost, ikdyž ostatní místnosti budou mít plné dveře :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ladislavpetra někde jsem tu zahlídla, že někdo psal kolem 15000, což mi nepřišlo nijak příšerné. skoro srovnatelné vlastně s oknem. když si k tomu přičtu cenové rozdíly mezi plnými dveřmi a prosklenými...ale chápu. o střechu bych se taky bála. tento argument byl i u nás, i když z jiných důvodů.
Odpovědět
Profilova fotka
@ladislavpetra Asi bych ho tam nechala, jen malé, aby se dalo větrat. Třeba kouř, kdyby utekl. A tím by se pak dalo využít trochu místo pod oknem. V kotelně okno je nebo ne?
Odpovědět
@ladislavpetra Druhé dveře jsou super nápad, okno nechej, tím nic nezkazíš a budeš moct větrat. Prosklené dveře do pokojů jsou podle mě za trest-vadilo by mi světlo na chodbě když bych spala, taky menší pocit soukromí, větší hlučnost, vyšší cena....
Odpovědět
okno ponecháno, díky :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?