Vyřízení přípojky elektřiny a vody na pozemek

Ahoj, teď řešíme takovou prekérku. Vzali jsme si hypotéku na pozemek s tím, že chceme pozemek zaplatit do 4-5 let a po-té začít stavět dům. Podmínkou u banky pro splácení max. 25% za rok půjčené částky na jistinu (ne úrok), je vybudování inženýrských sití na pozemku do 1 roku. Podle toho co jsme slyšeli, že vybudování sítí může trvat i přes rok. Výstavbu sítí jsme zahrnuly do hypotéky na pozemek, kdy dojde ke dvojímu vyplácení. Tohle nám zajistilo 1 rok navíc pro výstavbu sítí. Šli jsme se na stavební úřad poptat se co všechno je potřeba pro to vyřízení sítí. (el. máme 1 metr od pozemku, voda na druhé straně silnice). Ty na nás vyvalili bulvy, že to ještě nikdy neslyšeli a že je to blbost a nejlepší bude, když si uděláme rovnou projekt na celý dům i se sítěma. Že nás ČEZ údajně ani nepřipojí, když nebudeme v brzké době stavět. Tak teď jsme na vážkách. Kolik stojí projekt na samotné sítě a odrazí se to i na budoucí ceně za projekt na dům? Podle známého je to vše blbost a stavební úřad nemusí vůbec zajímat kde si přípojky umístíme na pozemku. Případné natažení elektřiny a vody od přípojky k domu je už zanedbatelná částka oproti tomu co zaplatíme za celkovou stavbu, kdybychom se náhodou rozhodli postavit dům úplně na druhé straně pozemku. Omlouvám se za dlouhý text a děkuji všem za odpovědi.
Profilova fotka
Ahoj, nevím jestli to bude dostacujici odpoved na tvuj dotaz, ale treba aspon neco...mame taky zatim nepripojeny pozemek, site jsou v komunikaci hned vedle pozemku. Kdyz jsem se zajimala o pripojeni od CEZu a podavala informativni zadost, s pripojenim by dle vyjadreni nebyl problem (nepozadovali projekt domu nebo tak neco) --> oni si totiz delaji projekt pripojky sami! Tzn. na pripojku elektrinu -tedy pripojeni "antonicka" - by nemel byt potreba ani projekt pripojky. Ten budes potrebovat az se samotnym domem. Spis je otazka, jak to udelat, tak abys mela pripojku dobre umistenou vzhledem k pravdepodobnemu umisteni domu..
Ahoj, take ted resime pripojky. CEZ ma u nas 16 mesicu na pripojeni, tato lhuta pocina bezet dorucenim podepsane smlouvy a zaplacenim alespon 50 % z castky (6250,- z 12500,-). CEZ si pripojky resi sam, akorat na natazeni el z pomniku do domu uz budete potrebovat projektanta. Nikdo se nas neptal, kdy budeme stavet, takze je nesmysl, ze by to resili. Pomnik umistuji na vhodny okraj pojemku. Na vodu najimame projektanta, on ale potrebuje mit uz osazeny projekt na pozemku.
@moncicak2 Ahoj děkuji za odpověď. Cena 12500 je za jističe a elektroměrové rozvaděče na vašem pozemku je tomu tak? Také plánujeme ho dát na okraj pozemku, následné tažení po pozemku nebude předpokládám tak nákladné, přece jenom jsou to kabely a vykopaná díra. Proč projektant na vodu potřebuje mít už osazený projekt na pozemku? Chápu, že je to kvůli přívodu vody do kuchyně, koupelny, tech. místnosti. Ale nakonec to můžeme dát někde ke kraji pozemku a také si to táhnout bokem.
Profilova fotka
Tému zamykám, lebo autor si vytvoril viac diskusií, môžete pokračovať tu http://www.modrastrecha.cz/forum/poze...
1

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?