Z Jakého materiálu stavět

Rád by som čo najviac názorov, domnienok či presvädčení, z akého materiálu stavať? Čo použiť ako hlavný konštrukčný prvok stavby? a stručné odôvodnenie, k tomu prosím. nech je akékoľvek. dík,,
Odpovědět
@kutilgabi to se zde řešilo mnohokrát a Vy neuvádíte co preferujete (cena, rychlost výstavby), zda to bude stavět firma nebo svépomocí, zda to bude patrový dům nebo bungalov. Bude to trvale obývaný dům (pak je výhodou vyšší tepelná alkumulace) nebo se domů chodíte jen občas vyspat (pak je výhodou malá akumulace) a další.
Odpovědět
@zubr487 ano, samozrejme neuvádzam, rád by som názory ľudí, ich preferencie, bez ohľadu na ďalšie parametre ako hlavne akumulácia ? 🙂 rád by som názory ľudí, čo najväčieho spektra komunity ľudí. každý máme nejakú víziu, predpoklad...
Odpovědět
Je tu tolik diskuzi, tak si je pro zajimavost prectete. Ve stavebnictvi se pohybujete, urcite vite, ze je to 100 lidi, 100 chuti.
Odpovědět
@puhelin áno viem a vidím, no napriek tomu, vzhľadom k tomu, že som si to tu preštudoval...toto vlákno. buď prosím vyjadrite svoj názor, ale sa nezapájajte :.-)
Odpovědět
@kutilgabi Ja preferuju roubenou stavbu. Proste proto, ze verim v jeji dlouhodobost, voni a je memu zivotnimu smeru nejblizsi.
Odpovědět
@puhelin ďakujem, prvý názor 🙂
Odpovědět
@kutilgabi my budeme stavět z Ytong Lamba 450 bez zateplení. Bude to patrový RD, zastavěná plocha ca 144m2, zdroj vytápění TČ (země voda), vzduchotechnika s aktivní rekuperaci.
Odpovědět
@kutilgabi podle toho, co potřebujete - pokud chcete malou akumulaci, tak dřevostavbu, roubenku nebo kombinaci BST tvárnic s vnitřním zateplením. - velká akumulace VPC tvárnice nebo beton. Třeba opět BST ale s vnějším zatepelním - ostaní materiály mají střední akumulaci Obecně se staví jednovrstvé zdivo nebo sendvič neboli nosná stěna se zateplením. Sendvič má výhodu v nižší ceně, lze dosáhnout lepší tepelněizolační parametery a je to odolné proti lajdáckosti nebo pitomosti stavitele. Jako příklad lajdáctví se můžete podívat třeba zde https://forum.tzb-info.cz/147803-jako... V případě jednovrstvého zdiva je teoreticky rychlejší stavba. Pro zamezení praskání a prorýsování spár je vhodné použít systémovou omítku. Jenže řada stavitelů teprve v tuto chvíli zjistí, že tato omítka je tak drahá, že radši dodělají zateplení a řeší sílu izolace, aby nedocházelo ke kondenzaci. Řešilo se to zde mnohokrát. To možná zjistí i zde pan @radek89 Jak vidíte, je zde mnoho kombinací daných osobními preferencemi a takhle obecně se nedá moc radit.
Odpovědět
Takovéhle založení vlákna ve mně vyvolává jedinou domněnku: správci Modréstřechy si platí jednoho vola z Čech a jednoho ze Slovenska, aby rozjížděli vlákna na všeobecná témata, aby udržovali vyšší aktivitu. Just saying..
Odpovědět
@ondtom36 Rozhodne za tim nebude touha po tom si nechat poradit, z ceho stavet. Spis vyprovokovat hadku?
Odpovědět
Pokud chcete jednovrstvé zdivo, tak Ytong, pokud chcete zateplit, berte Porotherm, oba systémy mají k tomu navazující stropy, překlady atd.. Přesně vám neporadím, dům máme postavený jak kde, co zrovna bylo, někde Ytong, někde porotherm, někde klasická cihla, někde překlad, někde traverza... například ani betonový věnec nemáme, jsou to 3 šáry klasických cihel, ale to jen tak okrajově. Já bych šel ale na vašem místě do Ytongu, je to lehčí.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme pro 30 cm cihla porotherm + 20 eps. Plynový kotel s teplovodním podlahovým vytápěním a pasivní pasivní rekuperace. Bungalov 131 m².
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
My máme dům ze zateplených cihel Porotherm 44 T Profi bez dodatečného zateplení a žádný problém. Spokojenost. Obrovská výhoda domu bez dodatečného zateplení je možnost kotvení čehokoliv do fasády. Přes 20 cm polystyrenu nic neukotvíte.
Odpovědět
Jeden nejmenovaný uznávaný projektant řekl myšlenku, s kterou naprosto souhlasím.. aby jsi v domě dobře bydlel, musíš mít pocit bezpečí - statika, a pocit klidu - akustika. Víc myslím k dotazu @kutilgabi není co dodat.
Odpovědět
@zubr487 aj Vám, dík,,,...ale, stále som sa nedozvedel vašu preferenciu 🙂 Nechcem poradiť, ak by som chcel, napíšem článok s názvom "prosím o radu". Ja už mám stavebný konštrukčný systém 🙂 dávno 🙂 vybraný a nemenil by som. Ale chcem, rád by som, názory ľudí......kto v čom býva, kto v čom bývať plánuje,....
Odpovědět
@ondtom36 tiež názor. čo ak chcem zistiť preferencie, štatistiku? mám sa opýtať výrobcov? ...odpoveď už teraz poznám. Opýtam sa predsa na fóre/webe ktorý sa stavbou zaoberá, nie? a zároveň zistím množstvo zapájajúcich sa do diskusii,...tým pádom nejakú relevantnosť , atd....
Odpovědět
@puhelin prečo hádku? v žiadnom prípade.
Odpovědět
Z hoven. Je to tradiční, ekologický a snadno dostupný stavební materiál. Již celá staletí se s úspěchem budují hnízdečka lásky z produktů zvířecího metabolismu( https://www.globalcitizen.org/es/cont... ). Ale pokrok se ani zde nezastavil, technologie již umožňují nebýt odkázán jen na dobytek, jehož exkrementy jsou díky rostlinné stravě přirozeně vybaveny vedle pojiv i armováním. Nastal čas využít svá vlastní( https://www.idnes.cz/technet/veda/cih... ). Výhody jsou nasnadě. Hoven je všude dost a s exponenciálním růstem lidské populace( https://populationmatters.org/sites/d... ) stále více, každý si nasere kolik potřebuje a ještě ušetří nejen za materiál, ale i za odpad. V hovnech je budoucnost lidstva( https://www.youtube.com/watch?v=fti2l... ), tento progresivní a z pustého pokrytectví opomíjený materiál zažije celosvětově svou pravou renesanci. Čekají nás převratné změny, Bakalové půjdou o žebrácké holi, nájem zmizí ze slovníku, stejně jako pojem "bezdomovci". Každý si podle své výkonnosti doslova vysere svůj vlastní pokoj, dům, či hrad!
Odpovědět
@josef1 😄
Odpovědět
@josef1 A projde to přes požárníky? Z dob, kdy dědovi shořelo hnojniště, vím, že "Hovno hoří"!
Odpovědět
Profilova fotka
@kutilgabi drevo
Odpovědět
@josef1 Každý z nás má preferencie rozdielne 🙂 ale aj tak, dík 🙂
Odpovědět
@kutilgabi jak vidíte, tak celá debata je úplně zbytečná a nevím proč jste ji založil.
Odpovědět
@zubr487 proč asi predpokladal som, že je na tomto fóre viac ako ..pár ľudí a nejaké preferencie zistím,,,
Odpovědět
Profilova fotka
@kutilgabi topič: píšete že už máte systém vybraný a neměnil by jste, poradit nepotřebujete, forum máte proštudované, odpovědi od výrobců znáte, TAK CO TROLÍTE????? Na co jsou vám názory, když je stejně k ničemu nepoužijete? Zbytečné téma....
Odpovědět
@slabici Trolíte? a ešte Vám dal niekto palec nahoru 🙂 gratulujem viete z akého dovodu chcem názory ľudí? poradiť nepotrebujem, lebo toto vlákno som nezaložil z dovodu "poradiť" ste ďalší, ktorý nedokáže napísať svoju odpoveď na toto vlákno ale snaží sa byť zaujímavým? čo chcete aby som na túto vašu trotllovskú odpoveď som napísal?
Odpovědět
Profilova fotka
@kutilgabi Ytong YQ550 , jednoduchost a rychlost svépomocné výstavby, není zapotřebí zateplovat, splňuje energetické požadavky pro dnešní bydlení i do budoucnosti.
Odpovědět
@jarin1 dík přesně tohle bych rád,,,co nejvíce názorů každého z vás, co bydlí, plánuje či připravuje,....
Odpovědět
a aby som názor povedal aj ja....za mňa jednoznačne beton
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?