Za kolik se dá postavit tento dům?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, za kolik si myslíte, že se dá postavit tento dům? Za předpokladu, že se bude stavět svépomocí, s najímáním zedníků, nějaká zlatá střední cesta, s nákupem materiálů na akci, apod. Moc děkuji!
Odpovědět
Profilova fotka
zkuste odměřit velikost domu např. podle dveří, postele atd. U domu svépomocí se lze dostat na cenu 5000 Kč/m3
Odpovědět
zkus zjistit obestavěný prostor, ten si pak vynásobit částkou. Pokud to je opravdu kombinace řemeslníků a svépomocí, tak se můžete dostat na 4000/m3, samozřejmě záleží na tom, jaké materiály použijete, kolik si toho budete dělat sami atd...
Odpovědět
hodně záleží na barvě komínu. Obecně je černá barva o dost dražší než bílá
Odpovědět
Profilova fotka
mě radil kolega, co dům postavil nedávno, že orientační cena u normálních staveb (žádný luxus, stavba firmami) je 20.000,- m2, u stavby svépomocí se to dá ještě určitě stáhnout, když je člověk nenáročný podzemí stojí stejně, možná maličko více záleží jak draho seženete bagr a kam uložíte zeminu
Odpovědět
@tulda27 juu tak by náš dům yvšel na 3.6 mil a my jsme i s vybavením na 2.2..:)))))
Odpovědět
@maceo smích..:)))
Odpovědět
Dle mého byste se mohl při převažujicí svépomoci pohybovat kolem 4-5 mio (bez zařízení, kuch. linky, svítidel, oplocení, přípojek, plateb za projekt atd atd). Položky které to prodražují (je otázkou na každého, zda "zbytečně") : suterén - opravdu potřebujete ? schodovitost (je to projekt pravděpodobě přesně naladěný na určitý typ svah, pokud budete mít jiný svah nebo rovinu, budou vícenáklady) nenosný JZ roh v OP + velká prosklená plocha . - celá tato architektonická sranda bude ultradrahá, pokud dáte do rohu nosný sloup, bude to o něco levnější .Vzhledem k orientaci je nutné řešit stínění této srandy - předokenní žaluzie budou za ranec, levnější hadrová markýza bude hnusná :-) daší 2 velké prosklené plochy v přízemí, asi obě opět otvíratelné, další v patře 3 terasy - opravdu využijete ? Jinak dispozičně se mi to na první pohled docela líbí (pokud je to na správně veliký pozemek), jen mě praštila do očí velká koupelna v patře, bez oddělého WC ... zjevně tam bude bydlet více lidí a jeden člověk na ranní toaletě zablokuje "odbavení" celé domácnosti. Buď to WC alespon separovat, nebo v patře udělat 2 menší komplet koupelny s WC.
Odpovědět
tepelné ztráty domu? chybí mi požadavek na tepelné ztráty... to ovlivní cenu velmi významně
Odpovědět
Profilova fotka
@hanqad tak to jste dobří, kamarádi si to nechali stavět a opravdu jsou na téhle ceně, a to nemají žádný luxusní dům, v jaké lokalitě máte dům? A kolik prací jste dělali sami? Manžel chce také hodně udělat sám, ale přeci jen plný úvazek to nebude. Času je zatím dost, ale zkušenosti žádné a 2 děti s lopatičkmi :)
Odpovědět
@tulda27 v ceně pochopitelně není pozemek. Bydlíme cca 10 km od Prahy západ. Stavěli jsme bungaloy o rozloze 178m2. Nejdražší na domě byla střecha, která má ještě přesah 1m. Na stavbu jsme měli jednoho zedníka + 2 přidavače.. Na střeše pokládce se manžel podílel, práce byla dosti drahá, dále na hormosvodu, usazení jímky, kanalizační šachty a podbytí střechy. OStatní bylo subdodavatelsky. Materiál jsem zařizovala já, vše bylo o smlouvání..vyplatilo se.
Odpovědět
souhlasím s @tulda27 těch 20.000 Kč/ za metr čtvereční je minimum při stavbě dodavatelsky, rozumné kvalitě a korektním započtení všech nákladů Mě moje projekční firma (která teda projektuje prémiovější domy, v prémiovější kvalitě , logicky ale bohužel i za prémiovější ceny) už ve smlouvě upozornila, že beru na vědomí, že cena bude je 25.000Kč-35.000Kč/m2 a to je ještě bez DPH. Takže při převažující svépomoci tak těch 18.000 Kč, možná trochu míń ... Bavme se za standardních podmínek , nebavme se o anomáliích typu : nákup materiálu bez DPH, subdododávky "bez papíru" (tudíž bez záruky), bude tam makat půlka příbuzenstva jen za stravu, budu tam sám denodenně "tahat cihly", (přičemž tuto práci nezapočtu a ještě tam nechám část zdraví) ; zrovna jsem narazil na stavebniny, které díky likvidaci vše nechávají za 50% ceny; okna si nenechám osadit proškoleným oknařem ; plovoučka za 99 Kč/m2, baterie za 300 Kč... Dalším velkým tématem je, že některá řešení se dají pořídit levně, ale jsou pak drahé provozně .... typickým příkladem jsou el. přímotopy (levné na pořízení, drahé na provoz) ,dtto zateplení/nezateplení domu. Toto všechno lze a určitě by se ještě mnohé našlo a sníží se tím náklady, případná rizika si musí každý posoudit sám.
Odpovědět
Myslím si, že bych doporučil při této stavbě dodavatelsky uvažovat s cenou cca 35 000,- za m2. Když už jim bude člověk šlapat na paty tak se možná přiblíží 30 000,- za m2 při nízkoenergetickém standartu. (bez zařízení, kuch. linky, svítidel, oplocení, přípojek, plateb za projekt atd atd) Můj názor, že při částečné svépomoci se nedostane na cenu pod 20 000,-. Cena mi vychází mezi 6,0 - 7,0 mil.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?