Začínáme si malovat (zatím bez projektanta)

Dobrý de, toto je náš první nákres, zatím náš 1. (bez projektanta) :-) Prosím o názory :-)
Odpovědět
např na stůl máte málo místa, viz obr
Odpovědět
pracovna a šatna prohodit s ložnicí, budete vidět na děcka
Odpovědět
zádveří přehodit s koupelnou
Odpovědět
nebo to asi ne kvůli vchodu z garáže, tak tech místnost s koupelnou
Odpovědět
@cechylucy A vchod je na ktere svetove strane? Jinak technicka je daleko od koupelny a kuchyne-dlouhe rozvody. Koupelna je daleko od pokoju.
Odpovědět
Za mě je to velký, takže snad na to budete mít dost peněz :-D Šířka je tam napsaná 17m, ale pokud dobře počítám čárky po třech čtverečcích (což má být metr), tak jich je tam 19, odstup od okolních pozemků min. 3,5m, navíc by se měl (teoreticky) brát nejbližší okraj domu, což bývá okraj střechy (okap) , pokud je pozemek široký 25m, tak se tam nevejdete. Pokud bych nepřemisťoval uspořádání pokojů/místností, tak za mě bych si dal do obýváku/jídelny z chodby dveře posuvné do pouzdra, do šatny bych asi nechtěl mít vchod z ložnice, minimálně bych tam chtěl chodit z chodby, ale neznám přesně návyky.. :-D Je otázka jaká bude technologie vytápění a co všechno se bude dávat do technické místnosti, aby nakonec nebyla malá. Pokud vidím správně a v obýváku/jídelně/kuchyni je jen okno v kuchyni a fr. okno v obýváku, tak za mě na ten prostor tam bude tma, minimálně okno na urovni jídelního stolu by to chtělo. Tak jen tak v rychlosti něco 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se zdá kuchyň velká k porovnání s jídelnou a obývací částí. Pokud je do U, tak mezi stačí 120 cm a tady vidím přes 3 m. Ložnici si představuji dále od obýváku. Šatnu také preferuji z chodby (neruší toho kdo spí). Nelíbí se mi dětský pokoj na východ, spíše bych tam umístil ložnici. Pokud bude terasa krytá, tak bude potřeba dát hodně velká okna na jih a i tak se světlem to nebude nic moc.
Odpovědět
v první řadě si to nakreslete vše v měřítku takhle je to o ničem...
Odpovědět
Profilova fotka
Ne a ne. - divne meritko, moc to teda neodpovida - tmave pokoje, nudlovite, nedycha to - moc dveri, viz ty do obyvaku a kuchyne... - obyvak - je to akorat na sledovani televize, takovy a la panelak. Treba to muze nekomu vyhovovat, ale je to docela skoda, prostor by se dal vyuzit lepe - mensi kuchyne, vic "mobilnich" sedacich prvku, mensi sedacka. Aby si deti mohly hrat, spolu tvorit, cist a ukladat knihy... - malo uloznych prostoru - kde se bude prat..? V koupelne to bude pro 4+ lidi dost nacpane. - pak co tu padlo: rozvody kuchyne a koupelna jsou od sebe daleko (a co treba pak na zalevani zahrady, oplachnuti kol nebo auta...), malo mista v obyvaku (moc zidli, vypustila bych "bar" s zidlema a nechala jen maly ostruvek), orientace projektu, koupelny a wc daleko od pokoju (plus promyslet, zda jedno wc staci pro cely dum).
Odpovědět
Já bych měl dvě takové poznámky: 1. nechtěl bych mít stěnu ložnice společnou se stěnou, kde je televize 2. vchod do garáže přes zádveří je fajn, ale jak to budete dělat, když venku bude blátivo a budete potřebovat chodit do garáže? Budete otevírat hlavní vrata nebo chodit přes zádveří?
Odpovědět
dejte si pozor k M2 co máte napsáno- nepočítáte s tloustkou obvodové zdi a příček. Obývák s kuchyní- obrovská kuchyň -budete mít vše daleko. a poměrně malý obývák -ale zase daleko od televize. Zkuste si namalovat domek v sketchup nebo zkuste malovat tak at maji obvodové zdi cca 40 cm vč zateplení a příčky cca 12,5-15 cm, pokud chcete mít teda zděný dům. Obývák bude mít po započtení šířky cihel cca 65 M2-předpokládám však že po některých změnách budete spíš kolem 60. o zbytku se dá bavit až uvidíme umístění na pozemek a světove strany.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?