Žádost o zhodnocení půdorysu

Profilova fotka
Ahoj stavebníci. Konečně jsme si vybrali ze všech půdorysů. Můžete se na to mrknout a zhodnotit ho? Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
V jednoduchosti je krása. Mně se to líbí, hlavně ta orientace ke světovým stranám. Akorát, ta pracovna bude využívaná jako druhý pokoj, třeba dětský nebo tak něco? Protože na čistě pracovnu se mi to zdá celkem velké. I když samozřejmě záleží na tom, co máte v plánu v té pracovně dělat. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pracovna je jednak na naše koníčky, kterých máme hodně a potřebujeme oba prostor a eventuelně pro návštěvy nebo některé z dětí, až mu poteče do bot a bude potřebovat na pár dní mamahotel ;-)
Odpovědět
skúsil by som ešte porozmýšľať nad WC - aby malo okno. A ešte by som zväčšil vstupnú chodbu - aby sa tam mestila aj nejaká tá skriňa na bundy, kabáty, topánky .) Inak fajn projekt - jednoduchý, šikovný.
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici máme vybraný typově podobný půdorys, chceme přístupnou půdu. Kolik vás bude dům asi stát? Bude to dřevostavba nebo cihla? A děláte něco svépomocí?
Odpovědět
Profilova fotka
My máme takový, orientace není ideál, ale musíme se přizpůsobit pozemku...rozpočet ještě nemáme právě.. :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@ares11 To rozšíření zádveří stojí za úvahu. možná ve směru do pracovny, ta je velká dost. Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@verulicek88 Jsme ve fázi, že jsme oslovili několik firem. Chceme na kíč (zatím), jsme oba dost pracovně vytížení. Pokud ty ceny budou nadstřelený, budeme něco řešit vlastními silami, např. stavbu garáže nebo vnitřní vybavení (obložení, podlahy), to bychom ještě zvládli. Jinak zatím ceny lítají kolem 2,5 mil., včetně všech nadstandartů, co jsme si vymysleli (podlahový topení, větší přesahy střech, předokenní rolety atd.). Dneska jsem ale mluvila s firmou, který vypadá, že to ještě tak o 200-250 tis. srazí, hledám zuřivě na ní reference, zatím jen cca 8 kladných ;-) My budeme mít půdu jen cca 15 m2 jako skladiště, ne pochozí.
Odpovědět
@slabici ....zkusila bych nějak to wc s oknem a dveře z koupelny i z wc otvírat směrem dovnitř, nikoliv do chodby .... pouvažovala bych ještě nad rozmístěním oken v obýváku a kuchyni - dala bych jedno větší a k němu jídelní stůl, pak by vznikla delší nepřerušená stěna, ale to už špěrkuju .... jinak je to jednoduchý domeček a v jednoduchosti je síla
Odpovědět
Já bych prodloužila WC až k obvodové zdi a dala okno, ta sprcha se v pohodě vejde i tak. A z hlediska připojení teplé vody ( pokud to je bojler v koupelně, bych zařízení koupelny převrátila zrcadlově, abych měla kratší rozvod teplé vody ke dřezu. Jinak dobrý si myslím.
Odpovědět
Profilova fotka
@inkajanakova Při prodloužení záchoda ke zdi se sprcha nevejde, aniž bychom měnili půdorys koupelny, to už máme propočítaný. Chceme velký sprchový kout, jaký tam je. Na oknu k WC netrváme, zatím jsme ho nikde neměli a ničemu to nevadilo. Ale díky za návrhy
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje Otvírání dveří je dobrá připomínka, původně jsme to tak měli, ale už si nepamatuju, proč jsme to změnili. Ale logiku to má, co kdyby zrovna někdo běžel kolem, když budu chtít jít ze záchoda ;-) Jinak okna v obýváku jsou jen návrh, to si myslím budeme dolaďovat až v souvislosti s umístěním nábytku, přemýšlím ještě u kuchyni do U a stolu nalepeném na tom
Odpovědět
@slabici .... uspořádání kuchyně bych určitě změnila, osobně nemám ráda stát zády k obýváku .... do "U"čka je určitě dobrý nápad ...jaký má kuchyň o OP rozměr a plochu?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lucijeje Obávám se, že U se mi do plochy 4,5x3m nevejde. A roztahovat do pokoje jí nechci.
Odpovědět
@slabici ... jestli je rozměr 4,5 x 3 m prostor uvažované kuchyně, pak při kuchyni do U mi rozestup mezi protilehlými skřínkami vychází na 1,8 m, což je zbytečně hodně ... takže bych ten rozestup udělala tak na 1,2 m a stůl přirazila k tomu .... chce si to namalovat ...
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje Tak mě to tedy zbytečně hodně nepřijde. Skříňky mají taky nějaká dvířka, který chci otevřít a ještě se k tomu vejít. Když otevřu dvířka, uberu si 40 cm a zbývá mi na prostor, kde můžu stát cca 1,4 m. Nechci se ohýbat do skříňky a kroutit se přitom jak paragraf ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici máme podobně jednoduchý dům...určitě bych zvětšila to zádveří,takhle si tam ani neodložíte...máme to podobně,místo té pracovny má syn pokoj a tím pádem vykousnutý prostor o cca 40cm v zádveří širší a dobrý každý cm navíc v zádveří...záchod bez okna chápu,že někdo na něm netrvá...pro mě jedna z podmínek projektu...v ložnici pokud možno zastrčené skříně za dveřmi po otevření dveří...v obýváku jsou kamna a vedle hned dveře?jak se otevírají?
Odpovědět
@slabici .... mluvím z vlastní zkušenosti, máme rozestup 1,4 m a jsem spokojená (klidně mohlo být i 1,2 m) .... samozřejmě, pokud se budou v kuchyni často motat dva lidi naráz je to stísněnější (u nás je to ale jen výjimečně) ... ;-) ... samozřejmě si to udělejte tak, jak je to příjemné vám ... jinak ohýbání do skříněk se dá nejlépe vyřešit šuplíkama, nic jiného než šuplíky já už neberu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@gigi2 Dveře v obýváku nejsou dořešený, nejspíš tam žádný nebudou :-) Jednu chvíli jsem si i pohrávala s myšlenou kuchyň do U a směrem do obýváku k tomu nalepit krb a vyhnat to až ke stropu a oddělit tím tu kuchyň. Ale doma mi to nějak neprochází, musela bych najít nějaký pěkný fotky na tohle téma. Vykousanec do pracovny už je nejspíš součástí plánu.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucijeje Asi máš pravdu, o víkendu přeměříme jeden byt, kde kuchyň do U je. Silnější polovička doma taky pořád povídá něco o šuplících a ne skříňkách, ono to tak nejspíš dopadne
Odpovědět
@slabici já bych mela problém s kuchyni. Nemám rada, když se vstupuje do obyvaku kolem otevřené kuchyně. Provozní nepořádek je pro všechny hned na očích.
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici ať vám event.ty dveře v otevřeném stavu nebrání třeba vytápění celého domu kamny po přechodné období přes otevřené dveře v domě,pokud plánujete..my to tak máme a je to super,člověk hodí 3 -4 polena odpoledne do kamen a má až do rána teplo v celém domě,aniž by pouštěl topení...jen nám přesně pak překáží otevřené dveře v obýváku,ale u nás to jinak nešlo... jinak všeobecně v těchto malých domech vidím skoro jako nutnost si pečlivě rozplánovat každý cm prostoru,úložné prostory,zásuvky..vše co nejpodrobněji,ať pak nezjistíte,že támhle u linky vám schází 10cm na skříňku,v zádveří nedáte skříň,protože vám 3 cm přebývají a nejde jedno křídlo otevřít plně,protože se zarazí o vypínač,atd...to myslím jen jako ilustrační příklady,ale v reálu jich pak může být spoustu a je to škoda... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jedinou věc, kterou v podstatě řešíme, je rozmístění kuchyně a obýváku. Taky bych nejradši měla kuchyň trochu míň na očích, ale nevím, jak to provést. Už jsme zkoušeli dát kamna do dvou rohů, ale pořád nám to tam nějak nepasuje :-|
Odpovědět
@slabici rado sta stalo, šatníkovú skriňu na chodbe určite oceníte na odloženie kabátov, topánok a podobne - tiež sa tam môže skryť rozvodná skrinka, dáždniky... no jednoducho veľa vecí :)
Odpovědět
@slabici môžete to urobiť napr. tak, že pri vstupe do toho priestoru, kde je kuchyň a aj obývačka bude najskôr na pravej strane špajza, ktorá bude opticky oddeľovať kuchyňu - a potom budeš mať kuchyňu v tvare U. Teda sa tam akokeby vloží malá miestnosť - teda zúži sa kuchyňa na rozumnú mieru na úkor špajze - kde uskladníš veľa vecí.
Odpovědět
Profilova fotka
@ares11 Nějak si to nepředstavuju, jak napravo vložím místnost, když tam mám dveře?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?