Kdy se počítá do zastavěné plochy domu jeho zateplení a terasa?

Kdy se počítá do zastavěné plochy domu (respektive rekreační chaty) jeho zateplení a terasa ? Budeme zásadně rekonstruovat chatu a ponechávat prakticky jen jednu stěnu a jsme limitováni zastavěnou plochou. Prosím o vase zkušenosti kdy je zateplení počítáno do zastavěné plochy a kdy ne. Je to vždy a nebo při rekonstrukci nikoliv ? Původně jsme zvažovali variantu zdiva se zateplením uvnitř kvůli úspoře prostoru, ale nyní přišel projektant s tím, že můžeme volit klasickou cihlu a zateplit a zateplení nebude počítáno do zastavěné plochy. Nicméně mám I opačné informace... Dále mám dotaz kdy se počítá terasa do zastavěné plochy ? Vždy ?Aktuálně máme podsklepenou terasu o výšce 1,3m a ta je vedena v katastru jako zastavěná plocha. Dle SÚ prý existuje varianta kdy se nezapočítává ale tu mi nebyli schopni definovat. Jde mi o variantu nepodsklepenou na pilířcích, výška může být snížena z 1,3m na 0,8m.
Odpovědět
Ohledně zastavěné plochy bych doporučovala dotaz na místní stavební úřad - s naším jsme domluveni tak, že u rekonstruovaného objektu zateplení počítat nebudou, u nově stavěné budovy ano.
Odpovědět
Děkuji za vaši reakci nicméně nás stavební úřad nám toto nebyl schopny zodpovědět... Mimochodem zatím vsechna rozhodnuti nechává na jiných úřadech a někam jdeme i po druhé... Přitom jsme v lokalitě Praha - západ :-(
Odpovědět
Nám náše ÚP jednoznačně vysvětlilo, že se zateplení počítá, vždy. Terasa se počítá pokud je provozně nebo stavebně spojena s domem, tzn. pokud máte na terasu dveře z domu nebo má společnou střechu s domem, tak ju započítat musíte. Zastavěnou plochu máte omezenou protože to je rekreační objekt?
Odpovědět
U mého stavebního úřadu se do zastavěné plochy nepočítá zateplení, tj. stavba do 150 m2 - proto jsem mohl stavět na ohlášku. Následný geometrák samozřejmě se zateplením. Nemají problém. A zateplení mi dělá cca 16,5 m2. Jak si všímám, každý stavební úřad má jiný výklad.
Odpovědět
Když už se tedy podíváme do SZ, tak se zateplení má počítat, jelikož se jedná o obvodovou konstrukcí ;) Zastavěnou plochou stavby se rozumí plocha ohraničená pravoúhlými průměty vnějšího líce obvodových konstrukcí všech nadzemních i podzemních podlaží do vodorovné roviny.
Odpovědět
Nebo také takto - ČSN 73 4055 „Výpočet obestavěného prostoru pozemních stavebních objektů“, 1963 Str. 2 I. Názvosloví Zastavěná plocha – plocha půdorysného řezu vymezeného vnějším obvodem svislých konstrukcí uvažovaného celku (budovy, podlaží nebo jejich části); v I. podlaží se měří nad podnoží nebo podezdívkou, přičemž se izolační přizdívky nezapočítávají. U objektů nezakrytých nebo poloodkrytých je zastavěná plocha vymezena obalovými čarami vedenými vnějšími líci svislých konstrukcí v rovině upraveného terénu. Izolační přizdívky - zateplení!!! Je v tom docela nepořádek - doporučuji se nejlépe obrátit na místně příslušný stavební úřad. Nebo blíže http://stavba.tzb-info.cz/normy-a-pra...
Odpovědět
Bohužel normy nejsou závazné, narozdíl od zákonů. Takže záleží, jak který úřad zavírá oči.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?