Zelená úsporám 2014

Profilova fotka
zdravím přátele, měla bych dotaz ohledně zelené úspory-chytáme projekt, chceme stavět svépomocí dřevostavbu (projekt chceme taky ´zvládnout sami´ v rámci možností na ohlášku) - nějaké zkušenosti, rady či tipy. Někteří nás straší jak je to složitá záležitost
Odpovědět
Profilova fotka
@ance_en je to na palici .-) ale pokud máte jednoduchý půdorys , čisté velké okna, řešení stínění oken, rekuperaci,soláry,krb,tep.čerp....vše podloženo výpočty od firem a vyhovující ZU..tož do toho běžte .-))) my podali žádost v Listopadu a dodnes žádné vyjádření .-)
Odpovědět
@ance_en my jsme teda byli úspěšní v té vlně dřív, ale i tak to bylo fakt na palici, to souhlasím. Nicméně nám se to vyplatilo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak už jsme dostali vyjádření a musíme odstranit nedostatky ve výpočtech- resp. energetický poradce.
Odpovědět
Profilova fotka
@ance_en po dnešní scuzce s en.poradcem, nevim zda se nam to ještě vyplatí..je tam už moc věsí od kterých bychommuseli upustit a dělat navíc...a to máme ZU 2013, 2014 je prý ještě přísnější!!!
Odpovědět
@micinka22 Chápu, že by něco bylo potřeba dělat navíc, třeba VZT. Ale od čeho byste museli naopak upustit? Zajímalo by mě to ... také uvažuju, že ZÚ zkusím.
Odpovědět
Profilova fotka
vzt je co prosím :D , třeba sehnat dveře s celkovým UD 0,9 ...nereálné takřka..možná celoskleněné.., nutnost oken bez rámečku, na sever s jeste lepšími parametry...už tak máme okna za 250t... ted navíc rolety- 100t...pergola nestačí, nutnost dodržet všeho přesně tak jak jim člověk řekne( přitom bylo napsano,že stačí orientačně a po dostavbě se zadají použité věci)...zkoumají každou skulinku ve výpočtech, navíc ani nepochopily konstrukce domu a píší , že jsou nesprávně výpočty... A nejhorší..člověk do toho vrazí peníze a nemá jistotu,že je dostane...a 400t na zemi nenajdeme.navíc je máme, ale samo počítáme s jejich další investicí a pokud by nám je nedali tak by to bylo celkem dost nemilé do budoucna.. Pokud chcete ale od začátku naprosto moderní dům -krychle, kostka, patrový dům,rekuperace,solary,tepčerpadlo,krb,venkovní rolety....tak by vám to klapnout mohlo .-) @viados my to také zkusily a papíry k tomu nás budou stát cc 60tis... :-p :-p :-p :-p
Odpovědět
@micinka22 Díky za informace. VZT=vzduchotechnika. Ano, patrový, rekuperace, soláry, venkovní rolety, s tím počítáme. Se super hyper dveřmi ne. A co jsou to okna bez rámečku? Myslí se rámeček mezi skly?
Odpovědět
Profilova fotka
@viados jj jen skleněné tabule, lepene přičky mohou být. Dveře mohou mít horší parametry,pokud je předsín temperovaná..to nam zase potento ten co udelal navrh podlahovky.dal ji i do predsine kde nemela co delat..samo si toho vsimly a hned nám naprali ty super hyper dveře.-)
Odpovědět
@micinka22 Aha, podlahovku máme v projektu v zádveří také. No tak to jsou radosti ... takže aby to vyšlo výpočtově pro ZÚ, udělat ji tam bez projektu inkognito, ne? Když se to zalije betonem .... ;-) A to ti úředníci z MŽP takhle řeší každý detail? Myslel jsem, že to delegovali na nějaké certifikované projektanty z toho jejich seznamu a ti že to spočítají celkově. A když výpočet vyjde a je to pak podle toho postaveno, je to ok. Nebo že by fakt jedny dveře rozhodily celou tepelnou bilanci domu?
Odpovědět
Profilova fotka
dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak to v nové ZU je s příspěvkem na kotle? moc v tomto nevyznám a tak bych se chtěla zeptat, zda se dávají nějaké příspěvky na kotle do novostaveb a tak...děkuji moc za každou informaci.
Odpovědět
@zirafka1988 do novostaveb na kotle pokud vim ne ... pro novostavby je jedine prispevek na solarni system, nebo pak na cely dum, pokud bude v pasivnim nebo nizkoenergetickem standardu
Odpovědět
Profilova fotka
@viados děkuji moc za informaci, jelikož pán co nám má dělat vytápění nám řekl, že příspěvek určitě dostaneme, což se mi nechtělo věřit.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@viados jasně když to nebude na papíru... .-) Ano řeší každou skulinku..... Netuším jak se to počítá...od toho je ten chlápek co to má umět, že jo...spiš na to mají nějaký program ,který jim to vyhodnotí ./
Odpovědět
Profilova fotka
@zirafka1988 na novostavby se přispevek an kotle nedává,příspěvky jsou na nové kotle do straých domů kde se změní znečištování ovzduší za lepší (též znečištování)
Odpovědět
Dobrý den, nejsnažší způsob je kontaktovat společnost, která vám s podáním žádosti pomůže. Důležité je vybrat si odborníky, kteří jsou schopní vyhodnotit nejlepší technicko-ekonomické řešení celého projektu. Samozřejmě, že zpracování takové žádosti něco stojí, ale program částečně náklady hradí. Některé firmy nabízí zdarma konzultace. Zkuste např.: Praha: PORSENNA o.p.s. - http://www.porsennaops.cz/cs/o-p-s/sl... Brno: Dobrý dům - http://www.dobrydum.cz/Expertni-sluzb...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?