Zenhome - levně a moderně, co si o tom myslíte?

Profilova fotka
Ahoj, narazila jsem na tento zajímavý dům na klíč http://www.zenhome.cz/ Nemáte někdo zkušenost, případně co si o tom myslíte?
Odpovědět
1
2
Neznám je, ale působí to dobře. Za 1 mil. dostanete, jak se zdá kvalitní velmi malou stavbu. Píšou to velmi dobře, že se jedná o dům pro lidi co mají málo času. Tedy asi že dům využijí především k uspokojení základních potřeb spánku a soukromí, ale asi to nebude sídlo rodinných klanů. Osobně si nedokážu představit v tom malém prostoru být s tří až čtyř členou rodinou. Hodně bych se rozmýšlel nad skutečným využitím potenciálu takové stavby. Pro mladý pár, který ještě neplánuje rodinu je to naprosto ideální. Teď bych jen rád viděl projekt a technická řešení.
Odpovědět
Já vyrostla v bytě ještě o něco menším 4 lidi a problém to určitě nebyl. Záleží na tom jak si kdo představuje malé či velké prostory. Spíš mi teda přijde divné, že nabízí dům, ale nic o technologii nebo tak. Asi jako by mi nabízeli auto s fotkama, ale o motoru ani slovo.
Odpovědět
Profilova fotka
Četla jsi článek? http://bydleni.idnes.cz/dum-za-milion... Zkušenosti ještě nikdo mít nemůže, protože první dům se teprve staví. Ale koncepčně to vypadá velmi dobře a vzpomínám si, že jsem kdysi četla článek s fotkami z bytu tohoto manželského architektonického páru a v podstatě navazují na to, co mají sami doma, minimalistky a zajímavě užitně řešit interiér. Jak jsem se teď nad tím jejich bytem zamyslela, tak jsem ho i našla, takže tady ještě jeden článek, myslím že z toho, jak sami bydlí, se dá odvodit jejich filosofie ;-) http://bydleni.idnes.cz/rekonstrukce-...
Odpovědět
Profilova fotka
Příjde mi, že to ani není tak malé, okolo 100 m2. Teď máme byt asi poloviční, jsem odchovaná v bytě, tak nic velkého nevyžaduju, ba naopak. Jo, na článek jsem narazila, vypadá to dobře, hodně mě to zaujalo. V jednoduchosti je krása. Ta jejich rekonstrukce je taky super, inspirativní. Těším se, jestli někdy zveřejní půdorys. Trochu mě zaráží těch prohlašovaných 0 m chodeb, přecijen si nedokážu představit , jak to může fungovat, všechno asi průchozí...
Odpovědět
Profilova fotka
tak rpo dva lidi by 100m mohlo stačit jinak s dětma si to nedovedu představit když jen náš obyvák s kuchyní má 60m a kde je zbytek
Odpovědět
@ratatooy 100m2 tak tak pro dva lidi? Každý máme jiné nároky, ale podle mě je pro 100m2 až až pro pět lidí ;) Bydleli jsme teď čtvrt roku v pěti (2 dospělí a 3 děti) v 1+1 36m2 a šlo to v pohodě. Jako celoživotní bydlení bych to nechtěl :D, ale je to hodně o osobních preferencích....
Odpovědět
Profilova fotka
@atilius no jo ale to by pak museli byt horzně malý pokojíčky a ani to nevyjde dle norem do projektu kolik musí mít jeden člen domu prostoru-vzduchu v pokoji a když odečtu koupelnu,záchod,chodby,kuchyn obyvak tak už ani nezbývá na žádný pokoj misto pomale,v bytě je to jiný tam se toto neřeší prostě se bydlí,ale projekt je už náročnější
Odpovědět
@pavlie Včera jsem to někde taky zahlédla. Mně se to líbí moc.
Odpovědět
Velmi pěkný dům. Jen by mě zajímala dispozice. A jinak - 100 metrů plochy je pořád větší plocha než předepisuje norma na byt 4+1. Pro ratatooy A v bytovkách se normy dodržovat musí, to je právě ten rozdíl oproti RD. Bytový dům jde na vyjádření na hygienu, kde se plochy jednotlivých místností posuzují. RD ne. Takže pokud v RD uděláte ložnici pro dva o ploše 10 metrů, není problém. V bytovce toto být nemůže, minimální plocha je stanovena na 12 metrů. Nebo alespon v ČSN byla.
Odpovědět
@pavlie me se taky libi a moc! a vubec me zase tak maly nepripada, navic "male" domky jdou ted do mody ;-) http://inhabitat.com/why-small-homes-...
Odpovědět
@ratatooy Tak povidej... rad sa dozviem nieco normach z tvojho podania :)
Odpovědět
Profilova fotka
@inkajanakova no vidíš nam řekli že je to i u domu nemuže být ložnice o 12m pro dva jen pro jednoho proto mi to na 100m nevychází když počítám 4-5ložnic a když se v bytovkách musí dodržovt norma také jak je možné že někdo teda dovolí 5člene rodině bydlet v 1+1???to je uplně mimo ne?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@pavlie té užitné plochy 100 m2 bych se nebála, zvlášť když jsi panelákové dítě ;-) Mně to pro 4-člennou rodinu přijde optimální (samozřejmě víc prostoru může být lepší, ale tohle rozhodně není málo). Pokud o stavbě uvažuješ, zkus jim napsat, třeba ti jednoduchý půdorys poskytnou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem odpůrce velkých domů (kdo to má pak uklízet :-D ) Mně by stačilo: Obývák a kuchyně 30 + ložnice 12 + dva dětské 12x2 + pracovna 10 + koupelna 4 = to je nějakých 80 plus nějaká ta komora třeba, druhý záchod... prostě do 90 bych se vlezla :-) Mám ráda minimalismus, chci jen to co potřebuju a 5 ložnic nepotřebuju a asi potřebovat nebudu.
Odpovědět
@ratatooy ja nevim, ale projektovali jsme si dum v lonskem roce (2 pokoje byly cca 11m2), loznice asi 12m2 (max) a nikdo nic nenamital.. zadne normy.. my stavet nakonec nebudeme, ale to je jine povidani, projekt byl v pohode ;-) za me je 100m2 docela slusne bydleni pro 4 clennou domacnost 8-) a cena 1mil je vice nez krasna!
Odpovědět
@ratatooy Kolik se do takového bytu nastěhuje lidí je pak úplně jiná věc, to už stavební úřad nemůže řešit a vlastně to ani nikoho nezajímá. A v RD se většinou požaduje jedna ložnice o ploše 12 čtverců, a zbytek může být jaký chce. Nikdo mi nemůže určovat, co budu v které místnosti mít - můžu napsat třeba pracovna, šatna a můžu si klidně udělat třeba ložnici. To je jenom moje věc.
Odpovědět
Velice zajímavé...poslední týden se podobnými projekty zabýváme intenzivně....dávám ještě odkaz na Freedomky.cz a naturspace.cz. Architektura podobná,ale Zenhome vychází finančně nejlíp....nemá tu někdo zkušenosti i z výše uvedenými firmami?
Odpovědět
jsem moc rada za toto tema :-) celkem vazne o necem podobnem uvazuju; moc se me libi minimalisticke pojeti, ale prece jenom se nekam musi ulozit treba jizdni kola, zahradni nabytek apod... takze nejaky sklep nebo garaz pod domkem? ale to zrejme cely raz budovy poskodi :-| co myslite?
Odpovědět
@yanna71 moc se mi ten dům líbí, já bych na něj nic nelepila,max. třeba garáž a tu bych podsklepila. Jsem asi ujetá na sklepy, ale vyrostla jsem RD, teď bydlím v bytovce, kde máme taky sklepy a neměnila bych. Když ušetřím na domě cca 1-2 miliony oproti běžné ceně stavby, šla bych do podsklepení. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych nepodsklepovala, příjde mi to fakt drahé řešení. Normálně bych někam mimo dům udělala ještě zahradní domek přesně na ty kola, sekačku, zahradní nábytek. A do domu bych trvala alespoň na jedné komoře, určitě by šly příčky v domě nějak uzpůsobit na míru. Přecijen, kam jinam dát třeba koště, vysavač a podobné haraburdí? Stačila by vlastně technická místnost, kam by se dala i pračka a bylo by :-) Teď žijeme v zahraničí, ale za pár měsíců se vrátíme a ráda bych se do něčeho pustila. Nicméně shánění pozemku bude největší oříšek. Čím víc ale ušetříme na domu, tím víc se dá utratit za lokalitu a u zenhomu mi to příjde bez zbytečných kompromisů a "bakelitových" řešení.
Odpovědět
Cst sklepa/ garaze pod domem....Dostala jsem odpoved od autoru, ze je "vhodnější je ho realizovat mimo půdorys domu. Garáž řešíme skoro vždy. Lehký přístřešek vedle domu." Taky me zajimaly ty vnitrni zdi, protoze me prisly, jak to vyjadrit, malo bytelne? Taky se bojim, ze tam bude vsechno slyset, tj. uvnitr domu. Ty zdi se maji takto: "Vnitřní zdi jsou z prken na rámech s výplní z minerální vaty. Můžou být i zděná, ale aku izolace bude možná pak horší." A cetli jste diskuze k tomuhle clanku, v celku hodne negativni, ale s nekterymi musim bohuzel souhlasit, i kdyz se me projekt jinak libi. http://bydleni.idnes.cz/dum-za-milion... Taky si myslim, ze je hodne dulezita parcela, tj. rozdil pri zasazeni do krajiny ala stranky Zenhome a "bezne" stavebni parcely nekde v zastavbe :-|
Odpovědět
A co takhle Skladacidum.cz ? Vypadá to taky dobře,ale upřímně mi to už přijde jako utopie...nikde žádné fotky realizace,na internetu žádné recenze...mrkněte na to😊
Odpovědět
Profilova fotka
@yanna71 Jo, určitě to chce více prozkoumat, také bych preferovala "normální" příčky, právě kvůli odhlučnění. Diskuze na idnes.cz mě nevzrušuje, protože ta se vyznačuje zesměšňováním a shazováním všeho netradičního. Je to to samé v diskuzích o moderních domech. Dav si žádá červenou sedlovku s pěknými čtvercovými okénky jako ze slabikáře (proti gustu... ). Některé argumenty beru, některé jsou mimo mísu (třeba že to je předražená krabice na boty apod.). Určitě je fakt, že všude se to hodit nebude. My jsme zatím ve fázi snění a shánění parcely (Praha 6 a bezprostřední okolí, hrůza). Taky chápu obavu z nedostatku úložného prostoru, protože ten důležitý je. @angelyn No to je zajímavé, taky bych ráda viděla reference. Je to na mě ale trochu moc práce a "alternativy". Navíc jak koukám na ten rozpočet, tak mi přijdou ty odhadované ceny dost mimo.
Odpovědět
@pavlie to je slovo, ktere jsem hledala "odhlučnění" :-D no, to me prave taky zajima, ale mozna ted mimo toto tema... co si vubec dav v CR zada?? na podobne domy slysim totiz v CR celkem hanlive poznamky, proto jsem byla nadsena, ze se prece najdou lidi, kteri uprednostnuji "ciste linie", jestli se tak v CR rika "modern sleek"???
Odpovědět
Profilova fotka
@yanna71 To je zajímavé téma, asi se to bude lišit podle regionů. Je pravda, že také všude se hodí něco jiného. Bohužel, takový ten moderní "novodobý funkcionalismus" si často vyslouží přesně to označení "krabice". My ale plochou střechu chceme a celkem si myslím, že se shodujeme i s vkusem lidí v našem okolí. Všechno ale bude záležet i na pozemku, protože přesně je fakt, že třeba takový Zen všude nezapadne. Navíc pokud bude pozemek extra malý, holt se půjde do patra, i když bychom se tomu rádi vyhnuli (taky proto, že máme jezevčíka a pro ty schody nejsou dobré :-) )
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Ahoj, máme postavený dům zen home a chtěla bych všechny varovat, jak před architektem, tak před firmou jeho tchána. Pořád jsme se ptali, jestli se stihne termín, čekali jsme miminko a byli jsme ujišťováni, že uřčitě se vše stihne. Nestihlo!!! Firma nezaplatila ČOV, střechaři dluží sto tisíc, malíři taky, kominíkovi, místní stavební firmě, ve stavebninách, elektrikářům apod - nevíme, jestli vůbec z našich peněz něco za ten dům zaplaceno je. Zatím se nám jen ozývají místní firmy, co zaplacneo nemají. Doteď nemáme revize od předání domu, tedy od října! Nehledě na nesmyslnou fakturu za vícepráce na sto tisíc! Teče nám do baráku, větrák v koupelně teče, dveře v koupelně mají kolem dokola vidět pěnu a jsou nabobtnalý od kapajícího větráku a od toho, jak nám tekl bojler. Křivá a hnusná podlaha - údajně vosk nemusí být součástí, je to jen na vás, přitom jsme připláceli 25 tis., kamna nemáme doteď nainstalována, protože nám teče v tom místě střecha, nehledě na flekatý strop od té vody a takhle bych mohla pokračovat do nekonečna. Mám foto jako důkaz, kdybyste chtěli vidět. Vše řešíme s právníky. Nemůžeme kolaudovat, když nemáme revize. Architekt z vás dělá jen vola. Měli jsme tu majitele jiné stavební firmy a ten říkal, že by se musel stydět, kdyby takhle předal dům. I přes to všechno má architekt drzost, chtít tu uspořádat den otevřených dveří, asi věří, že lidem nakuká, že se cosi změnilo, ale víme, že většina firem, kterým dluží za práci dluží i za práci na druhém domě v Praze!!!Pokud byste potřebovali potrobnější info, klidně mi napište
Odpovědět
@nikol6688 Ahoj, uvazuju o zen homu a proto procházím net co najdu. Překvapil me tvůj příspěvek, je to vázne pravda ? Kde to mate postaveny jestli se mužů zeptat, zatim na jejich Facebooku je foto jednoho zenhome a ten vypadá ok To jste kupovali na klíč za ten 1 mega? Co smlouva o dílo a penále ? Jsme přece v roce 2016 , to snad neni možný to by nemohli fungovat..hmm Ted mam brouka v hlavě .... M.
Odpovědět
Dobrý den nikol6688, bylo by možné vidět ty fotky? Vážně jsme o něm uvažovali, ale po tom co jsem četla.. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
zdravím všechny nechci tady nejak zjednodušovat ZENprojekt ale myslím že když oslovíte schopného projektanta měl by být schopny za podobné peníze(1,2mil) něco vymyslet.
Odpovědět
omlouvam se, nechodim sem. a o komunikaci tady nevim, prisly mi jen soukr zpravy. v tuto chvili nemuzu vsem odpovidat jednotlive, mame male mimi a rosou nam prvni zuby, do toho resim dum s pravnikem apod. Od rijna urgujeme revize a uz nam je i pan Fryc udajne poslal 29.1. vcera prisel balicek odeslan 8.2. a jen s papirama k čističce, které jsme potřebovali pro kolaudaci v lednu!!!!!Původně tvrdil, že je nemá. Revize nikde od října! Jenže jak by taky je mohl poslat, když kominík nám říká, že mu revizi za komín nedá dokud nedostane zaplaceno. Vyhrožuje nám, že nám komín odmontuje. ptáte se na cenu..nezapomínejte k ceně domu s dph připočíst cenu za projekt cca 66 tis a cenu za přípojky k domu od té budky, u nás cca 200tis včetně čov. máme ale dražší čističku cca do 150 tis se asi člověk vejde, ale nevím. nehledě na to, že už jsme si střechu opravovali na vlastní náklady a teď i podlahu!!! reklamace doteď nejsou vyřízeny, vždy jen dostaneme info,ať to víc popíšeme apod, jak mám víc popsat tekoucí větrák v koupelně a prasklou podlahu? jiné reklamace viděli i osobně a stále se nic neděje. nehledě na to, že nereagují na maily a telefon! vše je u právníka. mazec prostě! nikdy víc! a když jim oznámím, že se postarám, aby o tom věděli ostatní, tak mi pan Mareš nabídne uspořádat den otevřených dveří! Asi si myslí, že lidi uspokojí tím, že pan Fryc už pro ně nedělá, ale takhle se k problému přece nestaví? Už jsme si vyslechli i řeči, že nám teče do domu vlastní vinou, že jsme si vymysleli jiná kamna a tak se cosi měnilo. Ale to potvrdí i kominík, že to není pravda. Prostě snaha vykroutit se jak se jen dá. Neprofesionální přístup a ještě z vás dělají blbce.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?