Zhodnocení návrhu domu prosim

Zdravím vás všechny, mohl by se někdo kouknout na návrh domu, který jsem obdržela dnes od projektanta? Domeček se mi víceméně líbí, ale mám samozřejmě nějaké výhrady. Krb chci spíše do obýváku, asi mi chybí okno u schodiště (jaké?) a okno do technické místnosti bych asi raději zepředu, dům by se mi z venku líbil více. Máte nějaké postřehy? Děkuji
Odpovědět
@terezs2716 Krb se mi naopak víc líbí v jídelně, ale to je věc osobních preferencí. V tom zádveří nebudou skříně na šatstvo? Pokud ano, nejsou zakreslené. My máme teď v bytě jednu skříň na kabáty a nestačí nám ani ve třech, natož kdybysme měli další dítko a nebo když přijde návštěva. Nahoře dětské pokoje zbytečně velké, stejně slouží jen přespání, pak děti vylítnou z hnízda a zbyde vám opravdu hodně předimenzovaná prázdná místnost. Naopak co ze zbývajícího prostoru udělat pracovnu? Ten sklad nahoře má být k čemu, budete ho využívat? Není lepší zvětšit koupelnu a dát tam vedle vany i nahoru sprcháč? Naopak dole sprcháč zbytečný, když tam nemáte ani ložnici. Nebylo by lepší zvětšit technickou a udělat dveře i ven, aby mohla snadno sloužit i na ukládání zahradního náčiní? Všechny ložnice mi nepřipadají úplně vhodné vzhledem k umístění skříní, prakticky pokaždé vstupujete naproti bokům skříní. Ty ani nejsou zakreslené. Stůl pro čtyři na malém kousku místa a velký roh vedle prázdný...?
Odpovědět
@bayt počítám, že taková ta provozní "šatna" s nějakou skříní bude v té technické místnosti. Na sezónní oblečení by mohl být ten sklad nahoře, tedy jako šatnička? Sprcháč dole chci, mám koně u domu a když přijdu domů, potřebuji se osprchovat a nechce se mi lítat nahoru, mám to tak u rodičů a je to otravné :) Máte pravdu, že tam chybí skříně, to musí projentant zapracovat, vidíte, to jsem si ani neuvědomila, děkuji. Myslíte, že okna dost prosvětlí místnosti? Ten prázdný roh v obýváku zaplníme pracovním stolem, ten naopak nebude v ložnici. Říkala jsem si, že na větší akce (vánoce atd...) bych šoupla stůl do prostoru a přidala případně židle, co myslíte? Přiznám se, že u stolu moc nejíme, což je hrozné ale je to tak :-)
Odpovědět
@terezs2716 Tak vy tam budete žít, já ne, musíte to dělat podle svého životního stylu :) Viz ta sprcha. Akorát si myslím, že ta technická je dost malá na to, abyste tam měla šatní skříně a ještě to, co by tam mělo být - tj. mop, vysavač, drogérie, sušák....a třeba sekačka, pneumatiky, to budete dávat kam? Bude na to speciálně garáž nebo budník na zahradě? Jako já bych třeba pracovní stůl asi nechtěla v obejváku, kor když máte ty pokoje nahoře tak veliké. Přece jen u něj fakt pracujeme a nechci, aby mě u toho někdo rušil, měl puštěnou TV a tak :) Pokud by to byl nějaký herní počítač, zase ho spíš využijou děti v děcáku. A taky je u toho spousta krámů typu tiskárna, scaner, kabely, co většinou nechci mít na očích v obejváku nebo tak :)
Odpovědět
Profilova fotka
Moje připomínky: V jídelně posunout dveře na terasu blíž ke kuchyni, nebudeš muset furt obíhat stůl, nebudou ti návševy a děti rajdat celým obývákem, když se budou chtít napít nebo vyčurat. Budeš mít čistější obývák. Krb bych dala taky raději do obýváku či jídelny. Když ho dáš k obvodové zdi, nebude ti v horním patře blokovat dveře. Nahoře bych komoru rozhodně nerušila! Ale rozhodně bych posunula dveře v ložnici, ať za ně můžeš zaparkovat 60 cm skříň. Ještě bych zvážila zmenšení horního pokoje a ložnice na úkor vestavěných skříní. Budeš mít u domu garáž? Zvaž tam WC a sprcháč, pořádný, zděný. Na mytí psa, gumáků, chlazení piva a sprchování opilých puberťáků... navíc když máte koně. WC oceníš při sezení venku.
Odpovědět
@terezs2716 osobne bych asi zmensila kuchyn smerem k obyvaku a misto kuchyne udelala hostinsky pokoj, ktery by slouzil i jako pracovna pro ten psaci stul. Vchod do obyvaku od schodu. Koupelnu bych v prizemi zachovala. Me by treba vadilo, ze by vsechny navstevy chodili k nam do obyvaku pres kuchyn :-N V patre bych zmensila ten vetsi detsky pokoj vlevo, na stejnou velikost toho praveho, ci jen ponechala trosku vetsi kvuli dverim a pristupu do nej. Tim si loznice hned rika o vlastni satnu v miste kde jsou vstupni dvere (ty posunout). Satna muze mit pouzdrove dvere z loznice, naproti vstupnim dverim. Vznikne mala chodbicka do loznice, nic nebude rusit a ani samotna satna ne. Jinak stejny uhel pohledu na ulozne prostory a skrine jak psala @bayt. A jiz zaznele otazky - budete mit garaz ci nejaky pristavek? Sklep?
Odpovědět
Moc děkuji za připomínky, už to probíráme s manželem. Nápad s šatnou určitě stojí za zvážení. Jen ještě malá vsuvka, v pokoji a ložnici jsou vikýře, kvůli světlu a optickému prostoru. Rodiče kousek vedle nás mají stejně situovaný barák a skrz slunce je vikýř nejlepší řešení, střesní okna na tu stranu nechci, ale zvažuji nějak osvětlit oknem schody. Máte někdo nápad jaké zvolit okno? Už jsem viděla malé podlouhlé normálně ve zdi a nebo zvažuji střešní, ale to se blbě udržuje. Co myslíte? Posunout dveře v ložnici bych taky chtěla, to je opravdu dobrá připomínka, takhle v rohu je to nepraktické. Pokoje pro děti máme velké, resp. máme zatím jedno dvouleté, takže to beru z toho pohledu, že tam budou žít ještě hodně dlouho(nejen přespávat) , já u rodičů měla 9m2 s šikminou a bylo to prostě malé, ty šikmý stropy to hrozně zkreslují. Co se týče pracovny, tu úplně nepotřebujeme, ani jeden nepracujeme doma,děti budou mít předpokládám svoje pc nebo laptopy v pokojích,nicméně musím zvážit ještě tu tiskárnu aspol... :-) Na sekačku, kola a zahradní potřeby budeme mít dřevěný přístavek u domu a garáž je v projektu taky, jen není přilepená na dům, to nešlo kvůli příjezdovce na pozemek vs. přípojky na sítě
Odpovědět
Jo a technickou místnost jsem taky původně chtěla větší, myslíte, že se mi tam nevejde ještě nějaký věšák na pár bund a botník, popř menší komoda na čepice, rukavice, šály :-D ? Sezónní věci bych měla nahoře v té šatničce. Vysavač, mop, žehlící prkno atd bych viděla v té komůrce pod schodama dole.
Odpovědět
Profilova fotka
@terezs2716 krom vyse zmineneho mi jeste chybi spajz a ja osobne bych radsi samostatne wc dole, aby mi navstevy nemusely do loupelny, kterou uklidit je prece jen narocnejsi mez male wc. A jaka je orientace ke svetovym stranam?
Odpovědět
Profilova fotka
@terezs2716 Nevím jak moc bude Váš pracovní stůl využívaný, ale za sebe bych ho do obýváku nechtěla. Teď ho tam v bytě máme, protože se jinam nevejde, ale bohužel se mi nedaří přimět manžela, aby si na něm udržoval pořádek. Takže ideální stav, když přijde návštěva. To bych raději do toho koutu šoupla jídelnu, posunula kuchyni a vytvořila samostanou pracovnu/hostinský pokoj. Horní pokoje jsou opravdu prostorné, což je fajn, ale snažila bych se udělat dětem pokoje stejně velké (minimálně prohodit pokoj s ložnicí) a ještě před stavbou rozmyslet rozmístění nábytku - udělat úložné prostory v pokojích nebo přidat šatny. Mít rozmyšlené rozmístění nábytku nejen v pokojích je dobré i kvůli tomu, abyste si podle toho udělali zásuvky a vypínače. To ukládání bund a kabátů si ještě dobře rozmyslete. My teď máme ve třech lidech 5 věšáků na zdi a dveřích a nemůžeme se na ně vejít. A to tam máme jen aktuálně nošené věci, zbytek je ve skříni. Jěště mě napadá, že bych preferovala zádveří oddělené od chodby.
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se projekt docela líbí.. Jedinou větší výhradu bych měla k tomu, že se do obývací části vstupuje přímo centrem kuchyně. Budeš tam mít provozní binec a první co uvidíš bude přesně tohle.
Odpovědět
Je možné doplnit tu orientaci ke svět. stranám?
Odpovědět
Profilova fotka
ten krb do jídelny ne, budete jíst u stolu a nevydržíte tam. Má to tak tchýně, nedá se pak sedět u stolu, pokud se topí v krbu. Rozhodně souhlasím, že raději do obýváku :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Na jihozápad vchod, kuchyň.
Odpovědět
@terezs2716 To znamená, že i terasa je JZ, pak počítejte s účinným stíněním.
Odpovědět
@travas terasa by měla být pod dřevěnou pergolou, rodiče to mají taky tak situované (teď už s markýzou) a je tam fakt pařák v létě. Pergola by to měla spravit, že ano?
Odpovědět
@terezs2716 Pak jde i o stínění oken v obou podlaží. Velikost pergoly chce opravdu vychytat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?