Zhodnocení projektu menšího 4+kk

Zdravím všechny. Jistě to dobře znáte, po hodinách a hodinách diskuzí už se nám o projetku domu i zdá...Stále dokola se ale vracíme k tomu, že náš domeček bude vypadat velmi podobně typovému domu (viz foto). Stavět plánujeme z jiných materiálů, jde mi teď o půdorys a jeho praktičnost. Jsme limitováni rozpočtem i velikostí pozemku, takže bungalov a zastavěných 125-130 metrů je naše maximum. Chodbu si představuji na min 140 cm, zádveří min. 200 cm. Uvažujeme o tom, zda není už vzdálenost technické místnosti od koupelny příliš velká (kvůli teplé vodě)... Prosím o Vaše názory a zkušenosti, Moc a moc díky! Mirka
Odpovědět

Odpovědět
Prijde mi to dostatecne, ulozny prostor pod strechou taky pomuze. Nebude ta kuchyn mala? Jediny prostor na krajeni mate asi 50 cm siroky. Ja mam 160 cm a jeste 90 cm na odkladani nadobi, horkych plechu atd. Na samostatne WC bych dala vchod z chodby - zadveri byva chladne a spinave od bot a navsteva by to rozslapala.
Odpovědět
Dispozičně mi to přijde dobré. Jen zauvažujte, jestli byste misto malého WC neudělali šatnu a WC dali do technické. Samozřejmě by se musela technická trochu zmenšit, pokud to bude možné
Odpovědět
@puhelin děkuji za názor. Nenapsala jsem, že kuchyňskou linku bych určitě řešila trochu jinak, rozhodujeme mezi L (tzn. linka by byla ještě na stěně u zádveří, alternativně pak nějaký ostrůvek. Takto si také myslím, že bude malá. vchod do WC - děkuji, takto (vchod z chodby) to máme také upraveno, zapomněla jsem uvést.
Odpovědět
@kuba262 děkuji za názor. My tento samostatný záchod vnímáme jako "záchod pro návštěvy." A ty bych asi raději do TM nezvala :-) Myslíte, že ta skříň v zádveří nebude dostatečná? Ale asi máte pravdu, že skříní není nikdy dost...ještě se zamyslím, jestli by se někam další úložný prostor nevešel...
Odpovědět
hezké a praktické ta kuchyň je ale skutečně malinka, udělejte ji do L, lednici a mrazák dejte na kratší stranu L a nebo tam dejte třeba i kus linky kde bude příborník a je to...
Odpovědět
Ahoj, máme obdobný projekt (viz http://www.modrastrecha.cz/forum/proj... ). Líbí se mi to, jen kuchyn určitě do L. V zádveří bych si ohlídala prostor pro 50-60cm sirokou skrin. kde je sever?
Odpovědět
co dat do kuchyne dlouhe podelne okno? kamaradka to tak má a vypada to super
Odpovědět
@iveta_89 děkuji za názor, kuchyň určitě pořešíme. :-)
Odpovědět
@luj89 děkuji, na projekt určitě kouknu! Kolik cm je tedy podle Vaší zkušenosti dostatečné (včetně skříně)? Bude stačit 200 cm? A můžete poslat jaké konkrétní okno (abych si to představila, jaké myslíte)?Moc díky :-)
Odpovědět
@luj89 na sever "ukazuje" roh domu, kde je ložnice.
Odpovědět
@xtomm23 To si myslim nebude strelka... Tak se znaci moznost zvetseni obrazku.
Odpovědět
Článek se načítá
@xtomm23 okno za drezem :) Jeste mám projekt i zde http://www.modrastrecha.cz/blog/luj89... Délka zádveří nevím, ještě nebydlíme..
Odpovědět
@puhelin :-D Tak střelka to určitě není, ale v našem konkrétním případě zrovna tam máme sever :-D
Odpovědět
@luj89 spíš jsem myslela, co si pod tím popisem "dlouhé podélné" mám představit :-) Jako standardní výška, ale širší? Nebo užší a širší? Něco kdyžtak pohledám v nějakých realizovaných kuchyních :-)
Odpovědět
@xtomm23 půdorysně se mi to vcelku líbí :) ale v daném případě bych taky zvážila jestli nedat dveře do WC z chodby. A za sebe bych toho vzniklého prostoru pak využila k tomu, že bych do strany dala přes celou šířku sprcháč. Ta koupelnička sice bude malá, ale navýšení ceny už je minimální a využitelnost (i pro návštěvy aby vám třeba nechodili do hlavní koupelny nebo i s dětmi abyste se všichni rychleji obsloužili) nesrovnatelně větší. Jinak v dětských pokojíkách bych určitě zvětšila okna (nebo jejich počet), stejně tak v ložnici. Linku si tam zkuste namalovat přímo do toho ať máte lepší představu, protože ta co tam je teď je hodně nepraktická a ono vám to s tím potom taky může dost zahýbat. A v TM bych udělala šikovně řešené regály, aby se tam daly naskládat další věci, jelikož nikde jinak není žádná komora apod.
Odpovědět
Profilova fotka
Projekt se mi líbí. Osobně bych dveře na WC dala z chodby, do technické bych přidala menší sprcháč (na oplach zabahněných bot, oblečení, psa...), linku bych udělala jako mám já (😂) L s vysokýma skrinema vpravo, pracovní plochou nahoře + ostrůvek a na něj napojeny jídelní stůl. Máte stejně prostoru jako my. Projekt pěkný, jednoduchý.
Odpovědět
Mně se to líbí.mam to téměř stejně v současném domě a paráda.
Odpovědět
@zmrz_lina děkuji za názor. Koukala jsem na Vaši kuchyni a je teda moc pěkná, ukládám si pro inspiraci :-)
Odpovědět
@78marcela děkuji za názor. Nic byste tedy podle svých zkušeností výrazně nezměnila?
Odpovědět
@ookami_hime děkuji za Váš názor. Sprcháč určitě neprojde, říká tu manžel, bylo by to asi hoodně stísněné. V tomto typovém projektu jsou v pokojích francouzská okna, my dáme normální, ale širší. Také věřím, že se mi podaří do TM aspoň něco uklidit, ale uvidíme v reálu.
Odpovědět
@xtomm23 na tuhle velikost pokojů máme 2x francouzské a je to takové minimum.
Odpovědět
@ookami_hime doopravdy? Teď máme v bytě pokojíček 11 metrů s jedním oknem šírky 1 metr a nepřijde mi to žádná hrůza. Samozřejmě vždy je co zlepšovat, proto budou okna určitě větší/širší (určitě se zamyslíme nad tím, jak moc), ale bude vždy jen 1. Každopádně děkuji za podnět.
Odpovědět
@luj89 váš projekt je moc hezký, škoda, že už nemáte postaveno :-) to bych vás ještě vyzpovídala. Je vidět, že to je hodně promyšlené.Můžu se jen zeptat, nebojíte se, že ta chodba 125 cm bude úzká? A bude dostatečný ten prostor na WC v koupelně? (koukala jsem, že jste to docela řešila).
Odpovědět
@xtomm23 my máme vstupní chodbu ještě o deset užší. Máme to podobné, ale do čtverce. Kuchyň určitě minimálně do L.
Odpovědět
@xtomm23 no jo, jenže vy máte pokojíky jeden větší než 11m2, druhej skoro 14m2 a třetí skoro 15m2. Když to mám vzít čistě teoreticky, tak dostatečné komfortní prosvětlení je cca 1/4 plochy místnosti (ale je fajn brát potaz i na světové strany, externí stínění atd.), což pro vaše místnosti je cca 2,8m2, 3,5m2 a 3,8m2. Pokud ta balkonovka kterou tam máte má metr do šířky, tak je to cca 2,3m2 jenže je potřeba ještě odečíst něco na rám. Takže reálně to může být klidně pod 2m2. To nestačí ani na tu nejmenší místnosti, natož na tu větší a ložnici :) Navíc svým tvarem osvětluje primárně do hloubky a dopředu, což třeba u ložnice je málo a na ty dětské pracovní stoly mi to upřímně řečeno taky připadá málo. Ale samozřejmě ono taky závisí na tom co od toho očekáváte. Já třeba nejsem zvyklá půl dne svítit, přes den běžně pracuji u stolu bez dodatečné lampičky a i přes zimu jsou prostory příjemně prosvětlené. V paneláku jsme měli pár obyč menších oken, přes zimu se muselo svítit skoro celý den a i v létě tam bylo tak nějak trvale šero.
Odpovědět
@xtomm23 jinak do pokojíku 16m2 máme 2x balkonovky na jih + daší klasické 90tkové okno. Ty dvoje balkonovky máme v ložnici cca 12m2.
Odpovědět
@xtomm23 Moc dekuji :-). Ja jsem detailistka a desne se bojim toho, ze nam tam pak nebude neco vyhovovat, takze jsem to dost resila, to je fakt :-D. Ale stejne urcite pak v provozu na nejake nedostatky prijdeme.. Jinak chodby 125 cm se nebojim, neni zase tak dlouha, navic tam neplanuju davat nejake skrinky, komodu atd. Kvuli WC v koupelne jsme trochu zmensili sprchac, ale puvodne byl fakt obri, takze v poho. Ted nam jde projekt na stavebni urad ke schvaleni a na jare zaciname. Jo a sever mame taky v rohu loznice ;-). Jeste koukam na vas projekt a souhlasim s nazorem vyse, ze bych dala treba vedle balkonovek v pokojicku i klasicke okno. Samostatne WC by mohlo mit vchod z chodby, ne ze zadveri. Takhle kdyz si predstavim, ze jdu na wc z pokojicku nebo z obyvaku, tak to vyjde na stejno, jestli byste sla na wc do koupelny nebo do samostatneho. Bylo by praktictejsi mit jedno bliz z obytne casti a jedno bliz z pokoju.
Odpovědět
@ookami_hime děkuji za reakci. Přesvědčila jste mě, že se na to mám také pečlivě zaměřit. Děkuji! Ještě mi řekněte, já mám pořád pocit, že francouzské okno je do menšího pokoje nešikovné, protože mi blokuje místo na nábytek. (pod klasické okno dám třeba stůl)..Nechybí Vám v pokojíku pak ta "stěna"?
Odpovědět
@xtomm23 ja i premyslela nad tim, zda je mozne mit k francouzskym oknum klasicke radiatory, nebo zda musi byt podlahove topeni. Neumim si predstavit blokovat stenu jak fr. oknem tak i radiatorem, ani by to nevypadalo dobre
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?