Zhodnocení projektu patrového pasivu

Ahoj všem, rád bych Vás poprosil o zhodnocení našeho zamýšleného projektu pasivního domu. Jde o mírně upravený projekt 509 od projektydomu.cz ( http://www.projektydomu.cz/projekty-d... ) takže půjde o VPC, rekuperaci Nilan, okna možná Internorm, rozvody pro "inteligentní dům", vytápění el.rohože/kabely a přímotopy jako pojistka a v neposlední řadě FVE pro plnou dotaci NZÚ + budoucnost. Obývací část s terasou je na jihozápad, počítám samozřejmě s venkovními žaluziemi. Garáž bude samostatně mimo domu. Děkuji.
Odpovědět
Za mě moc povedené, jen bych vyměnila ložici s horním pokojem-protože podle vašeho popisu má okna na S a V a podle mě bude tmavý.
Odpovědět
Mně se moc nelíbí, jak je řešená vstupní část. Zádveří je malinké, na obouvání bot budete stát frontu. A chybí mi tam nějaká "špinavá" koupelna na umytí z nejhoršího bahna, když přijdete s dětmi (případně se psem, pokud máte) zvenku. Taky nemám ráda sedačku zády k francouzskému oknu, ten pocit nekrytých zad je mi nepříjemný a zvenku to taky podle mě nevypadá dobře. Navíc je tak prostor obýváku hůř využitelný, kolem sedačky vzniknou "mrtvé" metry. A okno se vám bude zrcadlit v TV, budete muset vždycky zatemnit, abyste mohli TV sledovat. Samozřejmě vše je to otázka individuálního vkusu a životního stylu.
Odpovědět
Profilova fotka
Líbí se mi to, jenom by mi asi vadila televize naproti oknu. Vzhledem k uspořádání oken s tím ale asi nic nevymyslíte. A ještě mi přijde malé zádveří. Zrušil bych příčku a dveře do šatny a funkci šatny spojis s funkcí zádveří. Jen tak ze zvědavosti, jak plánujete řešit předokenní žaluzie u těch rohových oken?
Odpovědět
Technickou místnost jsem nikdy v patře neviděla, vždy bývá dole. Celkově mi chybí úložné prostory na spoustu krámů, co člověk má. Kam dole budete dávat vysavač, kýbl? Kde bude pračka, sušička? Jak už bylo zmíněno, malé zádveří. Technickým parametrům nerozumím, my budeme mít Rekuperaci Atrea, okna hliník Heroal, inteligentní dům Loxone. Jakuda- také máme takto rohové okno s žaluziemi. Řešitelné to je, bude tam v přípravě kapsa na žaluzie a nosný sloupek v rohu.
Odpovědět
@luckavra pračku se sušičkou vidím v technické místnosti. Faktem je, že to bude blbý pro dítě, které bude bydlet hned vedle - běžící pračka ho může rušit. Když nic jinýho, tak bych aspoň prohodila skříň a postel, aby nebyla postel hned vedle pračky. VPC sice tlumí hluk, ale zázraky taky neumí...
Odpovědět
Profilova fotka
souhlasim s tim, že bych ložnici prohodila na sever. Někdo bude zase kritizovat větší ložnici, ale nemyslim si, že jsou ostatní pokoje ošizený. Ze soukromý šatny u ložnice bych udělala šatnu pro všechny se vstupem z chodby. Podle mě je pračka v patře lepší, na co to tahat nahoru a dolu? Dnešní pračky už snad nikoho rušit nemůžou a neznám moc lidí (kromě bejvalý sousedky) co by pralo přes noc. Dole bych ubrala na těch vitrínách v obýváku, je to praktičtější a za Internorm byste se nedoplatili...ještě bych posunula dole dveře do pokoje naproti dveřím do koupelny. Mohla by se posunout příčka mezi zádveřím a chodbou Jinak máme taky upravenej dům od projektydomu.cz a spokojenost. Stavět znovu a bydlet blíž, tak bych od nich chtěla i tu řízenou realizaci
Odpovědět
Profilova fotka
Já osobně bych nechtěla takovéhle schodiště. Minimálně jedna podesta...
Odpovědět
@xhex pračka může rušit i ve dne. Dítě (puberťák) si může chtít přispat, nebo se potřebuje učit. A sebemodernější pračka prostě při odstřeďování hluk dělá, to úplně eliminovat nejde.
Odpovědět
@llama máme technickou vedle obyváku, pračka má výpusť v příčce mezi obyvákem a TM a je slyšet jen "vypouštění vody"-jak ta výpusť vibruje, jinak nic, ani ždímání. Musím se chodit dívat, jestli už je dopráno :-D . A to máme 15 let starou pračku.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se nelíbí řešení dolní koupelny, sprcha pod schody když pominu stísněný pocit při sprchování/mytí psa nemůže dělat dobrotu ne? Prohodit s WC jaká je tam výška a jestli by se pak dalo do sprchy vůbec vlézt navíc je tam okno, no nevím asi u chaty bych to zvládla, ale na bydlení mi to nepřijde šťastné řešení... A nepůsobí na mě dobře, že se pouzdro dveří umístilo v nosné zdi u schodiště - ale třeba je to oki a ta zeď se dostatečně zesílí.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
@windu Dobry den, mohu se prosim zeptat, kolik jste platili za projekt s upravou? Nas zdesili, ze nezalezi, jaka to bude uprava, i kdyz minimalni, treba na 5-10 hod. prace projektanta, tak uz se to povazuje za personalizovany projekt a cena dvojnasobne oproti puvodni za typovy.. Diky!
Odpovědět
Projekt mi přijde super, není tomu skoro co vytknout. Sloučení technické s horní toaletou je ideální řešení. Je tady někdo, kdo by místo 20 tisíc za tichou pračku připlácel raději 100+ tisíc za místnost navíc a metry navíc? Jinak pár takových spíš drobností. Příčka mezi šatnou a koupelnou v přízemí je asi zesílená omylem. Kvůli umyvadlu se myslím nemusí dělat tlustější příčka. Asi bych v přízemí prohodil sprchu za WC. Možná bych to zádveří nějak zvětšil, třeba bych dal ten botník nějak jinak na úkor té šatny. K televizi se vyjadřovat nebudu, osobně televizi považuji za mor, ani ji nemám a šetří mi to čas, peníze a prostor. Takže jestli se tam něco leskne, tak bych kvůli tomu určitě nepřekopával půlku baráku 😉
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Myslím si že HS portál vedle sedačky moc nebudete používat... když ho vypustite 100 k doma + jednodušší statické řešení 50 k doma, ale chápu že to chcete mít hodně prosvětlené a nemáte police s knihami, sprchový kout pod schodištěm - trochu stísněný prostor, s tou koupelnou dole by si to chtělo ještě pohrát třeba posunout dveře na úkor skříňky, zrušit tu příčku pokud není nosná pro schodiště, jinak je to moc pěkné- zádveří ok protože je tam šatna bez dveří, ložnice jihozapad není úplně dobře,ale v tom pokoji taky budou spát lidi, btw.rohova okna jsou stále v kurzu? zase malá finanční úspora...
Odpovědět
Myslím, že tazatel dávno postavil nebo taky ne, dotaz 2018.
Odpovědět
@polly_batchevapavlova @daruna Správně, tazatel sice pořád staví ale nakonec to nebylo s panem Korčákem a dům vypadá úplně jinak. Rovnou odpovím i Polly - projekt jsme neplatili a od spolupráce jsme couvli po tom co nám na stole přistál předběžný rozpočet o 1,5 mil vyšší než bylo zadání a naše možnosti v dané době, prostě to nemělo smysl.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?