Změna tloušťky obvodového zdiva před dokončením stavby

Zdravím stavebníci, Měl bych jednu otázku, při plánování projektu jsme zvolily tloušťku OZ 440mm ale v průběhu stavebního řízení jsme se rozhodly že by bylo vhodnější zdivo 300mm + 200mm zatep. Chtěl bych vědět zda mám ohlásit tuto změnu ihned na SÚ ještě před získáním stavebního povolení a či již někdo z vás nemá tuto zkušenost. Díky
Odpovědět
@tomasbur zdravím, měl jsem úplně stejnou myšlenku, kterou jsem chtěl uskutečnit cihla 44 byla v projektu já chtěl stavět 30+20. Když jsem zjistil co všechno by se muselo změnit, protože když budete posílat projekt někam na cihly, na desku - nebo popřípadě na strechu tak to bude vycházet úplně jinak. Tak jsem se rozhodl postavit z cihly 44 a tu zateplit, sice budu trošku ve ztrátě, ale jít znovu za projektantem který byl velice nepříjemný, popřípadě dělat znovu kolečko na úřadě, tak jsem to radši vzdal :-).
Odpovědět
@zaplik1 Naštěstí co se týče projektanta bych neměl žádný problém. Mě by zajímalo v případě že dodržím půdorys domu + zateplení co na to SÚ. Bude jim stačit že dodržím půdorys?
Odpovědět
@tomasbur osobně bych to raději projednal s projektantem nebo minimálně se stavebním dozorem. Sice půdorys zachováte, ale otázka také může být, jestli to bude dostatečné z hlediska statiky. My jsme ještě v projektové fází změnili projektantem navrhovanou cihlu 44 za mnou požadovanou 30 + 14 a problém to nebyl, ale máme dům 11,5x8m, takže ne moc velký.
Odpovědět
@tomasbur Na to se nedá odpovědět. Pokud porušíte zákonné odstupy, tak to SÚ vadit bude, pokud porušíte zastavěnost, tak mu to vadit bude....to samé sousedi....
Odpovědět
@tomasbur zkuste si zavolat na příslušný úřad, popřípadě se tam stavit abyste věděl co Vás čeká.
Odpovědět
Pokud chcete mit stavbu v souladu se zakonem urcite je to nutne resit. Ono neni to jen statika, zmeni se vam i PENB i kdyz k lepsimu, vnitrni plochy mistnosti atd. Pokud nespechate jeste to zkuste projednat pred povolenim. Pokud spechate povolte si 44. A pripadne pak vyresite zmenu sravby pred dokoncenim pred nebo dodatecne.
Odpovědět
Nemyslím, že by to SÚ zajímalo, pokud dodržíte venkovní rozměry a tvar. A pokud si myslíte, že je váš dům natolik jiný než ty tisíce domů postavených před tím z 30 cihel, tak bych to nechal přepočítat projektanta nebo statika. Jsou firmy, které mají katalogový projekt na 44 cihlu a lidi tam potom fláknou 30 ytong.
Odpovědět
@r4d3k74 Stavebni urad to urcite nebude zajimat a nebude se po tom pidit. Ale porad budou v situaci, ze stavbu maji v rozporu s dokumentaci povolenou uradem. Je to zmena, kterou nejde okem rozeznat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?