Změna územního plánu z bytového domu na bungalov

Profilova fotka
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti se změnou územního plánu jedná se o zastavitelne území akorát by na území měl stát bytový dům a my bychom chtěli postavit bungalov. Pry bude potřeba zažádat o změnu ÚP. Myslíte že bude problém s tak malou změnou UP?
Odpovědět
Ano, velký problém s malou změnou ÚP. Je to náročný zákonný proces, schvaluje zastupitelstvo atd. Lépe s vlastním návrhem stavby požádat na stavebním úřadě o územně plánovací informaci a probrat možnosti tam.
Odpovědět
Profilova fotka
@utety změna ÚP se udělat musí to už máme zjištěno. Jinak by nám stavbu nepovolili.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@rmarcelilinka Dobrý den, můžu se zeptat na podrobnosti? Máme stejný problém. Děkuji mockrát.
Odpovědět
Profilova fotka
@cbr Dobrý den, na pozemku jsme měli že se mohou stavět jen bytové domy, ale hned vedle bylo možno stavět RD, když jsme kupovali pozemek tak zrovna město měnilo UP, změna probíhala již od roku 2012. Pozemek jsme koupili prosinec 2018 a na úřadě nám slíbili že nebude problém změnu na výstavbu pro RD do územního plánu dát. Ale teď je září 2020 a teď teprve budeme moci podat žádost o povolení. A to si myslím že sme na tom ještě dobře. Pokud zrovna neprobíhá změna UP tak si budete muset změnu ÚP zaplatit sami. Ale vždy vám to nepovolí, záleží jaká je zrovna situace kolem vašeho pozemku. ( Např mezi bytovými domy vám postavit samostatný dům nepovolí)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?