Změnili byste něco na tomto projektu? Děkuji za radu

Pracujeme na projektu ... máme 3 varianty a nějak se nemůžeme rozhodnout, který je ten "PRAVÝ" Prosím o Vaše názory, postřehy, zkušenosti .... který návrh se Vám líbí nejvíce. Děkuji. :-) :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Všechny tři návrhy jsou dobré, mně osobně se líbí 2 a 3.
Odpovědět
Přidávám ještě větší rozlišení Asi nejvíc teď řešíme, které schodiště ... vůbec se nemůžeme rozhodnout, které je lepší. Budeme vděčni, za jakékoliv postřehy ... prosíme o klady i zápory obou typů. Děkujeme!!
Odpovědět
Profilova fotka
Tak za mě první, ale všechny jsou krásný a promyšlený. První proto, že v jednoduchosti je krása a tam je super to velké zádveří a velká kuchyň. Akorát bych dala i okýnko na WC. Jediný problém bych viděla u toho, že je tam nejvzdálenější WC od ložnice ze všech variant. Co se týká schodiště, tak bych volila to z první nebo druhé varianty. Podle mě je lepší, když tam je ta podesta. Nám se to tak bohužel do domečku nevešlo, ale brala bych ho radši. U druhé varianty mi vadí WC bez okýnka, ale s tím mám u všech projektů problém a je to o zvyku. :-) Ať vyberete jakoukoli variantu, bude to moc hezký. :-)
Odpovědět
@xsona Děkujeme za názor - máme úplně stejné postřehy ;-) . Ten první se mi líbí z architektonického pohledu ... T-zóna od schodiště = naproti schodišti zrcadlová skříň a z obou stran vstupy do hl. místností. Vadilo nám však, že se vedle zádveří už nevešla šatna ... takže architekt navrhl ty další dvě varianty. Jenže ve finále zvažujeme, jestli nebude lepší větší zádveří s vestavěnou skříní, než šatnu za cenu menšího zádveří (a do té šatny se asi víc úložného prostoru, než nabízí vestavěná skříň přes celé zádveří, nevejde). Okýnko na WC chceme určitě taky (ta varianta WC u vnitřní zdi nám proto taky moc nevyhovuje) a co se týká vzdálenosti WC od pokoje ... nějak jsme nenapsali, že tam bude pracovna (zatím) a ložnice bude v patře ... a pokud bychom jednou ve stáří nezvládali schody, teprve pak sem bude ložnice přestěhovaná.
Odpovědět
Profilova fotka
opravdu hezké a promyšlené jsou všechny tři varianty. Mě se nejvíc líbí varianta 2 a 3. Varianta 2 má výhodu v čistém provozním řešení. V zádveří se mi moc líbí varianta "pohotovostního a sezóního" ukládání oblečení a oddělená šatnička, která se určitě bude moc hodit. Příjemná je i blízkost wc k obývacímu pokoji. Super je přímé osvětlení schodiště. Naopak bych se bála využitelnosti technické místnosti - to je nudle - nevím jaké technologie plánujete, ale měli byste konzultovat, aby se tam skutečně vše vešlo. Ve variantě 3 se řeší technická místnost, trochu kostrbatá koupelna v půdoryse bude v prostoru bez problému, je to šikovně schované. Schodiště bude shora nějak osvětlené? Trochu bych se bála hluku směrem k obývacímu pokoji, ale to je tak jediné...a pak ten tvar, to je hodně nekomfortní....stěhovaní věcí, pro děti...při šířce 90cm...ono v půdoryse a podle normy možná ano,ale veskutečnosti by to k takto prostorově komfortnímu domu byla škoda... Pak bych se obecně zamyslela nad jednotlivými rozměry, zadají se mi dost malá okna šířky jednoho metru, jestli správně čtu... ono pokud budete mít plastová tak počítejte s 12cm na každou stranu, že bude rám...pak zbývá jen 76cm sklo... pokud chcete mít malá okna, spíš použijte horizontální (nad kuchyní i v pokoji pro hosty atd.) zachovávají soukromí a dávají nejvíc světla... potom šířka chodby 1m je strašně málo...my máme 1,25m a na délku 8m je to tak akorát...
Odpovědět
Profilova fotka
A jake bude patro, myslim, ze je dulezite vedet rozlozeni i v patre, pak bude treba hned jasne, ze je nektera varianta nevyhovujici
Odpovědět
@ivcicka Mockrát děkujeme za rozbor. Ve variantě 2 mi vadí nemožnost okna z WC. Tu technickou ještě promyslíme. Ve variantě 3 by případně bylo schodiště osvětlené světlovodem. Okna ještě budeme řešit, stále ještě laškujeme s myšlenkou proskleného rohu v obýváku. U té chodby jste se přehlédla ... nejužší chodba je 120cm, v další variantě je 125cm a v poslední 137cm.
Odpovědět
@hhranolka V patře se v pohodě vejdeme a zbyde i hodně místa na úložné prostory. Pro nás je právě rozhodující co nejlepší uspořádání přízemí, protože tam máme nějak hodně požadavků.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?