Brno a sociální byty - kde? (chci se jim vyhnout)

Dobrý den Plánuji stěhování do brna, do bytu, pronájem. Ale četl jsem že brno začalo před pár lety do některých bytů co vlastní "sociální byty" které se nachází v jinak normal bytových domech stěhovat ehm... "sociálně slabší" lidi (především pak cikány). Jde mimojiné o nějaká rapid re housing projekt nebo co... Chci se zeptat, je možné získat adresy těchto sociálních bytů...? Předpokládám že to musí být nějak veřejná informace, ale nepodařilo se mi to najít. Ptám se z toho důvodu že bych se domům s těmito byty chtěl samozřejmě z pochopitelných důvodů OBLOUKEM vyhnout při stěhování a realitka bude vždy lhát že je vše v daném domě v pořádku... Zatím se mi podařilo dát dohromady z článků jen to že jde např. o Ulici Jablonovou v Brně. Chtěl bych ale úplnější seznam. Je někde k dispozici prosím? Případně pokud někdo víte o takovém domě, můžete napsat jeho adresu...? Opravdu se nechci po nastěhování zase stěhovat někam jinam a mít finanční ztrátu v podobě platby provize realitky, stěhování, případně nevrácená kauce od majitele atd.
Odpovědět
Sociální byty město přiděluje ze svého bytového fondu městských bytových domů. A tyto “státní byty” nejsou legálně k pronajmutí třetí osobě. Je tedy prakticky nemožné abyste si pronajal byt v domě o kterém s takovými obavami píšete. Pokud chcete mít jistotu bezproblémových sousedů, stačí zazvonit u někoho ve Vámi vybraném domě a poptat se. Soused - potížista se totiž nemusí vždy rekrutovat z řad sociálně slabých.
Odpovědět
Profilova fotka
u mé mamky v novém lískovci na kamínkách je jedna řada státních bytů, ale jak píše @tamarila k prodeji nejsou,takže není možnost v jednom domě bydlet...jen na stejné ulici.ale zatím tuk tuk žádné problémy nebyly, nebo o nich nevíme. takže bych se zase nestrachovala. Ulice jako Cejl, střed města apod, předpokládám, že tam se stěhovat nebudete. Jakou lokalitu máte vyhlídlou?
Odpovědět
@ajagachova Zatím žádnou, chci jen klid jak v noci tak přes den. O Cejli a francouzské atd. samozřejmě vím že to ne. Do centra nějak moc bych stejně asi nechtěl protože tam je hluk tak jako tak z běžného provozu města.
Odpovědět
@tamarila To co jste napsal je samozřejmě dost nesmysl, město (brno) vlastní byty i v normálních bytových domech kde je jinak většina vlastnictví osobní. Díval jsem se na katastr a viděl několik takových bytových domů...
Odpovědět
Profilova fotka
@friss Asi bych si vybírala podle toho, kde budet mít práci, ať necestujete přes město daleko. Někdy je to hodně náročné. Add nepřizpůsobivý - není to otázka barvi pleti, jednu podobnou rodinu máme v bytovce (malá bytovka, celkem 7 bytů) a nejsou to Romové, jenom sociálně slabší občané, kteří nechodili do práce, ale cigaret vykouřili na schodech jeden balíček denně. Jsou v podnájmu o souseda. Na problémové sousedy můžete narazit kdekoliv. Asi bych si vybrala byt, šla tam na prohlídku a po prohlídce bych prozvonila sousedy a poptala se na takový tip lidí.
Odpovědět
Profilova fotka
Co vím, tak Židenice. Tam je přesouvají z Cejlu. Kamarádka si stěžovala, že po několika letech klidného soužití, jim nastěhovali takovéto rodiny. A peklo - to jsou její vlastní slova. Přemýšlí, že se odstěhují někam jinam...
Odpovědět
Já bych se spíš bál, aby mi nějaký byt nevyfoukl někdo jiný. My jsme šli před rokem z přechodného nájmu do domu a během 2 dní tam bylo asi 6 vážných zájemců. Teď mi vyprávěla kamarádka, že hledali noveho nájemce a že si vybírali, koho na prohlídku pozvou, kolik se ozvalo lidi. Bytu v Brně je málo. Jinak bych hledal v blízkosti práce.
Odpovědět
Profilova fotka
@friss já bydlela od mala v Kohoutovicích,pak v Novém lískovci. obojí fajn lokality :) takže za mě doporučuji. ale určitě jak je tu psané směřovat bydlení k práci, s dobrou dopravou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?