Bydlení v pronájmu rodinného domu, jaké to je?

Profilova fotka
Ahoj chtěla bych se zeptat zda někde nebydlíte v pronajatem rodinném domku se zahradou? Jaké to je ? Je to lepší než v byte? kolik to tam finančně vyjde(měsíčně). Uvažujeme ze bychom do toho šli společně s tchýní ( a bratrem mého může /15 let/). Děkuji za vaše postřehy zkušenosti a rady
Odpovědět
Profilova fotka
S tchýní bych do pronájmu nešla ani kdyby to byl dům o 1000 m2 ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Jsou lidi, kterým to klape, ale podle mě je jich velká menšina a chce to ode všech obrovský díl tolerance a schopnosti komunikovat, což opravdu nemá každý druhý.
Odpovědět
měli jsme pronajaté dva domy a vždy tam byly zásadní problémy s domem, které majitel odmítal řešit, nejhorší jsou domy postavené výhradně na pronájem, o ty se nikdo pořádně nestará, když je to dům,který si stavěli majitele pro sebe, tak mají osobnější vztah k domu a nechtějí ho mít vybydlený,ale naše oba domy byly právě jen na pronájem a vše v nich fungovalo problematiky a nešlo majitele donutit,aby to řešili, takže jsme dali výpověď a tohle nám potvrdila i jedna makleřka, že domy postavené k pronájmu jsou i ošizené na kvalitě to hlavně zateplení a to byl i náš případ- děsně ledové podlahy, plísně, špatná okna a to to byly novostavby max 4 roky staré....doporučuju si dům opravdu důkladně prohlédnout, nevynechat nic,kde by mohly být plísně a nechat si ukázat funkčnosti všeho- od baterií v koupelně,odtoku vany a umyvadel, dovírání oken , trouba,varná deska, topení a mít co nejpodrobnější předávací protokol i s vidonahrávkou stavu domu při převzetí a při odevzdání...a smířit se s tím, že se nedočkáte vrácení peněz za vyúčtování, proto trvat na tom, že si převedete energie na sebe...to je naše zkušenost z ČR a tady už bych si dům nikdy nepronajala, v zahraničí to bylo o něčem úplně jiném....podle mě je pronájem vyhozené peníze a za tu částku můžete splácet svůj, my to udělali jen proto,že chci domeček a přítel ne a chtěl,abych si to vyzkušela, jestli fakt chci žít na vesnici...jsem za tu zkušenost nesmírně vděčná, protože jsem pochopila,že na ní žít nedokážu:) nechci vás odradit,ale než dávat peníze za cizí, tak to radši za svoje:)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?