Jak dostat vyúčtování záloh z majitele bytu?

Řešil někdo z Vás situaci, kdy majitel bytu nepředložil vyúčtování záloh na poplatky za loňský rok? Na mejlovou výzvu paní domácí nereaguje.
Odpovědět
Ja bydlela v podnajmu 3 roky. Neco zaslal, neco nezaslal, neco zaslala castecne. Platila jsem postupne, co jak poslal (kdyz to bylo v poradku). Pri vystehovani jsem ho upozornila na to, ze ani po 3 letech nemam treba vyuctovani z druzstva za vodu a take elektriku. No, nejak se k tomu obecne nemel, pak zaslal silene nesmysli vypoctene na papire (ani nepotvrzene od uradu). Pokusila jsem se to sehnat, jak se dalo, nakonec jsem zjistila, ze mam u nej preplatek asi 17 000. Tak jsem se ho snazila slusne na to upozornit, dva roky jsme si psali dopisy, pak mne to prestalo bavit a dala jsem ho k soudu. Ale to si myslim, ze je uz extrem. Zkusila bych slusne zavolat, jestli ani to nereaguje, nevim jak to mate ve smlouve. Ale moc moznosti, pokud neni vule na jejich strane a treba "tusis", ze mate preplatek asi neni... A co sprava vlastniku nebo druzstvo? Nekdy se s nimi da domluvit.
Odpovědět
Profilova fotka
Pronajímatel (vlastník) bytu musí samozřejmě konečného spotřebitele (tedy nájemce bytu) seznámit minimálně jednou ročně písemně s konkrétním vyúčtováním . Na žádost pronajímatele je nájemce také povinen předložit podklady, ze kterých při vyúčtování vycházel a jakým způsobem zúčtování prováděl. Je na to vyhláška č.2712/2011 Sb.MMR. Pokud ani po upozornění nechce nic ukázat, pak bych tipla že asi něco tají a pomůže už jen soudní cesta.
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?