Příspěvek na bydlení od státu

Prosím o radu - pronajímám byt a nájemník se rozhodl využívat příspěvek na bydlení od státu. Úplně s tím nesouhlasím, protože platím nemálo na daních a v našem městě se dá bydlet i levněji, nevidím důvod, proč si vzít nový dražší byt a čerpat na něj příspěvky. Tyto peníze by měly jít spíše do zdravotnictví atd. Je to zdravý a práce schopný člověk. V bytě si zřídil trvalé bydliště. Teď po mě chce dokládat evidenční list, jsem povinna mu ho poskytovat za každý měsíc? Vyúčtování za byt mi také chodí jednou ročně a ne měsíčně. Je někde potřeba svolení či podpis majitele nebo je majitele možné obejít? Díky za názor.
Odpovědět
@struhadlo nevidím na tom nic špatného, oni ty podmínky pro získání příspěvku na bydlení jsou přísné a v kuse ho může čerpat maximálně sedm let. Jinak pro vás to má velké plus a to, že nájemník bude vždy platit protože ty peníze dostane od státu. Vy nájemníka musíte nahlásit do evidence a jemu dát evidenční list, který by měl mít i když by příspěvek nedostal. Jemu stačí pouze trvalý pobyt, nájemní smlouva a ten evidenční list.
Odpovědět
Je moje povinnost dát mu evidenční list?
Odpovědět
@struhadlo jelikož byl měl být v evidencim liště uvedeny tak by ho měl mít nebo ho dostat zároveň s vyúčtováním kdy se většinou dělají nové zálohy. Jen pozor nesmíte účtovat do poplatků fond oprav a platby za správu bytu.
Odpovědět
Profilova fotka
@struhadlo ano, tvou povinností je dát mu evidenční list. Vytvoříš ho lehce sama (podle vyúčtování) a měla bys mu dávat nový po každém vyúčtování (= 1x ročně), i kdyby byly všechny položky beze změny
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?