Smlouva na rok, můžeme dostat výpověď s 3měsíční lhůtou?

Profilova fotka
V únoru jsme si pronajali byt, stěhovali jsme se až v březnu, protože únor byl moc brzo, ale byt byl za 6500 včetně inkasa internetu a byt je vybavený, je to 1+1, majitelka dnes došla, že přišla kdesi, kde bydlela o práci a že nemá kde bydlet, že neshody s rodinou, že jestli bysme za měsíc nemohli odejít, my že nesouhlasíme ( kdo by se vzdával tak nízkého nájmu) a že tu budeme ten rok jelikož ve smlouvě je uvedeno že nájem může skončit dříve, pokud se obě smluvní strany dohodnou, jenže já nesouhlasím, takže logicky nic a ona, že nám výpověď dá, jen lhůta je zákonem daná 3 měsíce.. může nám dát jen tak výpověď s 3 měsíční lhůtou, ani když my s tím nesouhlasíme a platíme nájem, neděláme tu nic špatného nebo tak?
Odpovědět
Pronajímala jsem též. Já měla ve smlouvě , že po 3 měsících mohu prodlužovat smlouvu.Měla jsem to z toho důvodu, kdyby s nájemci byli problémy. Nakonec po půl roce jsem dala mna rok.Pokud máte smlouvu na dobu určitou rok a platíte, neděláte problémy. Holt majitelka musí počkat.Spíš to vidím, že by měla zájemce o tento byt , kteří by zaplatitli více a snaží se vás vyštvat. Není to dle mě seriozní jednání..
Odpovědět
Přiznám, že vůbec netuším, co byste měli dělat, ale buďte si jistí, že vám tu dobu, co tam budete, bude velmi "zpříjemňovat". Nevím, čím to je, ale najít dobré nájemce a nájemníky je opravdu těžké. My jeden byt pronajímáme, v jednom jsme sami v nájmu. Musím říct, že máme výborné nájemníky a budeme rádi, když tam vydrží co nejdéle. Zároveň ale sami máme nájemce takové, že bych s tím nejradši někdy praštil a přestěhoval se (k tomu mě tlačí i přítelkyně). Já se k tomu ale moc nemám, hlavně proto, že už jsem se stěhoval několikrát a taky proto, že mám strach, že to může být z bláta do louže... Nájemní bydlení je pro mne jedna velká nejistota, takže už se těším, až konečně vybudujeme vlastní dům, kde mi nikdo nebude určovat pravidla.
Odpovědět
Majitelka ti může dát výpověď i když máš nájem na dobu určitou, výpověď ale musí schvalovat soud (píšeš, že v bytě neděláte neplechu, tak výpověď bez soudu nepřipadá v úvahu). V nájmu jsem bydlela jen jednou a fakt stačilo.
Odpovědět
Vypoved zo zmluvy z najmu ti moze podla OZ (obciansky zakonik) dat len zo striktne vymedzenych dovodov, vtedy vypovedna lehota je 3 mesiace. Vypoved zo zmluvy musi splnat zakonom stanovene parametre (aky najom, dovod, moznost odvolat sa, ....). Jednym z dovodov pre vypoved z najmu je, ak majitel nehnutelnosti sa nachadza v nudzi a danu nehnutelnost potrebuje pre vlastne byvanie - mozno tvoj pripad. Ak ti posle vypoved z najmu a bude splnat zakonom dane nalezitosti mozes podat "odvolanie", a vtedy o tomto bude rozhodovat sud, ci vypoved z najmu je pravoplatna alebo nie. V pripade zmluvy o najmoch nemusi vzdy platit to, co sa nachadza v zmluve :) Tento vztah je chraneny, co v skratke znamena, ze v zmluve sa moze nachadzat ustanovenia, ktore odporuju OZ a v tomto pripade su neplatne (napr. tvoja poznamka o tom, ze zmluvny vztah moze skoncit len dohodou zmluvnych stran). Odporucam si precitat OZ, tusim okolo §450 to niekde zacina.
Odpovědět
Profilova fotka
@kucinkaa zásadní otázka....jsi v nájmu nebo podnájmu??
Odpovědět
Profilova fotka
@yvonahk ano, také si to myslím, smlouva je na dobu určitou jsem v nájmu. Platím pravidelně, neděláme žádný bordel, nic. Ono kdybych tu chtěla bydlet dlouho, radši jdu pryč, jenže já tu čekám, až mi postaví dům, takže odstěhovat se a stěhovat se do jiného nájmu na 4 měsíce, to nemá smysl a hlavně, nastěhovat se jinam a hned dát výpověď, aby byla lhůta 3 měsíce no to bych se ostudou propadla do země. Ohledně toho soudu, to jsem si našla na netu, že musí být to přivolení, jenže vím od táty, který u soudu byl už 70x a více, že na soud by se to dostalo za rok, za dva a to já už tu dávno nebudu.
Odpovědět
Profilova fotka
@deto_oesya nezbývá mi nic, než se pořád odvolávat, dokud nebude únor:D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?