Výpověď z nájmu na dobu určitou taky 3 měsíce?

Když si hodlám pronajmout byt k bydlení na dobu určitou (1 rok) a rozhodnu se z nájmu po pár měsících odejít z důvodu koupě vlastní nemovitosti), platí pro mě i tady 3 měsíční vypovědní lhůta? Někde jsem totiž četl že snad 3 měsíce by měli platit jen při nájmu na dobu NEURCITOU a že prý výpověd nájemcem (mnou) nájemní smlouvy na 1 rok (doba určitá) je problematičtější, ale přijde mi to jako nesmysl...? Platí i pro výpověd nájmu na 1 rok měsíční výpovědní lhůta?
Odpovědět
@friss A co máte uvedeno ve smlouvě? Jaké možnosti ukončení? Pouze uplynutím stanovené doby, nebo tam máte specifikovanou i nějakou výpovědní lhůtu?
Odpovědět
Profilova fotka
záleží, co si sjednáte ve smlouvě. my měli na dobu určitou, ale odcházeli jsme dříve, tak jsme nahlásili předem, kdy se hodláme stěhovat a hotovo.
Odpovědět
Záleží co máte ve smlouvě...
Odpovědět
@friss Ukončení nájmu - nový občanský zákoník § 2286 a 2287.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 letech
Smlouvu na dobu určitou může nájemce ukončit podle podmínek sjednané smlouvy, nebo dohodou (K tomu musí být dva), anebo 3 měsíční výpovědí (to je jednostranný úkon). Jenže taková výpověď bude ve většině případů relativně neplatná. Nechte si to vysvětlit od advokáta. V každém případě, dohoda je možná vždy.
Odpovědět
@lala211 Dobré ráno po šesti letech...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?